REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marcel Ciolacu propune PNL o monedă de schimb

Marcel Ciolacu propune PNL o monedă de schimb

Replica API 25 noiembrie 2020 | 23:27 1645

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va convoca de îndată birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului penru eliminarea pensiilor speciale, cu condiţia ca banii să fie utilizaţi pentru dublarea alocaţiilor. Liderul PSD adaugă că asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze activitatea Senatului.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a scris Marce Ciolacu marţi pe Facebook.

Marcel Ciolacu a anunţat luni că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială. Liderul PSD a precizat că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.

În replică, premierul Ludovic Orban comentat, spunând: „O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”. Premierul susţine că parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Marcel Ciolacu are deja un mandat întreg, în perioada 2012- 2016. în schimb, Ciolacu i-a cerut liderului PNL să nu mai mintă în spaţiul public, afirmând că şi la finalul primului mandat a demisionat înainte de finalizarea acestuia.

Şi liderul deputaţilor PNL Florin Roman solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, spunând că această iniţiativă legislativă este blocată de PSD. „Solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI”, afirmă Roman.

De asemenea, preşedintele USR Dan Barna a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale. El a precizat că o condiţie pentru participarea la viitoarea guvernare o reprezintă abrogarea prevederilor privind pensiile speciale.

Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Ambele proiecte sunt la Camera Deputaţilor, for decizional.

Biroul permanent al Senatului nu a avut cvorum luni pentru a desfăşura şedinţa, pe ordinea de zi figurând cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind respingerea OUG care prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie si la Limanu este un pacalici albanez la butoane! Acest bufon nascut si crescut in stepa mangalistanului, scolit la discotecile tiganesti se crede imparat pe tinutul prosper in curvasarie si mining de fervechi , tinutu supranumit Sudu Costantei , ca si galeria unei echipe de poorbalisti. Asadar papagalul obez de la Sudu Costantei vrea sa fie senator . Amuzanta situatie ! Muie psd pnl in concluzie. Muie la corvetele de costanta
0
0
lumea trebuie sa cunoasca faptul ca ciolacur trage tare pentru ponta si predoiu sa intre in parlament in speranta ca o sa scape de dosare
2
0
jegule ordinar, tigan- de ce iti este rusine de etnia din care provii?, am scapat de dracu si am dat de tasu-l am inlocuit pe draknea cu ciolacu
3
2
ce jeg ordinar
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920