REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Locuitorii de pe strada Pandurului, REVOLTAȚI: NU mai au voie să parcheze pe trotuar!

Locuitorii de pe strada Pandurului, REVOLTAȚI: NU mai au voie să parcheze pe trotuar!

Replica API 2 februarie 2019 | 00:00 1460

Reguli de când s-au reabilitat trotuarele

Reguli de când s-au reabilitat trotuarele

Constănțenii care locuiesc în cartierul 4-5, mai exact pe strada Pandurilor, sunt revoltați de faptul că nu mai au voie să-și parcheze mașinile pe trotuar. Cele două trotuare, amândouă la un loc, sunt mai late decât strada, așa că, odată parcate autoturismele pe marginea șoselei, pe ambele părți, rămâne un spațiu extrem de mic. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Însă, atâta timp cât se impun niște măsuri de acest gen, trebuie să creezi alternative, susțin constănțenii. În acest moment, traficul pe această stradă se desfășoară cu dificulatte, mai ales seară, după ce oamenii ajunga casă de la serviciu.

Dacă locuiți pe strada Pandaurului și vă parcați mașina pe trotuar, așa cum o făceați de obicei, riscați o amendă cuprinsă între 400 și 800 de lei. Pentru inștiințarea șoferilor, polițiștii locali au mers din poartă în poartă și au anunțat posesorii de autoturisme că nu mai au voie să parcheze pe trotuar. Bun! Însă, unde să parcheze, se întreabă oamenii? Pe marginea șoselei, dacă se parchează, abia dacă mai ai loc să circuli. ”Toate mașinile celor ce locuiesc pe această stradă sunt parcate pe marginea șoselei, deoarece au primit înștiințări de la Poliția Locală că nu mai au voie pe trotuare. Motivul: s-au pus dale. Trotuarele, amândouă la un loc, sunt mai late decât șoseaua în sine și mulți nu pot să își bage mașinile în curți că nu au loc. Dacă ne ducem pe strada Liliacului, în jurul pieței, nu intervine nimeni, unde e cu adevărat problemă pentru că ies copiii de la școala și sunt nevoiți să meargă pe șosea”, a declarat, pentru Replica, un constănțean ce locuiește pe strada Pandurului. Un alt șofer revoltat spune: ”Trotuarele au lățimea de circa 6 m, suficient pentru a asigura culoar de trecele de minin 1.5 m pentru pietoni, dar Poliția Locală amenință proprietarii de imobile cu amenzi. Rezultatul acestei acțiuni? Toate mașinile vor fi parcate pe carosabil "unde nu e nicio problemă" astfel cum a declarat agentul care împărțea înștiințările pe o stradă cu câte o bandă pe fiecare sens de mers. Să vedem atunci cum se mai defășoara traficul!”.

Amenzile se dau în baza HCLM 184/2013, dar și a prevederii articolului 142 lit.m din Codul rutier. ”Nu s-au dat amenzi până acum, deocamdată au fost înștiințări făcute către proprietarii mașinilor, dar s-a mers și din poartă în poartă, inclusiv astăzi (n.red.1 februarie) pentru a-i informa că este interizisă oprirea sau staționarea autovehiculelor pe trotuare. Li s-a adus la cunoștință că pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 400-800 lei , conform HCLM 184/2013, dar și a prevederii articolului 142 lit.m din Codul rutier, care se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar”, a explicat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale. În altă ordine de idei, unii șoferi nu s-au resemnat că nu mai pot parca pe trotuar, așa că după cum se poate și în fotografii, continuă să parcheze acolo unde au interzis.

