REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Jianu (CNIPMMR): Trebuie să demontăm mitul că voucherele de vacanţă au ţinut turismul în România şi au crescut preţurile

Jianu (CNIPMMR): Trebuie să demontăm mitul că voucherele de vacanţă au ţinut turismul în România şi au crescut preţurile

Replica API 11 februarie 2020 | 00:00 357

Voucherele de vacanţă au însemnat, anul trecut, doar 20% din cifra de afaceri a antreprenorilor din turism şi nu au avut un impact semnificativ asupra preţurilor, astfel că trebuie demontat mitul că aceste tichete au ţinut turismul românesc, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, cu ocazia lansării "Cartei Albe a turismului din România".

"Trebuie să demontăm un mit că voucherele de vacanţă au ţinut turismul din România. Media ca pondere în cifra de afaceri este nu mai mult de 20% la unităţile turistice din România. A fost un sprijin necesar, dar nu covârşitor", a spus Jianu.

Potrivit acestuia, preţul mediu de cazare a fost anul trecut între 110 şi 200 de lei, neexistând modificări substanţiale faţă de anul anterior.

"Deci, serviciile nu s-au scumpit din cauza voucherelor. Acestea au avut impact de 10-20 de lei, adică nesemnificativ, nu a existat o dublare a preţurilor sau o schimbare dramatică", a arătat Florin Jianu.

CNIPMMR a realizat un profil al antreprenorului român din turism, a adăugat el. Media de vârstă este de 46 de ani, 90% dintre antreprenori au studii superioare şi au 14 ani de experienţă în medie.

"Ei lucrează 54 de ore pe săptămână, ceea ce înseamnă 10-12 ore pe zi, adică un efort semnificativ pentru orice tip de antreprenori", a subliniat şeful CNIPMMR.

