REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Liviu CHESNOIU, despre CRIMA de la Arad: Ipoteza agresiunii SEXUALE nu trebuie neglijată

Liviu CHESNOIU, despre CRIMA de la Arad: Ipoteza agresiunii SEXUALE nu trebuie neglijată

Replica API 4 noiembrie 2021 | 12:31 1602

Toată România a fost îngrozită, zielele acestea, în urma teribilei crime de la Arad, acolo unde trupul unei copile a fost găsit tranșat și incendiat pe un teren de lângă un cimitir. Alerta a fost dată de un bărbat care își plimba câinele, iar autoritățile au intervenit de urgență. După trei zile de la înfăptuirea crimei sângeroase, principalul suspect a fost reținut de polițiști, iar cu câteva zile în urmă și-a recunosct crima, oferind mai multe detalii în acest sens. Cruzimea de a care a dat dovadă bărbatul ne-au determinat să-l contactăm pe psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, pentru a obține o părere pertinentă legată de profilul psihologic al criminalului.

(Liviu Chesnoiu)

”Cazul a părut simplu, de la început am știut că este vorba de concubinul femei, când încă se făceau supoziții legate de afgani sau persoane venite din Ungaria. Din experiența mea, nu m-a mirat să văd că omul dormea când au intrat polițiștii peste el, pentru că el se spovedise deja concubinei lui. Acesteia din urmă ar trebui să i se ofere ajutor specializat și eventual integrată în programul de protecția a martorilor pentru a putea afla întregul adevăr. Mama fetiței deși a aflat adevărul rapid, exclud varianta în care aceasta ar fi fost mințită, nu ar trebui să o acuzăm de tăinuire ci s-o privim mai repede că pe o victimă. Gândiți-vă că femeia mai avea un copil mic, pe lângă frica pentru propria viață, iar episoadele de violență domestică e posibil să fi fost prezente în cadrul familiei lor cu mult înainte”, a spus Liviu Chesnoiu, pentru Replica.

Florin Beniamin Crișan - suspectul de crimă

Întotdeauna un criminal, când este prins, refuză să spună tot adevărul

”Un alt aspect foarte important mi se pare neglijat, și anume ipoteza unei agresiuni sexuale, daca e să ținem cont de felul în care criminalul cu înclinații narcisiste a încercat facă cadavrul dispărut, nu ar trebui să ne mulțumim cu recunoașterea crimei. Am văzut acea poză cu victima alături de tatăl vitreg al acesteia, iar apropierea dintre cei doi mi se pare nefirească pentru o relație de genul, în plus, criminalul a rămas doar în compania copiilor preț de câteva zile, iar sub influența alcoolului sau a drogurilor instinctele primare se amplifică. Criminalul nu trebuie lăsat în pace, trebuie aflată exact motivația, tot ce a invocat bărbatul nu are o bază reală, gălăgia sau dorința excesivă a unui copil de a se juca nu se rezolvă prin a-l da cu capul de perete, nu este vorba despre un acces de furie, aici vorbim de crimă cu premeditare”, a declarat pentru Replica Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

foto: spynews.ro

Criminalul urmărea ancheta la televizor

De menționat este și faptul că bărbatul a urmărit știrile din ultimele zile pe acest subiect, pentru a afla ce informații au anchetatorii, astfel încât să își poată face un plan. „Am văzut la televizor că s-au oferit detalii exacte din anchetă, drept dovadă și criminalul urmărea cu interes cursul acesteia. Nu ar trebui ”să se dea din casă” detalii importante care privesc ancheta până la finalizarea acesteia”, a mai spus Chesnoiu.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vede sex peste tot, numai asta are pe creieras
2
2
Felicitari dnule Chesnoiu
0
1
Chesnoiu inca din 2002 nu mai stie pe ce lume traieste
4
2
Mertoi la Politie, search on yt
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468