REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Magistrații constănțeni au decis AMÂNAREA ședințelor de judecată, în semn de protest față de abrogarea pensiilor speciale

Magistrații constănțeni au decis AMÂNAREA ședințelor de judecată, în semn de protest față de abrogarea pensiilor speciale

Replica API 30 ianuarie 2020 | 15:27 321

La data de 29 ianuarie 2020 ora 13.00 – la sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc şedinţa Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în temeiul art. 50 alin. 2 lit. a din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 7 alin. 1 lit. p şi art. 17 pct. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, precum şi la solicitarea a unui număr de 31 de judecători, potrivit art. 17 alin. 2 din acelaşi Regulament, având înscrisă în ordinea de zi: Analiza consecinţelor aprobării propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu şi a necesităţii adoptării unor forme de protest.

După dezbateri şi supunere la vot, cu majoritatea voturilor exprimate de către cei 34 de judecători prezenţi la şedinţă, având în vedere aprobarea la data de 28 ianuarie 2020 a propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a Judecătorilor a stabilit următoarele forme de protest pentru o perioadă nedeterminată:

1. Cu majoritate de voturi (32 pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri) - amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente;

2. Cu majoritate de voturi (18 pentru şi 16 împotrivă) – încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 16.00.

Aceeași poziție o adoptă și magistrații Tribunalului Constanța

Și la nivelul Tribunalului Constanta a fost convocată miercuri, 29 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor, în vederea formulării unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizând abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu. Judecătorii Tribunalului Constanta au hotărât continuarea protestului, prin suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente, măsură care operează începând cu data de 30.01.2020; respectarea şi susţinerea dreptului la protest al personalului auxiliar şi conex al instanţei, în limitele prevăzute de dispoziţiile legale în materie; refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unei scrisori deschise adresate Ministrului Justiției şi Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la încălcarea brutală, prin adoptarea proiectului de Lege nr. Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei, precum şi referire la asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, în sensul: normării activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană; reconfigurării situaţiei personalului din instanţe atât prin adaptarea schemelor de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate), cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem; asigurării resurselor materiale adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie – sedii instanțe, infrastructură informatică etc.; creării unui cadru legislativ stabil, necesar asigurării predictibilității actului de justiție.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cu oamenii simpli ce aveti?
5
0
Tribunalu ct sunt plini de spagari corupti afemeiati gay pedofil se culca cu minore stiu eu mi au zis fetele judecatori ct iau spaga si merg cu bani la femei
7
0
Hai sa facem si noi, cei de la Polaris greva. Vrem pensii speciale, ce plm ! Pai daca intram in greva, va inecati in kktul vostru de imputiti ce sunteti.
8
0
Bucur Ionel prietenul meu drag te astept. Am un pat pentru tine.
1
0
Sau cum trimite aceasta oamenii la puscarie pt ca asa zice procurorul.In ultimul cuvant procurorul spune ca inculpatii trebuie inchisi pt ca unul dintre ei este recidivist.Alti 4 inculpati nu au nicio legatura cu recidivistul.Inculpatii asteptau ca procurorul sa spuna nominal cat de nemernici sunt fiecare in parte,dar surpriza,nu spune nimic!?In final judecatoarea i a condamnat pe toti cu executare doar pt ca asa a zis procurorul. Justitie??!
8
0
Nu merita nicio pensie speciala. Judeca mizerabil. Vrem sa fie schimbati toti cu oameni cinstiti.
6
0
