REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ISU Dobrogea, mesaj în atenţia agenţilor economici de pe litoral!

ISU Dobrogea, mesaj în atenţia agenţilor economici de pe litoral!

Replica API 16 iunie 2016 | 00:00 203

Securitate la incendiu

Securitate la incendiu

Odată cu începerea sezonului estival şi deschiderea unităţilor de alimentaţie publică/ turism/ comerţ care îşi desfăşoară activitatea pe litoral, atenţia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa se îndreaptă şi către îndeplinirea condiţiilor de securitate a utilizatorilor în construcţiile cu aceste destinaţii.

În acest sens, operatorii economici care desfăşoară activităţi din categoriile mai sus menţionate, în construcţii neautorizate din punctul de vedere al securităţii la incendiu, vor avea în vedere următoarele: utorizaţia de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ prin care se certifică realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, respectiv îndeplinirea cerinţei esenţiale „securitate la incendiu” a construcţiei, conferind dreptul persoanelor fizice/ juridice deţinătoare de a o pune în funcţiune şi de a o exploata din punctul de vedere al securităţii la incendiu.

Totodată, art. 30 alin. (4²) prevede ca “până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu conform alin. (4¹), răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor”.

„Atragem atenţia operatorilor economici că, potrivit alin. (4³) prevederea de la alin. (4¹) nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor potrivit criteriilor stabilite prin hotărâre a Guvernului, cazuri în care constituie contravenţii potrivit legii”, transmit reprezentanții ISU Dobrogea.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108