REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

MAMA EI DE PARCARE! Unde nu e cap, vai de picioare!

MAMA EI DE PARCARE! Unde nu e cap, vai de picioare!

Replica API 20 aprilie 2017 | 01:16 301

sursa foto parchez ca un bou

În traficul constănțean este o veritabilă lege a junglei! Fiecare merge cum vrea, pe ce bană vrea și își taie fața cum vrea. Bun... lăsăm puțin traficul deoaparte și ne îndreptăm spre parcări. Dacă în trafic este jale, când vine vorba de parcări situația este una mult mai tragică. Atunci când se merge la cumpărături, conducătorii auto se îngrămădesc să parcheze cât mai aproape de intrare și dacă s-ar putea ar intra cu mașina și în supermarket. Cum locurile cele mai apopiate de intrare sunt cele pentru persoane cu dizabilități, acestea sunt primele ocupate de diverși șoferi „handicapați”. De lege ce să mai vorbim, că doar este făcută ca să fie încălcată.

Șoferii constănțeni nu mai țin cont de reguli în trafic, situație cunoscută deja! Situația este strigătoare la cer atunci când nu există nici măcar o urmă de bun simț, fapt valabil mai ales în cazul celor care parchează nestingheriți pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități. Pentru alții, nu contează că îşi “plantează” bolidul pe două sau chiar trei locuri de parcare. Regulile de circulaţie nu sunt respectate, poate şi din prisma faptului că mulţi şoferi nu le înţeleg sau pur şi simplu nu le pasă.

Deşi în Codul Rutier este prevăzut că maşinile nu au voie să oprească la mai puţin de 25 de metri distanţă de o trecere de pietoni, pe unii îi doare fix în cot, ba mai mult, parchează maşina chiar pe trecerea de pietoni. Potrivit prevederilor Art. 100, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 448/2006, actualizată, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

De asemenea, Poliția Locală atenționează că potrivit Art. 40, alin (5), lit. b) din H.G. nr. 268/2007, conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate au obligația să-l afișeze în partea din față a vehicului astfel încât să fie clar vizibil.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe mine ma enerveaza la culme acei soferi care parcheaza la coltul strazii,obturand vizibilitatea si obligand ceilalti soferi sa avanseze in intersectie periculos de mult pentru a vedea daca se pot angaja in traversare. Culmea, au fost accidente din aceasta cauza, dar cel ce a parcat gresit si care e de altfel autorul moral al accidentului, n-a patit nimic!!!
0
0
Tu sigur esti intelctual cand scrii "da-ca" ....
0
0
Asta sigur e intelectual..da-ca avea 4 clase parca regulamentar.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108