REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Liberalii zgârie ușa la PSD și USR

Liberalii zgârie ușa la PSD și USR

Replica API 3 noiembrie 2021 | 22:22 1660

Liberalii vor mai încerca o nouă rundă de negocieri cu cei de la PSD și USR pentru a găsi o majoritate în vederea susținerii guvernului Nicolae Ciucă. Șansele pentru a găsi sprijin politic sunt infime, asta pentru că liberalii au depus deja lista de miniștrii și programul de guvernare, ceea ce a îngustat serios marja de negociere.

Conform surselor noastre, liberalii vor încerca să obțină sprijinul PSD și al USR jucând cartea interesului național, dar această carte a fost jucată și zilele trecute, fără niciun succes. Nici măcar perspectiva alegerilor anticipate nu îi sperie foarte tare pe cei de la PSD și USR, asta pentru că parlamentarii celor două formațiuni au garanția că se vor regăsi pe liste și la anticipate.

Negocierile cu PSD și USR fiind aproape compromise, cei de la PNL încearcă și o negociere la bucată, dar este greu de dislocat un grup mare din PSD. Mai mult, liberalii sunt într-o situație ingrată, asta pentru că tot mai mulți parlamentari PNL sar în barca lui Ludovic Orban, cel care a anunțat oficial că nu va vota pentru guvernul Ciucă.

În aceste condiții, șansele sunt destul de mici și toți actorii de pe scena politică așteaptă următorul pas al președintelui Klaus Iohannis. Președintele are două opțiuni: fie va nominaliza un nou premier și se reiau negocierile, fie va declanșa alegerile anticipate.

Acesta fiind tabloul politic la zi, nu rămâne decât să vedem care va fi jocul președintelui Klaus Iohannis. Cu certitudine, partidele au ratat șansa unei coaliții, iar alegerile anticipate sunt un subiect mai actual ca niciodată, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HUUUUOOO MILOGII GALBENI !!! HUUUUOO!!!
4
0
E la haur. Doar e o putere miau.
1
0
miau........
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108