REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Instanţa a anulat AUTORIZAŢIA de CONSTRUCŢIE a unui bloc din Mamaia Sat!

Instanţa a anulat AUTORIZAŢIA de CONSTRUCŢIE a unui bloc din Mamaia Sat!

Replica API 10 mai 2019 | 00:00 1159

Paradox: cei care au iniţiat acţiunea în instanţă au ajuns la o înţelegere cu constructorul

Paradox: cei care au iniţiat acţiunea în instanţă au ajuns la o înţelegere cu constructorul

Procesul prin care mai mulţi locatari din Mamaia Sat reclamau un constructor care ridică un imobil la mică distanţă faţă de blocul lor, a ajuns la final! Instanţa a decis anularea autorizaţiei de construire. Desigur, a mai rămas o singură scăpare, şi anume apelul, însă chiar şi aşa locatarii blocului blocului de pe strada D5, nr. 56, se declară mulţumiţi.

„A fost anulată autorizaţia. Iniţial fusese suspendată, până la clarificarea anumitor aspecte. Mă bucur nespus de mult, sper ca acesta să fie un exemplu şi pentru alţii, să aibă curajul să îşi strige nemulţumirile în instanţă, iar astfel să îi determinăm atât pe constructori, dar mai cu seamă autorităţile, să respecte legislaţia din domeniu”, a declarat una din locatarele care s-au adresat instanţei, Alina I. Pe de altă parte însă, femeia a recunoscut că, de la debutul procesului, în 2017, şi până în prezent, locatarii au ajuns la o înţelegere cu respectivul constructor, însă litigiul a continuat, întrucât în dosar a intervenit şi Prefectura judeţului Constanţa. „Noi am ajuns la o înţelegere financiară cu ei acum o lună şi am ieşit din process, rămânând doar Prefectura. Dar tot procesul a fost susţinut de noi cu expertize şi toată documentaţia”, a adăugat Alina I.

Dacă şi la apel decizia rămâne cea anunţată mai sus, nu ar fi de mirare să se ajungă până la demolare. Reamintim că, în 2017, cotidianul “Replica” de Constanţa relatat situaţia onstrucţiilor „răsărite ca din apă” în Năvodari, în zona Depozit 10. La acea vreme, cetăţenii care au cumpărat apartamente în blocul situat pe strada D5 la numărul 56 (un P+2+M) se construieşte încă un imobil. Problema sesizată de oameni era legată de distanţa mică între blocuri şi de însorire.

Detalii:

https://www.replicaonline.ro/se-construieste-haotic-locatarii-unui-bloc-din-buza-marii-au-oprit-in-instanta-constructia-unui-alt-bloc-335671/

https://www.replicaonline.ro/tupeu-constructorul-blocului-reclamat-in-instanta-continua-activitatea-desi-i-s-a-interzis-acest-lucru-335871/

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi chiar asa botanisti sunteti sare la cap si nu demoleaza nici o plua
0
0
a fost anulata autorizatia pentru ca era prea aproape de celelalte cladiri , sa o demoleze si sa ia autorizatie la distanta legala. pun pariu ca si la distanta legala daca se construia, aia din blocurile alaturate tot faceau gura. au cumparat apartament si cred ca au mosie.
4
1
ptr neinitiati- ce se vor atotstiutori. Corect AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE- nu de alta dar indicat ar fi sa stapaniti termenii pe care, din nestiinta, ii vehiculati
3
0
cipanii hrapareti sa-si demoleze magaoaia
13
1
Nu mai comentati aiurea
1
7
Locuiesc acolo la blocul din D7.este foarte adevarat .
9
0
bine ca nu dam pe cineva afarade la primarie . asa se dau aprobarile. k alba neagra,
5
0
somnul natiunii naste constructii din branza. spaga in primarie si totul aua.
13
2
Ehhh tot la fel , se face un bloc de 4 etaje , in spatiu verde , de langa statia 100 bdul. A . Lapusneanu , in apropierea fostei banci a religiilor . Este adevarat , au masacrat decat , jumatate din spatiu verde . Dar , sigur viitori proprietari , vor parca pe acel spstiu ramas verde . Ori in diagonala , pe tot trotuaru .
11
1
Blocul constuit de nea tavi din Navodari in mamaia nord pe D7 in combinatie cu dinu elena ,dumitrescu nu este racordat la gaze de mai bine de 3 ani ,oamenii ingheata de frig iarna acolo,curentul este luat de prin vecini si este multa mizerie acolo.Constructorul minte cu nerusinare oamenii ii jigneste si rade de ei.Coruptia din primaria inchide ochii iar in curand va iesi mare scandal cu acel bloc
15
1
Asteptam cu interes demolarea cotetului!
15
0
Hai sa facem un pariu ca si daca se schimba conducerea primariei va fi aceeasi bataie de joc
16
0
Atata timp cat avem conducerea asta la Primaria Navodari bataia de joc continua.
15
0
Blocul de pe str. Portitei intersectie cu str. Frunzelor este o calamitate. Construit chiar la limita trotuarului anuleaza total vizibilitatea in acea intersectie. Consecintele - accidente dese cu masini care ajung cu bordul ori in blocul construit ilegal ori in gardul imobilului de vis-a-vis !
16
0
... Au ajuns un ghetou de blocuri ! O sa ne sufocam printre betoane ! In Tbara Navodari, datorita coruptiei din Primaria Navodari, se construiesc blocuri la distanta de 10 m unul de altul ! Pe aleea ce duce la Camping Pirivolli , unde anul trecut era iarba si verdeata , se construiesc 9 blocuri ! E jale ! Unde este Disciplina in Constructii ? Fara locuri de parcare , fara spatii verzi ! Au UCIS NATURA ! Toti functionarii care au dat avize , au votat PUZ-uri , sau care in prisma atributiilor de serviciu inchid ochii sunt VINOVATI ! RUSINE !Si ne mai miram de ce suntem un popor bolnav , obez !
24
0
Ce se mai aude cu blocul lui Galani? Ce se mai aude cu blocul de pe Portitei colt cu Frunzelor? Sunt tot in picioare ? Nu uitati, coruptia , ucide!
27
2
Lasa ca o sa venim noi, OPC ul mai des in control la voi la pravalii, ca sa vedeti cum e cu psd ul. Nea Stoica, atynci sa te vedem cat de tare-n gura esti !
5
13
sub domnia psd se ridica blocurile ca ciupercile
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108