REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CÂND vom avea STAȚII noi de AUTOBUZ la Constanța

CÂND vom avea STAȚII noi de AUTOBUZ la Constanța

Replica API 25 septembrie 2021 | 14:27 3270

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat demararea licitației de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz în oraș.

„Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achiziții publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor. Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.

Vă anunț că noile stații vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afișaj moderne și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului și peisajului urban al orașului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părți, furnizorul având obligația de a livra și monta cel puțin 20 de stații în primele 60 de zile.

Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea și confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigențe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul mașinii. Vă reamintesc că am contractat și o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri și 21 de autobuze de 10 m), Constanța făcând astfel primii pași spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanța în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu.

Cu astfel de pași mărunți reparăm Constanța. Situații de genul acesteia cu stațiile de autobuz care nu au aparținut orașului și care frizează orice urmă de logică și de bun simț încă întâlnim la tot pasul. Este moștenirea cu care trebuie să ne luptăm și pe care o îndreptăm muncind cu perseverență, pricepere și cu bună-credință. Vă mulțumesc!“, a transmis primarul Vergil Chițac.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La 2 noiembrie depuse ofertele, apoi licitatia, contestatiile, etc. "Lungeste-mi Doamne boala". Pana acum ce-ati pazit?
0
1
La vara.Dar nu se stie in care an.
3
0
Atunci cand vom scapa de voi, o mai dati si in draga nenii, dragi constanteni. Mars ordinarilor
15
4
Ne meritam soarta ...
16
5
" Aici sunt banii , d-voastra"!!!!
13
5
acest prim ar , un mare .invatat, dar as pamant pi el
16
4
Multa mwe cu kkt WC si sustinatorilor sai
17
6
Dar noile trasee ct bus...pe cand?
12
3
Cand scapam de tine, primare!
28
7
Sa vedem unde le montati pe str. Comarnic! Rog ziarul Replica sa vina sa faca niste poze.
16
1
Jegul draku cu partidul pizdii mati
31
5
hai ca incepi sa fi si tu ca Piedone ! cel putin incerci ! asta e un lucru bun !
5
16
S-a ales praful de tot
24
2
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
27
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108