REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marea Britanie: Creşte sărăcia în rândul muncitorilor, copiilor şi pensionarilor

Marea Britanie: Creşte sărăcia în rândul muncitorilor, copiilor şi pensionarilor

Replica API 8 februarie 2020 | 00:00 331

Sărăcia afectează 14 milioane de persoane în Marea Britanie şi a crescut în rândul muncitorilor, copiilor şi pensionarilor, arată un studiu publicat vineri şi citat de France Presse și Agerpres.

Această constatare a fundaţiei Joseph Rowntree diferă de cifrele oficiale care arată o rată a şomajului de sub 4%, cea mai mică în 45 de ani, în ciuda încetinirii activităţii economice pe fondul Brexitului.

Raportul arată că mulţi muncitori sunt afectaţi de sărăcie întrucât salariile lor şi numărul de ore lucrate nu sunt suficiente pentru a supravieţui.

Locurile de muncă precare sunt cealaltă parte a monedei unei rate scăzute a şomajului, aşa cum este ilustrat de utilizarea din ce în ce mai mare a contractelor precare precum cele de "zero ore", care nu garantează un minim orar.

În total, jumătate dintre cei afectaţi de sărăcie trăiesc într-o familie care munceşte, comparativ cu 39% acum 20 de ani.

Aproximativ 4 milioane de copii şi 2 milioane de pensionari trăiesc în sărăcie, o creştere de respectiv 400.000 şi 300.000 de persoane în ultimii cinci ani.

Cea mai ridicată rată a sărăciei se înregistrează la Londra, în nordul şi centrul Angliei, precum şi în Ţara Galilor. Dar ea este cea mai scăzută în sudul Angliei, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Potrivit criteriilor utilizate de studiu, o familie este considerată săracă atunci când venitul său este mai mic faţă de peste 60% venitul mediu al unei familii similare, după ce se ia în considerare preţul bunurilor imobiliare.

Fundaţia Joseph Rowntree solicită guvernului să ia măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii şi calităţii locurilor de muncă.

Fundaţia vine de asemenea cu explicaţii că asistenţa socială este absolut esenţială în lupta împotriva sărăciei, întrucât face ca locuinţele să fie mai accesibile.

Confederaţia sindicală TUC a cerut la rândul său autorităţilor publice să pună capăt locurilor de muncă cele mai precare.

"Contractele zero ore trebuie interzise, iar salariul minim trebuie să ajungă imediat la cel puţin 10 lire sterline pe oră", potrivit secretarului său general, Frances O'Grady.

Guvernul, care va ridica salariul minim la 8,72 lire sterline pe oră din aprilie, insistă că lupta împotriva sărăciei rămâne o prioritate.

"Ştim că a avea un loc de muncă este cea mai bună cale de a ieşi din sărăcie (...). Salariile cresc mai mult decât inflaţia, iar sărăcia extremă este mai mică decât în 2010", a asigurat un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108