REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Klaus Iohannis: „Resping categoric propunerile înaintate pentru miniştri interimari“

Klaus Iohannis: „Resping categoric propunerile înaintate pentru miniştri interimari“

Replica API 6 septembrie 2019 | 01:14 485

Klaus Iohannis, foto national.ro

Preşedintele Klaus Iohannis respinge propunerile de miniştri interimari, în locul miniştrilor ALDE demisionari, şi cere premierului Dăncilă să solicite votul Parlamentului pentru restructurare.

"Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii.

Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor.

Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari.

Să fie clar: Guvernul actual și-a schimbat componența politică! În aceste condiții, Constituția indică, fără echivoc, ce trebuie să facă prim-ministrul. Este datoria și obligația doamnei premier să meargă de urgență în Parlament pentru a obține votul de validare.

Guvernul, acest guvern, nu mai are legitimitate în fața românilor încă din 26 mai, când cetățenii s-au exprimat prin vot că sancționează direcția în care duce PSD România.

Acum, Guvernul nu mai are nici legitimitate politică și asta explică frica doamnei premier de a se prezenta în fața Legislativului.

Soluția nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a tranșa situația cât mai curând în Parlament. Acesta este unicul mod prin care Guvernul poate încerca să își recapete măcar legitimitatea politică", a declarat Iohannis.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
decizia presedintele! Lucrul asta se va cedea la urmatoarele alegeri cand tara toata va ejecta psd-ul! Istorie...ca pntcd va fi in curand.
2
0
Si noi te respingem categoric pe tine! Nu de alta, dar ne-ai facut destul de ras, domnule Ghinion!
3
4
Norocul omenirii ca Iohannis asta nu este presedintele unei mari puteri.Ar fi fost apocalipsa. Va dati seama,Iohannis capos si sef de tara mare si tare,sa se contrazica cu altul ca el,cum ar fi Kim din Corea de Nord si cu altii cu capetele in punga?Macar acilea la mancatorii de mici face dezastru in interiorul granitelor,ca afara nu da nimeni un chistoc pe el.
4
5
Da!!! Sa ti-o traga tie!!!
4
3
Altceva mai stie ?
1
5
Corect! Foarte bine a procedat d-ul presedinte. Este constitutional: d-na premier trebuie sa mearga in parlament, sa solicite votul Parlamentului pentru restructurare. Guvernul si-a schimbat componenta politica - fara ALDE, da.
8
7
alt idiot. oare oameni de doamne ajuta nu mai avem in tara asta?
5
6
Bravo Klaus, PSD oricum e mort politic.
8
7
Doar nu era sa le aprobe... Tocmai domnia sa ...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108