Florin Jianu a mai spus că peste jumătate dintre antreprenorii din turism se plâng de concurenţă neloială din partea unităţilor neclasificate. Mai mult, 9 din 10 antreprenori din turism se autofinanţează, adică mai mult decât media generală de 8 din 10 la IMM-uri, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un patron mic trebuie sa traiasca umil si sa asigure salariile celor de la stat? eu asa inteleg. Si de ce tu ma angajat la stat trebuie sa traiesti mai bine? ai investit vreun ban, ai vreun risc? si ai citit tu ca noi nu platim tva si nu dam bon? asta era poate acum 10 ani acum totul este curat. Economia Romaniei este tinuta de afacerile mici pentru ca nu suntem o tara bogata. Nu am pretentia sa traiesc ca tiriac dar daca mi am asumat o afacere trebuie sa traiesc mai bine ca tine care nu ai nici un risc. Eu platesc in jur de 40000 de euro pe luna la stat si de bani ai vreau sa se faca ceva.
9
1
la drepturi sunteti capitalisti dar la indatoriri sunteti tot comunisti. nu platiti tva ca nu am vazut un pe nimeni sa vina cu casa de marcat si sa dea bon fiscal iar daca insisti sa primesti iti spune ca sunt costuri mai mari!!! munca este zi lumina 10-12 ore in loc de 8 inclusiv sambata si duminica fara plata orelor suplimentare sau a sporurilor aferente ca vreti voi micii patroni sa traiti ca tiriac cand ar trebui sa fiti maxim ca un angajat la dacia!
1
6
daca nu facem nimic in afara sa asteptam 30 de ani nu se va intampla nimic. Noi de 30 de ani asteptam sa treaca timpul sa ne face bine dar nu timpul rezolva totul si actiuniile umane. Korea de sud nu este una din cele mai importante tari din lume ca au trecut ani ci pentru ca investesc 17 % din pib in educatie nu in pomeni tichete si vacante la munte
9
1
si ceilalti 5 sunteti care sunteti toti unul sigur. stai in bula ta limitata de mica afacere care moare incet dar sigur discutia aste e lipsita de sens. ne mai trebuie 30 de ani sa ne revenim, restul sunt vorbe in vant!!!
1
7
Si eu explicam ca astfel de tarife sunt o utopie si atat. Asta cu utopia are legatura cu comunismul in care unii muncesc pentru anumiti smecheri. Unul compara romania cu uniunea europeana la salarizare si altul face calcule utopice. Banuiesc ca esti o natie de functionar public de te a bagat vreun rubedenie intr un post cald sa manance si gura ta o paine
10
1
Logic ca daca ai un angajat el o sa aiba lucrari 8 ore pe zi . Esti foarte istet si se vede ca ai inteles ca oameni se teleporteaza la o lucrare , merg pe jos, nu au scule si nu exista tva si impozit. Ce este amuzant este cu tu o sa ramai fara tichete dar judecatori vor ramane cu pensiile pentru ca este neconstitutional dar cand te ai blocat intr o lume paralela nu ai cum sa intelegi
10
2
amice care ai bagat ultimile 5 postari esti praf. daca tu la 5 ore imi iei 800 manopera inseamna 160 ora inmulteste cu 8 ore si 21 zile asa cum spui si ai incasari ai 26880 ron scazi salariul lui cu taxe de 7000 roni si tot iti ramane 19880 iti mai dau de cheltuieli 880 si tot iti raman 19000 pe luna. iti mai dau un om si mai scazi 7000 deci ramai cu 12000 daca esti corect ai putea sa le dai si voucere, de restul sa nu plangi ca ai deduceri din impozit destule unde tu bagi si masina sotiei si benzina cu care te plimbi la munte etc. iar la stat poate platesti pensii speciale nu vouucerele mele
4
9
Eu sa zicem ca o firma de instalatii termice. Ti se strica dumitale bugetar centrala si eu trimit un tehnician. El munceste la tine 4 5 ore si o repara. Eu ii dau salariu in mana 4000 ron deci 7000 ron cu totul. El munceste 21 de zile pe luna. deci 300 numai bani lui zilnic plus taxe impozite amortizare echimpamente, motorina... dragul meu bugetar reparatia ar costa 800 900 de ron sa imi ramana si mie ceva si nu prea mult dupa ce platesc corect toata taxele si tva. intelegi matale? suna bine? stiu ca tu ai vrea mie sa nu imi ramana nimic dar nu suntem in comunism dai refresh
10
3
Prietene eu nu sunt stau la coada la supermarket pentru ca pot alege un magazin unde nu este coada. Asta inseamna privat... trebuie sa creezi conditii sa iti rupi spatele sa fii cel mai bun., La stat nu este valabil deloc vrei la anaf nu ai de ales. Trebuie sa dau de unul ca tine si ca vreau ca nu vreau stau la coada. Transportul in comun la fel, daca este privat alegi unul bun, daca este de stat aceeasi belea nu au concurenta ii doare undeva.
12
3
Bani pe care tu ii primesti luna de luna sunt din bani nostri al celor din privat si noi nu vrea ca tu sa ai tichete de vacanta... preferam ca bani aia sa se duca in educatie , in spitale , in viitorul acestei natii. Ca tu vrei plasma si sa mergi la munte este problema ta. dupa munca de 8 ore mai poti face si altceva asa cum noi toti facem. Nu intelegi ca viitorul inseamna educatie si tehnica si ca fara astea suntem zero. Eu nu vreau sa platesc imprumuturi ca tu sa traiesti mai bine si nu intelegi ca avem dreptul sa alegem asta?
