REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

La Western Union, din cauza virusului, NU se mai fac plăți decât în lei!

La Western Union, din cauza virusului, NU se mai fac plăți decât în lei!

Replica API 20 martie 2020 | 00:00 3817

Virusul coronarian a dus cu sine, pe lângă boală și frică generalizată printre locuitorii Constanței, și portițe prin care unii, cei puternici, profită de vulnerabilitatea celor mai slabi. Personajele principale în acest scenariu sunt Western Union și constănțenii care au de primit sume în euro prin intermediul acestei agenții financiare.

În ultimele zile, la agențiile care au Western Union, fie ele bancare sau nebancare, sumele care urmează să fie primite pot fi încasate doar în lei, acest lucru însemnând pierderea unor sume importante de bani, pentru unii dintre constănțeni.

“Nu vă pot da decât lei, nu știu mai multe, nu am idee de ce nu putem să dăm și în euro, ca până acum”, a fost răspunsul confuz și tranșant al unei operatoare la o astfel de agenție, semn că nici ea nu știa cauza exactă a situației.

La instituțiile bancare din oraș, aceeași situație. O altă operatoare ieșea, din când în când afară din bancă, pentru a chestiona clienții care făceau coadă în afara băncii cu privire la motivele pentru care sunt acolo. Întrebată de situația cu Western Union, răspunsul a fost similar: “Așa e directiva de Western, toate sumele să se încaseze în lei ”, a declarat aceasta.

“Nu e posibil așa ceva! Cum este posibil să aibă această atitudine, fără măcar o explicație pertinentă? Aproape că mi-a zis că dacă îmi convine, bine, dacă nu, iarăși bine! Dar eu pierd niște bani aici!”, a declarat, pentru Replica, un client revoltat.

Reprezentanții Western Union nu au putut fi contactați încă pentru o lămurire oficială asupra situației.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La jegoasa aia muista am fost si eu si nu a vrut sa imi dea . Data viitoare o scuip cand ma duc !
2
0
Sta doar pe Euro virusul,vrajala asta cu "nu dam decat in lei" se facea pe la Grand la Western ala non-stop unde se faceau manevere si se dadeau bani furati de pe carduri prin Western Union
1
0
si multi bani ai tu in euro
1
0
De ce nu spune nimeni ca bancile nu au euro deloc ? Eu ca agent Western nu-mi mai pot ridica banii in euro
4
0
Statul vrea sa reformeze sistememe pe perioada crizei. Se stie ca povestea cu gripa nu va tine mult, oamenii se vor prinde si se vor apuca de treaba. In acest scurt timp se vor incerca cateva reforme. In domeniul financiar, educatie, sanatate, pensii, transporturi, etc. Cea mai grava reforma va fi in domeniul financiar. Voi reveni.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108