pe astia cine-i judeca sa decida daca e greva legala sau nu? la adapostul inamovibilitatii dau decizii care fac referire la legi abrogate si modificate sau care nu au legatura cu cazul este o mizerie totala, la un proces i-am spus judecatoarei spaguite de cealalta parte ca decizia ei nu e corecta, mi-a spus ca am dreptate si ca am cai de atac!!! CONTROLUL DECIZIILOR se impune cat mai repede!!!
8
0
Pot juca la pariuri ca chiar si fara pensie speciala n-o sa plece niciun magistrat din Sistem
7
0
spaga ne scapa
7
0
Sa la fie RUSINE acestor magistrati. Chiar sunt lipsiti de Verticalitate, Onoare, Decenta, Respect,... de REALISM. Cine se cred ?? Sunt super oameni !? Incredibil! Cat tupeu, cata ignoranta si sfidare fata de romanii care chiar muncesc si cotizeaza!
16
0
La munca, ba. Si-asa mirositi banii in cazuri pe care le judecati stramb. Mai vreti si pensii speciale? Dupa ce judecati cazuri ca tandarei, slobozia, disidentul ursu,etc meritati pensii speciale??
18
1
Luna de luna sunteti platiti cu un salariu mult mai mare decat restul societatii pentru ca nu aveti voie sa faceti alte venituri. De ce mai trebuie si pensie speciala....tara asta a fost furata 30 ani si acesti magistrati incaseaza salarii fara a face dreptate!!!!!
22
0
Toti magistratii dati afara si angajati altii, cu ei sau fara ei cam tot aia e.Nu te obliga nimeni sa fii bugetar, consideri ca ai valoarea treci la privat si o sa vezi atunci care ti-e valoarea.
28
1
daca e buni sa treaca la privat
20
1
nenorociti
22
1
chiar mi se rupe poola de banditii de la curtea de apel.la cacat cu voi si sa va vad la cca 2 m adancime cu trandafiri rosii pe piept si bomboane de pe coliva sa vi le imparte la vesnica pomenire
23
1
dau niste decizii de te pisi pe ele- am o hotarare definitiva cu o incadrare gresita in dispozitiv, fata de considerente- n-o mananca nici porcii.Magistrati inculti si prostii ,facuti pe genunchi, ca in vremea comunistilor prin anii 50.
30
0
Dati-i afara pe toti. Preferam sa fim judecati de divane adhoc ca pe timpul lui Cuza. Iau banii degeaba. Sa le platim noi pensiile speciale din salariul nostru ? Nu le este rusine ? Din partea mea sa stea in greva pana la Pastele Cailor.
32
0
CONCEDIATI FARA MILA .....REFUZA SA MUNCEASCA .........AFARA IMEDIAT
34
0
Lasa ca merita si astia sa simta cum o duce un cetatean normal si cinstit
28
0
Acolo trebuie sa merg si eu cand am piedut procesul cu dreptatea de partea mea.
23
0
Cum spuneati ma jigodiilor ca vreti pensii de serviciu pentru ca munciti mult,ei uite ca voi va si luati liber cand vi se scoala voua pwla si va bateti cu caramida in piept ca Statul Roman este prost caci pe voi nu are cine sa va penalizeze legal daca nu vreti sa munciti pentru ca in Romania legea sunteti voi.Prin ce faceti acum ati mai dat inca o dovada de nesimtire si tupeu fata de cei care muncesc si platesc dari la bugetul de stat de unde voi sunteti platiti mai magistratilor.
33
0
sedeti calm, ca pensiile nu se vor abroga, ca mergem la curte si vom castiga mereu, asa ca mai invatati unde va este locul, magistrat nu poate ajunge orice vanzator
6
23
daca nu va convin pensile eliberati locul . sunt 4000 ade absolventi de drept anual care nu au loc de voi hai pa daca nu va convine cumva salariu pe luna asta in care n ati judecat nimic vreti sa luati , nu ?
37
0
la constanta sunt numai putori machedonesti analfabete si spagangiste.
31
0
si noi, oamenii de rand care ne-am adresat justitiei pentru nedreptati, ce vina avem ca trebuie sa asteptam pana...vor fi ei multumiti??? e corect onorabili judecatori??? CSM a atacat la CCR, asa ca...dati-i drumaul la munca, ca toata lumea e nemultumita: ba de salarii, ba de pensii, ba de preturi, si muncitorii muncesc, vanzatorii, vand iar judecatorii ar trebui sa judece!
29
0
cind pesede macelarea justitia nu au protestat le-au dat la hoti sentinte cu suspendare pt hotii de milioane de euro
30
0
si chiar daca se termina procesul va dura cam 1-2 ani sa apara hotararea , asa ca tot amanare se cam numeste...
33
1
de cate ori amana ei pronuntarea pana iese spaga trec si 10 ani de la inceperea unui proces asa ca nu e mare pierdere! vedeti doar contestatiile pentru construirea de autostrazi si intelegeti o cauza pentru care nu le avem!!!
42
0
nesimtire maxima la acesti paraziti ai societatii; cititi aici un articol care pune punctul pe i , dati cautare reteta pentru a deveni milionar in euro la pensie
41
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108