REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Londra și Olanda ar putea ajunge aproape complet sub ape până în 2100

Londra și Olanda ar putea ajunge aproape complet sub ape până în 2100

Valentina CAMARA 28 noiembrie 2022 | 00:00 674

Londra și multe alte orașe din Marea Britanie ar putea ajunge sub ape până la finele secolulului XXI, aceeași soartă având-o zone întinse din Olanda și Belgia.

Foto cu rol ilustrativ

Organizația Climate Central a publicat rezultatele unei simulări privind impactul unei creșteri a temperaturii globale cu 3 grade Celsius până în anul 2100. Rezultatele arată că o creștere a temperaturilor va determina o creștere a nivelului mărilor și oceanelor astfel încât vor fi inundate zone în care, în momentul de față, trăiesc circa 275.000.000 de oameni.

Impactul va fi deosebit de puternic în Marea Britanie, unde cea mai mare parte a capitalei Londra, inclusiv centrul orașului, va fi cuprinsă de ape.

De altfel, coasta de est britanică va fi deosebit de afectată. O mare parte din East Midlands va fi inundată, iar Cambridge ar putea deveni oraș la Marea Nordului.

Este anticipată o creștere a nivelului mării și de-a lungul văii râului Humber, orașul Hull dispărând complet sub ape. Riscul este mare și pentru unele zone de pe coasta de vest, îndeosebi pentru capitala Țării Galilor, Cardiff.

Marile orașe din Olanda vor fi inundate

Însă toate aceste efecte ale creșterii apelor pălesc prin comparație cu ce s-ar putea întâmpla în Olanda, unde nu mai puțin de jumătate din țară va fi înghițită de ape. Este vorba de jumătatea cea mai populată, unde se află principalel orașe ale țării: Amsterdam, Rotterdam și Haga. Dintre orașele mari, doar Eindhoven și Arnhem vor scăpa de inundare.

În Germania vecină, portul Bremerhaven, precum și orașul Bremen vor fi cuprinse de ape, iar Hamburg va fi foarte vulnerabil la inundații. În Belgia, suprafețele vor fi mai mici decât în Olanda vecină, însă apele vor crește suficient încât să scufunde orașe importante precum Antwerp, Bruges sau Ghent.

Royal Society din Marea Britanie a postat pe site un material în care se spune că nivelul mării a început să crească din 1993, rata de creștere anuală la nivel global din ultimul deceniu fiind de circa 3,6 mm.

Dacă dioxidul de carbon și celelalte gaze cu efect de seră vor crește în ritmul de acum, este de anticipat că nivelul mării ar putea să crească, cel puțin, cu încă 0,4-0,8 metri până în 2010. Viitoare topiri ale calotei glaciare ar face ca aceste valori să fie mult mai mari”, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult ma mai bucura aceste stiri,ma ung la inima.Nu mai imi trebuie nici Schengen,nici UE,nici NATO,decit sa-i vad in apa pina la git,chiar daca ne vom duce dracului si noi.
2
1
cresterea temperaturii globale ,reusim sa intram mai repede in spatiul Schengen.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108