REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Intervine Garda de Mediu: GUNOAIE și TOMBEROANE aruncate de pe blocul de 12 etaje, pe plaja Reyna!

Intervine Garda de Mediu: GUNOAIE și TOMBEROANE aruncate de pe blocul de 12 etaje, pe plaja Reyna!

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 4842

Firma care a construit blocul turn de 12 etaje, situat în Faleză Nord, chiar în buza plajei Reyna aruncă gunoaie pe plajă și a transformat zona respectivă într-un șantier continuu și, totodată, într-o groapă de gunoi, aflată chiar lângă scările ce dau spre plajă.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogrea – Litoral, Bogdan Bola, a declarat faptul că a fost marți, 10 martie, în acea zonă și a văzut cu ochii lui deranjul produs de muncitorii ce efectuează lucrări la blocul de 12 etaje.

„Marți, 10 martie am fost în acea zonă, ca să vedem plajele. Deodată s-a auzit un zgomot venit dinspre bloc și am văzut că cei de acolo aruncau gunoaie de sus. Nu este deloc normal pentru că acei saci aruncați jos, să zicem că îi preia cineva, dar am văzut și un tomberon mai mare aruncat de sus de pe bloc. Nu este deloc ok. Ei au acolo o plasă, dar nu pe toată suprafața, au și o gaură în gard ca să poată arunca jos, pe plajă. Am făcut o solicitare către Garda de Mediu și am dispus ca de vineri, 13 martie să se facă controale. Trebuie să meargă și o echipă de inspectori să vadă, pentru că ai noștri curăță, iar alții, în spatele lor, aruncă pe plajă”, a declarat Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola.

Inspectorii trimiși pe teren din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), condusă de noul director, liberalul Bogdan Bola, au arătat faptul că marți, 10 martie, pe plaja din zona străzii Zorelelor, sub acțiunea eoliană și umană ajung deșeurile de la construcția aflată pe faleza din zonă. Din primele verificări efectuate de echipa Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, prezentă la fața locului, s-a constatat că la baza falezei superioare, din zona mai sus menționată, se află o construcție în curs de finalizare, iar în jurul acesteia există depozitate, necontrolat, deșeuri inerte rezultate din activitatea de construcție.

Mai mult, la baza inferioară a falezei a fost aruncat și abandonat un container metalic pentru colectarea deșeurilor, cel mai probabil aruncat în perioada extrasezonului 2019 – 2020. Având în vedere cele prezentate mai sus și pentru eliminarea deșeurilor ce pot influența starea plajelor, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța să efectueze verificări în teren în privința situației semnalate și să dispună măsurile care se impun, inclusiv salubrizarea falezei și părții inferioare a acesteia.

Reamintim faptul că imobilul de 12 etaje aparține firmei SC Cristian Impex SRL, firmă ce aparţine în acte lui Cristian Caraman, adică fiul Sirmei Caraman, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Blocul este în pericol de demolare după ce s-a cerut, la Judecătoria Constanța, autorizația desființării lucrărilor, pe motiv că documentația care a stat la baza construcției nu ar fi fost emisă cu respectarea normelor legale.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand raspunde la sesizarile privind statiile peco construite langa locuinte
2
1
mai bine uita-te la tine ca esti analfabet si nu-i mai critica tu pe altii..
2
7
makidoni analfabeti auzi la el sa construim "ca caraman " pe ce sa fim ma invidiosi ? pe casele voastre cu coloane la intrare ? pe crucile de marmura din cimitir unde zac copii vostri doar ca ati vrut sa se faleasca cu o masina ? pe faptul ca sunteti cracanati si albi la par de la 30 de ani ? ca va maritati cu verisoarele voastre sa nu se piarda averea? siktir amice analfabet mai bine ramaneai la pus aracet in brinza
12
2
ala de la mediu e degeaba, ar trebui dat afara , la fel si inspectorii
7
0
Io tot pe nachii bela al iubesc chiar daca este evlavios ,Sale stii ca ma futee si acuma nu este suparat pe NACHII BELA SINTEM O FAMILIE MODERNA
5
2
acum cateva saptamani era un articol cum ca darama blocu asta acum este bine mersi urmeaza sa fie vandut ,cred ca numai un prost ar cumpara acolo in buza marii care in continuu se erodeaza pseudo structura de rezistenta datorita miscarilor valurilor
6
1
amenzi maxime si dosare penale, e asa greu?
12
0
Vorbiti aiurea se respecta toate
1
12
Fratilor, documentati-va inainte de a scrie un articol.SIRMA CARAMAN a fost in guvernul PSD, ORBAN a dat-o jos.DECI NU MAI E !!!!
5
6
Hai ma lasa-ti vrajeala. Voi vreti sa credem ca make la make isi scoate ochii? La muie maaa.
12
2
Prima data sunt tomitan roman makidon de grotesc
7
0
Ma machidonule tu invata mai intai romaneste si dupa aia scrie corect,ai inteles ma cacaciosule cracanat cu expresii de tipul"CA CARAMAN",hai ma CACA ciobane lasa oile si dute la scoala.
13
3
Sugeram cetatenilor sa sesizeze institutiile abilitate in verificare si sanctionare a magrobienilor care distrug mediul inconjurator, numai ca sa isi umple buzunarele.
8
0
Makidoni sunt in toate institutiile statului . Makidon sa sanctioneze alt makidon nu o sa vedeti . Constanta a ajuns sa arate GROAZNIC . Asta pentru ca este condusa de putori , putori alesi de asistati social . Pana nu vor iesi masiv constanteni la vot , nici o sansa de schimbare in bine .
18
2
Fara comentarii cand vedeti pe cineva ca arunca unde nu trebuie faceti poza si trimiteti o peste tot :garda de mediu ,protectia consumatorului ,politia locala ministere etc Doar asa poate nesimtitii se vor invata minte
12
0
Cine poate sa-ncalce legea in Constanta si fara sa raspunda decat altti Makidoni borati smekeriti dupa revolutie; inainte de rev umblau peticiti si mancau o data la 2 zile si acum trag muie justitiei ca asa vor ei, Makidonii
28
1
Garda de mediu nu isi face deloc treaba! Am facut zeci de sesizari, fara nici macar o vizita pe teren din partea inspectorilor. Speram ca vizita ministrului, sa schimbe si pe actualul sef al garzii de mediu, tocmai pentru faptul ca nu isi fac treaba. Se scuza, prin faptul ca nu sunt destui inspectori pentru a face fata sesizarilor, dar de fapt nu vor a se implice pentru ca au interes!
24
0
Fisu un nepot si jumatate se da om de afaceri vai de capu lui
33
0
Tuta soia iasti akatzata Baneaza
4
12
Va roade invidia mukanilor??? Puneti mana si munciti exact ca Caraman
10
36
Pfff Sirmione pe aici e full de sifoanele lu tov. Bodean....te incarca pana la pasti
29
0
Numai manevre cu licitatii de lapte si cornuri bagate alte firme la inaintare
33
0
Acel bloc se surpa in groapa si fagadau a dat autorizatii sa se construiasca acolo
44
2
Sunt combinati multi acolo!!! Magnet cambela srl a atras multi "investitori"
40
0
Ii doare la briceag...cine sa ii scuture...
41
0
Au facut bani din fraude cu fonduri eu,,,,si acum spalatorie prin constructii,,,
53
1
Iar astia...
44
1
E singurl care a avut curaj si a atacat mizeria asta
38
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108