11
3
Pe Renault nu il tine in spate muncitorul ci brandul ce sta in spatele lor. Ei au venit aici pentru ca pot oferi salarii ceva mai mici. Daca nu se mai poate vor pleca si noi cu cei 14000 de muncitori putem construi mari sule si asta pentru ca nu avem know how ul sa facem o masina. Apucaturile astea comuniste ca muncitorul este baza , forta, sufletul daca esti tanar este grav.in 30 40 de ani muncitori nu vor mai fii deloc necesari
11
3
nu intelegi ca economia este bazata pe balante de import si export. Nu intelegi ca bani nu se fac din aer fin si ca o economie creste gradual. Si cand spui ca evaziuna fiscala la stat este zero este clar ca nu intelegi economia de baza... si asta cu salariu minim si restul in mana este pentru ca pe tine te doare undeva ca salariu tau de 4000 inseamna 7000 brut ca nu da nimeni bani astia din ce se produce. Ca sa ii dai unui om 7000 pe luna inseamna ca el trebuie sa produca minim 200 ron pe zi profit asta inseamna sa scumpesti toate serviciile enorm si nu ai avea clienti pentru ca nu sunt bani
12
3
plateste tu bine si o sa ai forta de munca, cu dacia vrei sa pari destept dar te contrazici singur ala e salariu normal pentru un angajat care tine in carca renault? vezi ca si la particular e ca la stat. de cate ori ai stat la coada la market? de cate ori firmele de RCA si-au batut joc de tine? de cate ori aia cu transportul in comun iti oferta servicii decente? si inca ceva la STAT evaziunea fiscala e zero! vrei investitii, plateste-ti taxele si impozitele corect daca vrei cifre vezi ca suntem tara cu cei mai multi angajati pe salariul minim. restul in mana!!!
5
8
In Romania 63.2 la suta din incasari se duc pe pensii si salari si 14 la suta pe cheltuiele statului. Aungem la 80 la suta si automat investiti zero. Dai exemplu dacia ceea ce arata ignoranta si lipsa totala de cunostinte economice. La dacia salariu mediu brut a fost de 3785 ron ceea este mult mult mai putin decat cat castigi tu dragul meu bugetar. o parte din bugetari isi merita veniturile dar majoritatea nu. Trebuie taiat in carne vie nu se poate ca noi privati sa numai gasim forta de munca pentru ca statul tine blocata forta de munca intr un sistem ce nu produce doar pentru a hrani partidu
10
3
asa e dar in cazul tau e bine totusi ca nu doare prostia, desigur poti spune dupa ce ai fost spalat pe creier ca ne imprumutam pentru a da salarii la bugetari, dar la fel poti spune ca ne imprumutam sa dam pensii speciale, sa dam ajutoare sa sustimnem economia neagra sa acoperim favorizatii scutiti de taxe si impozite, sa dam subventii aiurea sa dam bani la partide etc, nu uita ca avem al doilea cel mai mic salariu din ue si asta nu e din cauza lipsei productivitatii daca nu crezi intreaba-i pe cei de la dacia!!!
3
3
Institutiile de stat au primit luna asta o informare sa reduca toate costurile cu cheltuielile curente pana la 40 %. Asta este realitatea Romaniei, o tara in faliment tehnic care se imprumuta in fiecare zi pentru salariile bugetarilor si pentru tot felul de pomeni . Realitate este ca nu avem bani pentru ele, absolut deloc dar lui Orban ii este frica sa nu piarda un viitor mandat majoritar in parlament si nu se taie momentan nimic. Dupa alegeri oricum economia globala va intra in colaps si vor cauta motivele in factori externi. sfatul meu este sa aveti bani in vreme de criza
13
5
eram sigur ca nu beneficiezi de ele si gandirea ta e sa moara capra vecinului, ai platit mai mult pentru ca la afluenta de turisti unitatile particulare au fost obligate sa nu mai lucreze la negru daca voiau sa nu dea faliment si astfel o parte din taxe s-au regasit in pret. Nu-ti convine du-te afara! Ia spune de cate ori ai primit factura pana acum cand mergeai cu maxim 5 lei mai ieftin? dar probabil ca esti unul din aia care lucreaza cu salariul minim si restul in mana!!!
5
3
Asa este. Toate preturile din turism s-au marit o data cu introducerea tichetelor de vacanta. Toti cei care au unitati de cazare, au ridicat preturile in toata tara. Eu nu beneficiez de asemenea tichete si pot sa va spun ca a trebuit sa platesc aproape dublu cazarea. Cei care detin unitati de cazare au speculat introducerea acestor tichete si au marit preturile fara a avea investitii sau alte cheltuieli fata de anii precedenti. Maririle au fost nejustificate si asta se resimte in buzunarele tuturor.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272