REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Loc de joacă proaspăt reabilitat, vandalizat. Video

Loc de joacă proaspăt reabilitat, vandalizat. Video

Cristina BĂRBUCEANU 26 februarie 2023 | 00:00 2378

Ne plângem că nu avem locuri de joacă, dar nu suntem în stare să le păstrăm pe cele existente sau proaspăt reabilitate!  Spre exemplu, lângă Școala nr. 8, de pe bulevardul I. C. Brătianu, spațiul de recreere pentru copii, abia reabilitat, a fost vandalizat. Clanța porții de la intrare a fost ruptă, leagănul a fost și el distrus, coșul de gunoi smuls din ”rădăcini”, iar întreg mobilierul umplut de graffiti...Iar gunoaiele sunt la loc de cinste.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoÎncă de pe trotuar, în loc de frumusețea locului de joacă, ne „bucurăm” de graffiti

În ultima perioadă, spațiile de joacă pentru copii au intrat în reabilitare, iar altele sunt în curs de modernizare. Drept mulțumire, unele au fost, deja, vandalizate.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoÎncă de pe trotuar, în loc de frumusețea locului de joacă, ne „bucurăm” de graffiti

Cum ar fi, de exemplu, locul de joacă de lângă Școala nr. 8, situat pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. Video gunoaie

Deși, de la distanță nu pare nimic în neregulă, odată ce ne apropiem de acest spațiu de recreere lucrurile se schimbă. Ne lovim, în primă fază, de clanța porții, care este ruptă.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoSticle de alcool în jurul unui loc de joacă pentru copii

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoClanța a fost ruptă

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoSistemul improvizat pentru prinderea porții

Observăm, de asemenea, că poarta a fost scoasă din balamale, ea având, în prezent, un sistem improvizat de prindere pentru a nu face vreo victimă.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoCoșul de gunoi a fost smuls din sistemul de prindere

Mai mult decât atât, pe tot mobilierul locului de joacă sunt desene graffiti, ceea ce pătează imaginea veselă a locului de joacă, de parcă acolo ar sta numai huliganii.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoLeagănul a fost rupt

Pe lângă toate acestea, leagănul a fost pur și simplu rupt, ceea ce face ca, pentru un copil mic, să existe anumite riscuri atunci când se urcă pe acesta. O altă distrugere din interiorul locului de joacă este chiar coșul de gunoi. Ce a mai rămas din acesta este doar stâlpul care susținea coșul de metal.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoTot mobilierul din interiorul locului de joacă e plin de graffiti

De parcă nu ar fi destul, sunt și destule gunoaie în jurul și în interiorul acestui spațiu.  „Întotdeauna se adună aici copii mai mari și fac mizerie, deși zilnic locul de joacă este igienizat.”, ne-a spus un locuitor din zonă.

Loc de joaca proaspat reabilitat, vandalizat. VideoTot gardul frumos colorat e plin cu desene graffiti

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cat puneti pariu ca erau cra cra cra cei care au vandalizat.
3
0
Pui camere. Și pui politia locală la muncă. Că si-așa nu fac nimic
2
0
la moldoveni nu asta le trebuie, doar maidan si bautura. Pacat de acest oras, s a umplut de cocalari.
3
0
De vină pentru aceste fapte este însuși majoritatea populației acestei țări numite r*mânia care compătimește astfel de infractori susținând că faptele lor trebuie trecute cu vederea, fiindcă cele ale funcționarilor publici care comit fapte de corupție nu sunt pedepsite îndeajuns. Prin urmare, personalul instituțiilor publice abilitate respectă dorința contribuabililor care le plătesc salariile și nu îi trag la răspundere pe acești nelegiuiți decât după zeci sau chiar sute de fapte. Așadar, dacă vreți să dați vina pe cineva pentru ne-aplicarea legilor, luați-vă de majoritatea populației acestei țări numite r*mânia care își bate joc de propria țară zilnic.
5
0
Daca modernizezi si nu pui paza si camere, degeaba...
8
0
Tineri viitoru țări
7
1
Daca locul de joaca este distrus .... oare cum ar arata o scoala după deschiderea portilor pentru acesti copii, adolescenti ...... geamuri sparte, pereti plini de înscrisuri graffiti cu diverse porcarii, seringi, si altele....
9
0
Politia locala face poze pe internet si sanctioneaza babele care vand patrunjel. Cei care vandalizeaza sunt copii pestilor si curvelor, pardon celor care isi dau nevestele la ciocan.
15
3
Politistul local Olteanu Valeriu ce face ? Pazeste si asteapta sa creasca iarba pe terenurile particulare ca sa le dea amenzi proprietarilor ?
9
4
Sa se schimbe legea .pedepse cu executare pentru cine vandalizeaza spatiile comunitatii.Executare cu munca reala în folosul comunității.
25
0
Si Politia Locala doarme in masini, pandesc babele care vand patrujel si soferii care parcheaza. Asta inseamna paza! Ha Ha
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108