REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

„Mai smart ca telefonul”. Din milionul lui Mazăre, elevii ar putea crea un imn al Constanţei

„Mai smart ca telefonul”. Din milionul lui Mazăre, elevii ar putea crea un imn al Constanţei

Replica API 14 februarie 2015 | 08:24 250

Răducu e plecat în Brazilia, la Sao Paolo, să studieze

Răducu e plecat în Brazilia, la Sao Paolo, să studieze

În urmă cu mai bine de o săptămână, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a avut o întrevedere cu reprezentanţii elevilor, cărora le-a propus un proiect care să cuprindă o varietate de activităţi recreative. Întrecerile în cauză, susţinute de liceele constănţene, vor fi şi premiate, iar Mazăre a invocat constant un telefon iPhone6 care premiul pentru locul 1 la diversele probe.

Vineri, în cadrul şedinţei de consiliu local, Mazăre a avut o nouă întrevedere cu Consiliul Judeţean al Elevilor.

„Elevii au venit, am găsit modalitatea de a pune în practică proiectul şi programul la care m-am gândit, la ideea băiatului meu, care nu participă, nu consumă şi nu cheltuieşte nici un ban, că citeam pe la fel de fel de Facebook-uri că fii-su lui Mazăre o să cheltuiască un milion de euro... Să ştiţi: fiul meu este în Sao Paolo, în Brazilia, la studii. N-are nici o legătură cu milionul de euro, cu elevii, doar a fost cu ideea şi m-a consultat. Am aprobat proiectul „Mai smart decât telefonul”. Ideea mea a fost, bine, acum îmi dau seama că era mai clasic, aş fi pus „şi eu pot” şi ei au venit cu ideea „Mai smart decât telefonul”. Nu m-am gândit în viaţa mea să mă compar cu un telefon, dar ei au vrut aşa. Am pus milionul de euro, asta înseamnă concursuri pe toate tematicele pe care o să le organizăm cu elevii, cu sport, fotbal, caiac, lupte, dans, domeniul IT, poezie, muzică, gătit. Avem o paletă cât mai largă şi cred că vom reuşi cu aceşti bani să antrenăm cât mai mulţi elevi din Constanţa, ca să-şi dezvolte aptitudini, veleităţi, plăceri, pasiuni. Asta înseamnă că vor avea premii. Echipa câştigătoare la nivel de licee va avea câte un smartphone. Vor avea şi profesorii (premii – n.r.) care sunt implicaţi în acest program, pentru că este o muncă multă”, a spus Mazăre, care a primit, în cadrul şedinţei, aprecierea şi susţinerea din partea liderului CJE, Călin Theodor Ştefanopol.

„Este vorba de un proiect la care domnul primar s-a consultat cu noi, ne-a cerut idei. Ca atare, da, suntem pe aceeaşi lungime de undă. La nivel de idei, bineînţeles, la concursul de gătit avem Ziua Europei cu câte un stand culinar din partea fiecărei unităţi de învăţământ. Idei sunt. Totodată, putem reprezenta şi un suport în ideea în care noi avem implicare directă cu unităţile de învăţământ din judeţ. Ne oferim suportul. La nivel de idei, totul se poate dezvolta. De la concursul de poezie se poate ajunge la un imn al Constanţei”, a spus acesta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108