REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Iohannis: Este nevoie de o reprezentativitate mai mare a tinerilor

Iohannis: Este nevoie de o reprezentativitate mai mare a tinerilor

Replica API 16 septembrie 2022 | 00:00 833

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Summitului Tinerilor, în care afirmă că este nevoie de o reprezentativitate mai mare a acestora şi de încurajarea lor să fie activi şi vocali, inclusiv prin exprimarea opţiunilor de vot.

"Într-o democraţie matură şi sănătoasă, toţi membrii societăţii trebuie să fie reprezentaţi, în mod echitabil, la nivel decizional. De aceea, este nevoie de o reprezentativitate mai mare a tinerilor şi de încurajarea lor să fie activi şi vocali, inclusiv prin exprimarea opţiunilor de vot. Pericolul cel mai mare pe care o democraţie trebuie să îl evite este neimplicarea cetăţenilor în mecanismele democratice, iar absenteismul tinerilor ar fi catastrofal pentru viitorul nostru, al tuturor", spune şeful statului în mesajul prezentat de consilierul de stat Cătălina Galer, scrie Agerpres.

Preşedintele Iohannis subliniază că tinerii pot contribui semnificativ la construcţia unor societăţi mai tolerante, incluzive şi lipsite de discriminare şi prejudecăţi, în care sunt promovate valori precum empatia, altruismul şi solidaritatea şi dă ca exemplu modul în care aceştia au acţionat, în mod voluntar, în timpul pandemiei de COVID-19, dar şi în sprijinirea refugiaţilor din Ucraina, încă de la începutul războiului.

El afirmă că ultimii ani au fost marcaţi de evenimente dramatice, care au avut un impact semnificativ asupra vieţii tinerilor, pandemia făcând mai dificil accesul la educaţia de calitate, cu precădere în rândul tinerilor din mediul rural.

"Autorităţilor le revine responsabilitatea să remedieze aceste deficienţe şi să le asigure tinerilor condiţiile pentru a-şi atinge potenţialul, indiferent de mediul din care provin sau de situaţia financiară a familiei", evidenţiază Iohannis.

Şeful statului mai spune că pentru tineri găsirea unui loc de muncă într-o societate extrem de dinamică impune o adaptare permanentă, iar statul ar trebui să găsească soluţii mai apropiate de nevoile reale ale pieţei muncii. El dă ca exemplu faptul că dificultăţile din anii de pandemie au impus ajustări astfel încât activităţile să devină mai flexibile, iar alternativa de a lucra de la distanţă să fie o opţiune încurajată în toate domeniile în care acest lucru este posibil.

"Este o schimbare de raportare la locul de muncă pe care tinerii o resimt într-o mai mare măsură şi care necesită în continuare un cadru legislativ adaptat aşteptărilor şi nevoilor noilor generaţii", explică el.

Potrivit preşedintelui, protecţia mediului înconjurător şi limitarea efectelor schimbărilor climatice reprezintă teme de impact în special pentru tinerele generaţii.

"Este esenţial să ne asigurăm că protejăm mediul şi că folosim resursele planetei în mod responsabil şi sustenabil. Avem nevoie de o conştientizare mai largă la nivelul societăţii asupra schimbărilor climatice şi a efectelor devastatoare ale acestora, care devin tot mai evidente în ultima perioadă. În egală măsură, trebuie să ştim care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm la nivelul societăţii şi la nivel individual pentru a răspunde eficient acestor provocări. Introducerea 'Săptămânii Verzi' în structura anului şcolar constituie din punct de vedere educaţional un pas important în acest sens", indică şeful statului.

El adaugă că pe parcursul celor două mandate de preşedinte s-a implicat direct în susţinerea unor măsuri care să facă accesibilă tuturor educaţia privind schimbările climatice şi mediul, care să crească gradul de sustenabilitate a instituţiilor de învăţământ şi să susţină pregătirea tinerilor pentru locurile de muncă din domeniu.

În implementarea acestor proiecte este nevoie de sprijinul şi de participarea tinerilor, mai transmite Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnu profesor
0
0
...lasa vrajeala si zii cum e cu Romania Educata?!
1
0
aproape si o generatie , sperante si vorbe in vant, fapte din ce in ce mai rele, vin alegeri, trec alegeri, rotatia minciunilor, promisiunilor, lumea s a saturat ,dar altii nu se mai satura!
0
0
explica.le ciolanis. um bugetarii sint de trei ori populatia activa,iau de trei ori mai multi bani si ies la pensie pe la 45 de ani,pe cind ceilalti mor pina apuca 65 de ani.Pensii si salarii speciale inexistente in Lume,explica.le ce fraieri sunt!bouare!
0
0
E nevoie de reprezentativitatea celor cu minte in cap,indiferent de varste sau sex. Deocamdata avem multi dinozauri securistoizi si tineri dilimandrosi inculti dar madri de mucii de pe piepturile lor, care se inghesuie fie la putere,fie la dat de pamant cu traditiile,cu oamenii de certa valoare. Din pacate tara se duce la naiba cu ei cu tot in varf. Abia dupa dezastrul total,poate,nu e sigur dar poate ca vor fi pasi catre revenirea la traseul firesc, necesar dezvoltarii. Noi nu vom apuca asta,poate nici nepotii. Rautatea si prostia sunt atroce,betonate in societatea romaneasca.
0
0
Cea mai mare greseala din istoria recenta a romaniei! Ca sa scapam de psd am pus un plavan. Si ca sa nu fie singur l-a adus si pe ciuca. Si nici macar nu trag unul hais si unul cea. Trag ambii plavani impotriva romanilor.
1
0
Cum? Cum , daca sunt pensionari angajati la stat?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212