Ce transmite Primăria Constanța

”Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Constanța. Acesta este motivul pentru care, începând cu data de 27 ianuarie 2019, constănțenii care locuiesc pe strada Pandurului, acolo unde au fost executate ample lucrări de reabilitare și modernizare a părții carosabile dar și a trotuarelor, au fost notificați că de luni, 04 februarie 2019, vor fi sancționați cu amendă contravențională dacă vor mai parca pe spațiul destinat pietonilor. De asemenea, notificări au primit și cei care și-au parcat mașinile în zona în care au fost montate pavele. Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice ”se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”. Acțiunea polițiștilor locali nu se va opri însă aici. Astfel de campanii de informare se vor desfășura în tot orașul, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța”, a transmis adminsitrația locală.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine a cerut dale pe Pandurului ca nu e picior de turist pe acolo,ori a trebuit sa sifonati bani?
2
0
Eu lucrez in Primarie, si stiu ca au venit la noi un grup de oameni cu nasul mare si mirosind a oaie, a zer de oaie... si ne-au rugat sa punem dale ca sa nu mai faca oile bataturi in talpa.
0
0
Gasim noi un procuror sa scriem dupa dictare sa te umfle makidon prost ,si ca etnic minoritar persecuti romanii?
2
1
il faceti cu asfalt si in km 5 ati pus pavele dobitocilor,cine dracu va ales sa se aleaga praful si de ei si de voi nenorocitilor.
4
1
A venit primavara nea Facatura vino sa vezi ce de lume se plimba pe dale puse de tine pe pandurului , ca in orasul vechi ce mai conteaza
3
5
Daca vrem cu adevarat sa parcam, gasim locuri libere. Doar ca unii vor sa intre cu masina in sufragerie daca se poate. Se poate parca usor la cativa metri de locuinta voastra, cocalarilor.
6
8
dar eu unde naiba mai parchez , TAB-ul sau tancul ??
6
2
Pai si eu acum unde draku parchez camionul.
6
1
Tot in zona au fost cativa isteti care au ocupat parte din trotuar ,apoi s au facut acte ,urmarea ,acum au masinile pe trotuarul ramas si pietonii joaca alba neagra cu viata pe strada
5
2
1 primaria ar fi trebuit sa faca si locuri de parcare.... 2 muistii aia care stau la case ...au curte nu?! sa si.o bage in cur....te
12
7
Mai nea primar parat cat o fi costat nota de plata la dale acum nu iti ese socoteala si incepi sa dai amenzi daca vati angajat toate neamurile incapabile de unde sa mai ganditi se vede ca te doare undeva de constanteti ,poate dai un comunicat de presa si justifici si stalpi aia de luminat cu zecile din camp de la veterani km 5 cat au costat
3
4
Nepoate.....esti incompetent.....""glar""
2
0
mama prostilor este mereu gravida !
3
1
Alde bagadau inpielitatul ar trebui sa amendeze prima data masinile de servici care nu sunt garate conform tr in garaje proprii. Cupaza si parcare proprii.
4
3
Mare prost tb sa fii sa investesti in trotuare de 6 m pavele cand puteai sa mai tai din trotuar si sa faci locuri de parcare in spic. pt. asta tb sa gandesti,lasa ca vin ele alegerile si-l spulberam pe prost si ciuma rosie.
12
9
Asta este modul in care actioneaza primaria Cta, fara plan, fara gandire, fara nimic.... din cauza asta tot orasul este in colaps.... nu s-a facut in el absolut nimic. A gandit cineva daca e oportun trotuar de 6 m latime si acoperit cu dale pe acea strada? A gandit cineva cum se intampla ulterior cu parcarea? Un oras conduc efectiv de niste cretini, Fagadau, Babu si ceilalti, niste retardati care isi bat joc de urbe.
