REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Maria Horga, drept la replică la articolul 'Maria Horga, milionară din contracte cu statul'

Maria Horga, drept la replică la articolul 'Maria Horga, milionară din contracte cu statul'

Replica API 16 decembrie 2020 | 00:05 2760

În urma publicării articolului „Maria Horga, milionară din contracte cu statul”, aceasta a solicitat un drept la replică cotidianului Replica de Constanța, pe care îl puteți citi mai jos:

„ Titlul articolului induce ideea că m-aș fi îmbogățit din contracte cu statul. Ideea este reluată în textul materialului publicat. De fapt, firma despre care faceți vorbire, al cărei acționar am fost până în luna ianuarie 2020 a încheiat numai contracte câștigate prin competiție publică în concordanță cu legea achizițiilor publice, prin procedurile transparente organizate prin sistemul de achiziții electronice, criteriul de atribuire fiind ”prețul cel mai mic”, multe fiind câștigate de firma respectivă în instanțele de judecată sau la CNSC.

Aceste aspecte pot fi ușor verificate la Registrul Comerțului sau pe portalurile instanțelor.

În plus, precizez că nu mai sunt acționar al firmei EURO-AUDIT SERVICE SRL începând cu 22 ianuarie 2020 când am cesionat părțile sociale. Anterior acestei date, nu am avut nici o atribuție în administrare și nu am participat nici direct, nici indirect la conducerea și administrarea activității firmei. Țin să subliniez că nu sunt în incompatibilitate sau în conflict de interese nici din punct de vedere legal, nici moral.

Legat de afirmația potrivit căreia aș fi ajuns în conducerea unor companii de stat ca urmare a funcțiilor politice deținute, subliniez că este o alegație. Din cele menționate, am fost membru doar pentru o lună de zile în Consiliul de Administrație al Eximbank, iar remunerația cuvenită pentru acea perioadă este trecută în declarația mea de avere din 2012! Timp de 6 luni, tot în 2012, am avut calitatea de membru în C.A Romaero, cu o indemnizație de 47 de lei/lună. Nu am fost niciodată membru în consiliile de administrație sau conducerea Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica, informație falsă pe care ați mai vehiculat-o și cu alte ocazii și care putea fi ușor verificată la Registrul Comerțului, dar reluați de fiecare dată această informație complet falsă. În prezent, nu sunt membru în nici un consiliu de administrație.

De asemenea prezentați informații complet false despre familia mea, ca de exemplu mama mea nu a ocupat vreodată funcția de consilier de stat sau vreo altă funcție numită politic, de demnitar, informație la fel de ușor verificabilă în Monitorul Oficial, unde apar aceste numiri. Nu a avut legătură cu niciun partid politic.

Susțineți de asemenea fără vreun temei că aș fi avut o campanie electorală “discretă”, insinuând că aș fi vrut să mă ascund. Vă contrazic toate dovezile publice. Am participat la emisiuni la televiziuni naționale de știri: Antena 3, Digi 24, B1 TV, Realitatea TV. Am acordat interviuri video difuzate pe posturile locale din Giurgiu sau pe site-urile de știri, iar în plus am fost foarte activă pe rețelele de socializare, iar paginile mele sunt de asemenea publice. Întreaga campanie electorală a PNL Giurgiu a fost transparentă și extrem de activă atât în online cât și în off line, iar rezultatele muncii noastre se văd prin rezultatul excepțional pe care l-am obținut, cel mai mare scor al unei organizații PNL din țară, de 46,5%.

Precizez că nici un reprezentant al redacției dumneavoastră nu m-a contactat înainte de publicarea articolului pentru a-mi exprima un punct de vedere. Vă rog să preluați acest drept la replică ca parte în articolul inițial.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2 facultati si doctorate cand era la ore si la seviciu ca sa faca bani dar stati asa ca este lector a terminat predand la facultate si a luat si diplome
3
0
Stai linistita coconita, oamenii stiu cine esti!
7
0
NU AVEM APA APA CALDA SI CALDURA IN MIJLOCUL IERNII - TOATA ZONA CASA CASATORIILOR ARE APA SI CALDURA CU PORTIA 2 ZILE DA 2 NU! NU MAI SUPORT
1
0
saracuta ,e nevinovata ce creti daca are noroc :a vazut-o un sef pe strada si i-a propus post de director ,alta zi a vazut-o altul si i-a propus post in administratie dar sa stiti ca asa nu a supt nici o pula ,mai multe da si-a infipt-o in gaoz doar asa pe gratis nu pe folos
9
0
Daca nua am sti cine esti in realitate am putea lua acest drept la replica in serios. Doar ca tu nu esti acel geniu al Romaniei, dupa cum rezulta din cariera ta de pana acum. Nu poti sa fii in consilii de administratie si in preajma mai marilor vremurilor, si doctor in stiinte cu doua facultati terminate pana in 30 de ani, decat folosind din plin acest sistem bolnav, cat si calitatile tale, altele decat cele intelectuale. Cat despre bani si afaceri, hai sa fim seriosi. Ai furat de la stat de ai rupt, si acum ne zici ca ai furat legal. Chiar atat de prosti crezi ca suntem? Esti o panarama!
14
1
Eu acum aflu ca la replica sunt ziaristi! Pe bune?!
4
3
v-a cam dat-o mai Replica...pai asa se face jurnalism? ar cam trebui facuta o deratizare si in sectorul asta pentru ca presa nu prea mai este presa ci doar o gasca de santajisti
4
7
Usor dar singur santajur vostru v-a fii condamnat
0
7
da, se stie ca orice om de pe strada poate fi membru in consiliul de administratie al Eximbank,singura banca de stat la Romaero, alta companie de stat. Chiar ne crezi tampiti, stimata doamna
19
1
Elemente precizate care pot fi verificate, dar cum jegul de publicatie REPLICA nu face decat sa arunce cu noroi in cine nimereste, fara sa verifice macar o parte din dejectiile publicate. Pacat ca infractiunea de calomnie a fost scoasa din Codul Penal!
8
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108