REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MAMA lui Cristi BORCEA EXECUTĂ firma familiei lui Cosmin OLĂROIU, din MAMAIA

MAMA lui Cristi BORCEA EXECUTĂ firma familiei lui Cosmin OLĂROIU, din MAMAIA

Replica API 15 iulie 2021 | 00:34 21152

Cristi Borcea este un bărbat influent, care se bucură de afaceri numeroase. După ce a fost condamnat și încarcerat, în dosarul Retrocedărilor, afacerile le-a trecut pe numele fostelor soții, dar și a mamei sale, Elena Borcea. Acest lucru a transformat-o într-o femeie bogată, dar și într-o bătăioasă. Mama lui Borcea se ia la trântă cu greii pentru drepturile ei, chiar și cu familia Olăroiu, pe care vrea să o execute silit.

First Mamaia Residence SRL, deținută de fiul lui Olăroiu și iubita acestuia, ar putea fi executată silit de Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea. Femeia, în vârstă de 71 de ani, a depus, la Judecătoria Sectorului 1 București o cerere de încuviințare a executării silite pe numele societății First Mamaia Residence SRL, firmă în baza căreia funcționează hotelul Mamaia.

Hotelul Mamaia a fost deținut, până de curând, de societatea Steda Beach, administrată de Stelian Gheorghe, un cunoscut om de afaceri din București și apropiat al Elenei Udrea și al Alinei Bica. Steda Beach și-a schimbat denumirea și în prezent se numește First Mamaia Residence SRL, după ce acțiunile au fost cesionate către familia lui Cosmin Olăroiu.

Cum a ajuns hotelul Mamaia la Olăroiu!

Prin Hotărârea de Guvern nr. 330/2009 au fost scoase la privatizare activele societăţilor de turism la care statul român este acţionar. Elena Udrea, ministrul Turismului la acea vreme, a scos la mezat mai multe unități ale statului, printre care și SC Mamaia SA. Societatea a scos la vânzare Complexul Hotelier din Mamaia, în august 2011, pentru 3.777.625 euro fără TVA. Ulterior, preţul a ajuns la 3.210.981 euro fără TVA iar, la final, firma Steda Beach SRL, a lui Gheorghe Stelian, prin intermediul lui Silviu Iordache, l-a achiziţionat cu două milioane de euro fără TVA În iunie 2018, Stelu a cesionat acțiunile deținute la SC Steda Beach SRL către mama sa, Maria, renunțând la mandatul de administrator al companiei, această calitate revenindu-i mamei sale. În octombrie 2019 aceasta și-a cesionat acțiunile către Antonio Daniel Olăroiu, fiul fostului antrenor Cosmin Olăroiu, și Roxana Tănase, cea din urmă devenind asociat majoritar. În noiembrie 2020, Steda Beach și-a schimbat denumirea în First Mamaia Residence SRL.

Cosmin Olăroiu

Stelu, cercetat alături de Alina Bica

Afaceristul ar fi beneficiat de despăgubiri de 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti, după cum se arată în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, prietenă a Elenei Udrea. Acelaşi Stelian Gheorghe, zis Stelu, personajul cheie în dosarele Bica-Udrea-Cocoş, în 2008 se împrumuta cu 200.000 de euro de la prietena Elenei Udrea și avea să cumpere în 2011 hotelul Mamaia, în mandatul de ministru al Elenei Udrea Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, și fiul lui Dorin Cocoș, Alin, au fost achitați în acest dosar.

Stelian Gheorghe

Potrivit Registrului Comerțului, la codul unic de identificare (CUI) al societății Steda Beach SRL apare societatea First Mamaia Residence SRL. Înființată în anul 2012, First Mamaia Residence SRL are sediul în Bucureşti, Șoseaua Kiseleff P. Dimitrievici. Capitalul social subscris, de 800 de lei, integral vărsat, este compus din 80 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Antonio Daniel Olăroiu și Roxana Tănase, ALIAS Mumușica, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, este Tănase Roxana. Firma are un punct de lucru în stațiunea Mamaia Complex Hotelier Mamaia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fisu e un puscarias si ea se lupta nenorocita naibii .De unde a avut fitu bani ca doar nu din pensia ta de CAP .
10
2
Ce moaca de afacerista prospera are mama lui Olaroiu .
11
2
Manevre ordinare cu actori ordinari. Alo Politia,Justitia, mai existati ?
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468