25
5
La cum parcau ciobanii
8
2
Fagatarfa dovedeste iar cata ineptitudine are intre ochi si ceafa, ca creier n-are. Mai are si pula mica.
12
6
parcari parcari parcari...............fara stalpisori
17
6
Asta e cel mao prost primar care la avut constabta, iar astia de la locala li sa urcat rau la cap.unde sa parcam masinile mah idiotilor?
25
8
cartier de case. n-aveti curti, n-aveti garaje! la fel si primaria-i de kkt.
22
5
Se vede cu ochiul liber batjocura. E clar ca au facut poola mare celor care le-au vandut pavelele. Ce era daca faceau trotuarele la jumate din cat sunt acum si restul spatiului alveole pentru parcare in spic ?! Aia ar fi fost o treaba corecta, mult mai ieftina si cel mai bine ar fi fost asfaltata !
26
9
pa sa isi bage masinile in curte ca daia au case f0toi in gura nu sa le lase pe trotuar
16
19
Faruk Mutalap isi baga nevasta la produs si el sta toata ziua
8
2
Ba tampitule unde dracu sa parcam fira i la dracu da prost ! Voati PSD prostilor o sa va fure astaia si izmenele!
14
12
Nu tin partea Primariei,dar s-a investit foarte mult in trotuare prin montarea de pavele.Mergeti sa vedeti cum arata trotuarele,trebuie protejate!
17
33
Primaria sa faca o strategia in ceea ce priveste trotuarele f late si asazisele spatii verzi din fata blocurilor, in sensul crearii unor locuri de parcare. Strada Primaverii, o artera f circulata si f ingusta, cu trotuare pe ambele parti, pe care circula din cand in cand pietoni. Pe partea cu stadionul se poate lati strada prin ingustarea trotuaruiui asa cum s a procedat la intersectia cu soveja. Dar sa repare trotuarul de pe cealalta parte si ar fi de ajuns
15
5
Sunteti idioti toti . V ati gandit ca sunt case care da , NU AU LOC IN CURTE . Bunica mea are pe lung curte si nu ar avea unde sa bage masina . Hai sa ne daramam toti case SA BAGAM MASINI IN CURTE . Ce minte de idioti au niste persoane care nu gandesc .. dar vorba aia , nu faci aia nu faci aia si cand faci te spurca toti . Cand au primit toti amenzi in geam , si au parcat toti masinile pe strada si a fost un haos de nedescris .
31
10
Mafia PSD -le e foame de bani
23
5
Daca stai la casa baga ti masina in curte sau garaj. Pe Pandurului sunt curti in care poti sa bagi un TIR. Asa ca mai terminati cu vaicareala. Si primaria poate ingusta trotuarul care este fflat, astfel incat sa faca macar o banda de parcare.
20
18
Foarte bine le face, au tras toti marlanii masinile de-a curmezisu de nu poti trece o persoana, daramite cu un copil in carucior. Primaria doar nu a facut asa frumusete de trotuare ptr ca unii locatari nesimtiti sa le blocheze cu masinile.
21
20
Am facut 30 de ani de puscarie pentru un popor de idioti
25
7
Pe Cismelei e o cofetarie, Aroma. E o cladire relativ noua, cu curte. isi tin toate masinile pe strada, chiar si in parcarea blocului de langa ei.
15
0
Ionut Burlacu si Ionut Busu duc fete la produs in Germania le violeaza si le bat cu biciul
6
3
redati redati ...trotuarele pietonilor care nu platesc impozite si taxe locale pentru folosirea lor...dar proprietarilor de masini care platesc impozit cand le "redati" dreptul de a avea unde isi parca masina?!
24
12
Parcari etajate cu plata in tot orasul si in cartiere parcari rezidentiale la pret de 5 ori mai mare ca acum si ai rezolvat problema parcarilor intr-un mod civilizat, de oras european. Rezultatul ar fi civilizarea celor care isi permit si vinderea masinii de catre cei care nu isi permit si migrarea la transportul in comun. Astfel se elibereaza orasul, scade poluarea, vin bani la bugetul local, se educa populatia.
