REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Klaus Iohannis, despre epidemia de fake news care oprește vaccinarea

Klaus Iohannis, despre epidemia de fake news care oprește vaccinarea

Replica API 5 octombrie 2021 | 23:51 1177

Președintele Klaus Iohannis susține că această pandemie de Covid-19 a fost alimentată cu un val de fake news și acesta este motivul pentru care oamenii ezită să se vaccineze. Iohannis consideră că România se luptă cu problema analfabetismului funcțional, de aceea oamenii ajung să creadă informații trunchiate sau chiar false.

”Din păcate, ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contrazise de informații trunchiate, fake news-uri sau informații fără nicio substanță, scrie stiripesurse.ro

Această epidemie de fake news au pus la îndoială munca medicilor și a specialiștilor, de aceea munca medicilor este una infinit mai grea.

Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conștientizeze că cercetarea medicală și farmaceutică are la bază ani de cercetări și rezultate, iar adevărurile expuse trebuie să fie de necontestat.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient element de oprire a pandemiei și acesta este un adevăr pe care nimeni nu-l poate contesta.

Unul dintre obiectivele proiectului ”România Educată” este de a reduce analfabetismul funcțional la terminarea ciclului de școală obligatoriu. Oamenii trebuie să înțeleagă ceea ce citesc și trebuie să fie învățați cum să se informeze din surse corecte, nu din speculații.”, scrie Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fereasca-ne Dumnezeu de Ciolos,, dar slava Domnului ca m scapat de matzplouat asta si de-am mai scap si de toti hotiii inclusiv klaus
1
0
Fake total esti tu ,adica la peneleu la miting e voie ,asta ne crede copii de gradinita
5
1
Nu ii dati jos pe Citu sau Orban pentru Ciolos in spatele lui e Bivolarii si misa.
0
2
Inchide-ti toate telviziunile , lumea in casa sa nu cumva sa imprastie epidemia la mitinguri stiind ca ne luptam cu analfabetii !
3
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
6
2
Niciun fake news nu opreste vaccinarea. Poate o incetineste. Bunul simt o opreste
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212