REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Interese imobiliare sau prostie guvernamentală? Şcoala de kart de la Palatul Copiilor Constanţa se va desfiinţa

Interese imobiliare sau prostie guvernamentală? Şcoala de kart de la Palatul Copiilor Constanţa se va desfiinţa

Replica API 22 februarie 2016 | 23:23 408

Terenurile libere nu se pot închiria pentru că nu există bază legală

Terenurile libere nu se pot închiria pentru că nu există bază legală

Fundația KART așteaptă în orice clipă să fie evacuată. Deși instituția și-a desfășurat activitatea timp de aproximativ 15 ani în cadrul Palatului Copiilor, actualmente aceasta se pregătește să își închidă porţile. Cauza? Gigel Băcioiu, vicepreședintele fundației, aduce acuzații grave. Acesta este de părere că nimeni nu ajută la soluționarea acestei situații din interese proprii. Pe de altă parte, Cosmin Badea, directorul instituției gazdă, susține faptul că se respectă legea, iar pentru reînchirierea acestui spațiu nu există bază legală.

La cursurile şcolii de karting au fost iniţiaţi şi antrenați peste 300 de copii constănţeni, iar în anul 2015 au fost înscrişi alţi 40 de copii dornici să practice acest sport. În decursul celor 15 ani de activitate, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa a avut numeroase rezultate în Campionatul Naţional de Karting cu piloţi constănţeni, instruiţi şi iniţiaţi pe pista de karting de la Palatul Copiilor. Din păcate, însă, anul acesta performanța copiilor nu se va mai putea face remarcată în cadrul evenimentelor sportive naționale. Fundația va fi evacuată din cadrul instituției aflată sub ordinea Ministerului Educației. „Nu avem unde să ne mutăm. Și obligat, activitatea fundației se va închide. Nu știu unde o să duc dotările. Sunt peste 20 de kart-uri, sunt utilaje, este o situație dramatică. Noi în martie trebuie să începem pregătirea cu copiii, pentru că începe campionatul în aprilie, nici nu le-am spus nimic. Licențe trebuie să obținem de la Federație, nu știu dacă o să le mai scot sau nu. Suntem într-o situație catastrofală!”, a declarat Gigel Băcioiu. De asemenea, vicepreședintele fundației susține faptul că îi sunt complet refuzate colaborările pe care le-a propus, în ciuda faptul că a obținut și aprobare de Ministerul Educației. Motivul? „Am obținut și aprobări de la Guvern, de la Ministerul Educației, de la departamentul de activități extrașcolare. Am făcut nenumărate adrese. Din păcate, domnul director nici nu ne bagă în seamă. Ei tot invocă legea 213, art. 14, alin.1 care scrie destul de clar că se poate face închiriere numai prin hotărâre de Guvern pentru că nu au normele metodologice. Păi atunci dacă nu poți să-mi închiriezi, nici gratuit? Din punctul meu de vedere, cred că sunt niște interese ascunse în ceea ce privește locația aceasta. Este o suprafață de aproape 12 hectare. Cred că este foarte râvnită această zonă de nu se vrea să se facă ceva!”, a precizat Gigel Băcioiu. Pe de altă parte, Cosmin Badea, directorul Palatului Copiilor, susține faptul că nu se poate găsi o soluție din cauza lipsei unei baze legale privind închierea spațiului. „Suntem unitate de sub ordinea Ministerului și deținem spații temporar disponibile, dar nu există bază legală pentru închirierea acestora. Dacă nu avem bază legală, nu putem să închiriem”, a precizat Cosmin Badea. Părere susținută și de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța! „Este un antrepenor privat, a avut închiriat spațiul la Palatul Copiilor. Legislația pe închirieri este un conținut specific. Închirierile pentru proprietatea publică a statului, așa cum este și Palatul Copiilor în proprietatea Ministerului Educației, se face prin hotărâre de Guvern. Nu există hotărâre de Guvern pentru închiriere, nu se poate închiria. Iar în acest caz nu există hotărâre de Guvern”, a declarat Gabriela Bucovală, inspectorul școlar general ISJ Constanța.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A vandut mazare jumate, si jumate astalantu nu merita sa ii spun numele
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108