30
13
Vad o gramada de comentarii frustrate de la indivizi care stau cu chirie in blocul construit semilegal intre casele din Faleza nord si nu au unde sa parcheze mertzanu'. Va aduc aminte ca Pandurului e zona exclusiv de case, daca scoti toti locatarii cu tot cu rude si tot ramane jumatate de trotuar libera. Intrebarea este cine a proiectat si aprobat intr-o zona periferica a orasului acest trotuar inutil de lat fara locuri de parcare pentru riverani sau macar statii de autobuz alveolare. Lipsa de viziune edilitara si risipa de bani publici.
49
10
La noi ca la nimeni. Pai daca mai ramin pentru pietoni 1,5 m cu ce incomodeaza circulatia acestora. Va dati seama ce circulatie pietonala este pe trotuarele strazii Pandurului, deabia au loc sa treaca unul pe linga celalalt. Fatalaul o fi fost in acea zona?
49
8
Esti un mare dobitoc FAGADAU . Puteau sa reduca din latimea trotuarului si sa marcheze dealungul strazi locuri de parcare . Administratie de CACAT . Unde sa isi duca locuitori autoturismele idiotilor ?
36
8
Darama nitel din casa, cat sa iti incapa masina in curte. Da, stim ca e o casa mai veche, construita cand km5 era aproape afara din oras, dar acum tre sa o darami, pentru ca Primaria a gandit o promenada acolo si a pus dale, sa crape Champs Elysee de ciuda.
30
3
Ai dreptate! Si eu credeam ca toti sunt destepti, dar unii, din comoditate... E prosti..hihihi. Iar la evenimentul de ieri cu mamica, primaru s-a deplasat de urgenta si a declarat ca va aduce fortat cate 100 de pietoni pe zi ca sa nu se mai sperie carucioarele... Pt cei de la inceputul mesajului.. E cioaca baaah
12
4
Domnule Fagadau cand ati facut acel proiect lati gandit cumva?ce strada asa de importanta e pandurului cu asa trotuare late sau e cuneva de prin primarie
21
7
Alerta. Breaking News. Ieri 01.02.2019, o tanara mamica a sunat la 112 si a solicitat interventia autoritatilor pe strada Pandurului, zona pavele, pentru ca copilul, cacofonie intentionata, s-a cacarizat in pampers. Au intervenit 3 autospeciale de descarcerare. Tanara a declarat ca s-a speriat ingrozitor cand a vazut ca este singura pe trotuar, si, pe fondul sperieturii, a parcat carutul perpendicular pe axul trotuarului, blocand astfel zborul pasarilor, si traficul intens a cainilor vagabonzi.
23
16
Daca locuiti la case trebuie sa aveti garaj.Majoritatea cei care au case parcheaza in fata trotuarului,nu ai loc sa treci.Parcarea o fac dreapta-stanga.Toate strazile din Constanta cu case sunt la fel.Nu primaria este de vina ci noi cetatenii.
25
34
In zona respectiva sunt doar case. Presupun ca toti au loc in curte ptr masini, dar din comoditate blocheaza trotuarul.
26
30
Vot cu vot pierdem pe la primarie tot. He he pesede.
27
5
mai votati fratilor facacau?
27
8
Foarte bine face Premaria Nu stiu sa parcheze sa circule si pietoni,,,
9
26
Toate locurile de parcare cu plata prin SMS, existau de pe timpul comunistilor. Nu ati facut nimic nou. Ati construit blocuri si mall-uri pe spatiile verzi. Ati distrus Mamaia cu blocurile si costructiile facute pe genunchi. Avem cea mai scumpa apa din tara. Exemplele pot continua. Ne-ati jefuit!! La puscarie cu voi hotilor!!
55
6
Bai Cacadau, primar de cacat care esti! Inainte de a te apuca sa dai amenzi creeaza locuri de parcare! Dar tu nu stii asta! Stii doar sa pui stalpi de blocat accesul si sa pui maimutele de la politia locala sa dea amenzi. Cand ai de gand sa faci ceva si pt oras si locuitorii lui?
61
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212