REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Maria Trading a cumpărat apa minerală Aqua Bilbor

Maria Trading a cumpărat apa minerală Aqua Bilbor

Andreea VLAICU 29 martie 2024 | 00:00 2278

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul Agro-Chirnogi și Maria Trading. Libanezul Jihad El-Khalil deține grupul din care fac parte ambele societăți, acestea fiind cele mai mari firme din agricultura românească, având afaceri și în Constanța. Jumătatea din care face parte milionarul El-Khalil înseamnă achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje. Aqua Bilbor produce și comercializează apa minerală de izvor carbogazificată și plată Izvoarele Călimani.

Maria Trading a cumparat apa minerala Aqua BilborJihad El-Khalil

Libanezul care controlează Maria Trading și Agro-Chirnogi, două dintre cele mai mari firme din agricultura românească, cu afaceri masive și în Constanța, se extinde în piața apelor minerale. Libanezul Jihad El-Khalil, omul de afaceri care se află în topul celor mai bogați fermieri din România, a cumpărat jumătate din afacerea Aqua Bilbor, după ce Consiliul Concurenței a autorizat preluarea afacerii de către Prime Capital Invest și grupul Agro-Chirnogi și Maria Trading, grupul fiind controlat de El-Khalil.

Tranzacție de peste 12 milioane de euro

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Așadar, Jihad El-Khalil a pus mâna pe o jumătate din afacerea apei minerale, vorbind de o tranzacție de peste 12.000.000 de euro. Grupul libanezului se va ocupa cu achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje.

Aqua Bilbor produce și comercializează Izvoarele Călimani care se vinde în ambalaje de 0,5 litri, 1,5 litri și 2 litri de apă minerală de izvor carbogazificată sau plată. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apă minerală naturală bogate în minerale.

Maria Trading a cumparat apa minerala Aqua Bilborsticle apă Izvoarele Călimani

După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de euro al lui Jihad El-Khalil

Jihad El-Khalil a fost anchetat pentru evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a fost estimat la 30 de milioane de euro. Omul de afaceri libanez a plătit 2,5 milioane de euro, o mică parte din prejudiciu. În plus, o parte a probatoriului ar fi picat, fiind administrat cu SRI, iar alte fapte nu ar fi putut fi probate. DIICOT a clasat dosarul după 7 ani de anchetă.

Grupul Agro-Chirnogi și Maria Trading, afaceri masive în agricultura românească

Agro-Chirnogi SA se ocupă de cultivarea cerealelor și oleaginoaselor, iar Maria Trading S.R.L activează pe piața comerțului animalelor vii și deține multe terenuri arabile în România. Maria Trading are sediul în Constanța și a raportat pentru 2022 afaceri de 371,1 milioane lei și un profit net de aproape 4 milioane lei, dar și datorii de circa 287 milioane lei. La rândul său, Agro-Chirnogi funcționează în Călărași și a declarat pentru aceeași perioadă afaceri de 326,4 milioane lei și un profit net de peste 15 milioane lei, precum și datorii de 134 milioane lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108