REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Cardiologie, medicii dau o fugă la cumpărături în timpul operaţiei

La Cardiologie, medicii dau o fugă la cumpărături în timpul operaţiei

Replica API 26 martie 2013 | 00:00 233

Cu toate că iau 2.000 de euro pentru un stent,

Cu toate că iau 2.000 de euro pentru un stent,

Omul de afaceri Dănuţ Moisoiu, declarat cetăţean de onoare al municipiului Constanţa în ultimul său mandat de consilier local, în 2012, a fost la un pas de moarte! În 2012, la finalul mandatului de consilier început în 2008, Moisoiu a anunţat că nu mai candidează, fostul pedelist precizând că îşi vede de afaceri. Şi de sănătate, adăugăm noi, iar faptul că a neglijat acest aspect l-a condus pe Moisoiu, pe data de 29 decembrie anul trecut direct pe patul de spital, având urgent nevoie de un by-pass.

"La Constanţa nu se va mai muri cu zile", spuneau mai-marii judeţului în luna mai a anului trecut, când era inaugurat Laboratorul de Cardiologie Intervenţională. Centrul, unic în România, întregea Departamentul Inimii, alături de Clinicile de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară. Toate bune şi frumoase, cu aparatură ultra-modernă, însă nu suficient pentru ca toate cazurile să fie "floare la ureche". Precizăm că în cadrul Departamentului Inimii de la Constanţa anumite servicii sunt asigurate, contra-cost, de către Cardiolife Timişoara. "Centrul de cardiologie intervenţională" al Cardiolife funcţionează la parterul Spitalului Judeţean Constanţa, iar medicii Cardiolife vin prin rotaţie, de la Timişoara, pentru a deservi pacienţii cu boli de inimă. Unul dintre pacienţii centrului a fost, anul trecut, şi Dănuţ Moisoiu. Fostul consilier susţine că a fost la un pas de moarte din vina unui medic de la Cardiolife, dar că nu îşi va pierde timpul depunând sesizări la Colegiul Medicilor sau la alte instituţii, chiar dacă este ferm convins că în cazul său a fost malpraxis.

Moisoiu era să moară pe masa de operaţie

"Doctorul Cristian Dină din Timişoara, venit la Constanţa să se ocupe de probleme coronariene, trebuia să îmi pună un stent. Am murit şi am fost readus la viaţă, dar nu la Constanţa. La Constanţa am plătit 2 mii de euro pentru o intervenţie eşuată... Medicul Dină, în loc să-şi vadă de pacient, adică de mine, s-a luat în vorbă cu soţia, care îi venise în cabinet cu tot cu copil, să îi spună că e târziu şi se închide la mall, la Maritimo, unde trebuiau să facă ultimele cumpărături, ca înainte de Revelion. Nu a mai fost atent şi m-a înţepat în inimă", a relatat Moisoiu. Tot el a mai spus că decizia familiei sale a fost aceea de a-l lua cu o aeronavă particulară şi de a-l duce departe de Constanţa şi România, într-o clinică din Israel. "O lună de zile am fost în recuperări. E altceva în Israel. Păcat că există dotări şi la Spitalul Judeţean Constanţa, dar medici buni mai rar, au plecat toţi din ţară", a apreciat Dănuţ Moisoiu. În prezent, după intervenţia pe inimă efectuată în Israel, Moisoiu spune că se simte bine şi că se străduieşte să nu iasă din cuvântul medicilor: "Trebuie să slăbesc şi să fac mişcare. Fac mişcare, am început să şi slăbesc. De fapt, cât am stat internat în Israel, legat la tuburi, nici nu am mai mâncat o perioadă. Acum am 120 de kilograme, de la 150 cât aveam". Revenind la Cardiolife, facem precizarea că reprezentantul afacerii este Bogdan Mut-Vitcu. Cardiolife nu este singura afacere a lui Mut-Vitcu, el înfiinţând, de-a lungul anilor, şi alte societăţi, alături de colegi din branşă, între care şi medicul Cristian Dină - cel la care face referire Dănuţ Moisoiu. Facem precizarea că Bogdan Mut-Vitcu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108