REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mariana Ciuciuleacă, fosta PPDD-istă, CONDAMNATĂ pentru CĂMĂTĂRIE, și-a băgat FIRMA în FALIMENT

Mariana Ciuciuleacă, fosta PPDD-istă, CONDAMNATĂ pentru CĂMĂTĂRIE, și-a băgat FIRMA în FALIMENT

Replica API 13 iulie 2021 | 00:32 21110

Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a PP -DD, şi fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, fostul adjunct al Departamentului Logistică al Brigăzii de Jandarmerie, fostul prim-vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice, au ținut, mult timp, primele pagini ale ziarelor. Aceștia au fost acuzați de cămătărie, spălare de bani și alte infracțiuni, iar în 2017 au și fost condamnați. În urmă cu doi ani, Ciuciuleacă a ieșind din închisoare, însă firma ei Maria Recuperări Creanțe nu a mai reușit să o mențină pe linia de plutire. A intrat în faliment!

Maria Ciuciuleacă a fost condamnată, în mai 2017, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la închisoare cu executare. Cinci a fost pedeapsa primită, pentru cămătărie, spălare de bani și alte infracțiuni. În 2019, a fost eliberată de judecătorii din Ploiești, însă afacerile Marianei Ciuciuleacă nu au mai funcționat în parametrii normali. Vorbim despre Maria Recuperări Creanţe SRL, aceeași firmă care a împrumutat zeci de persoane cu diferite sume de bani, cu dobânzi colosale.

Are interzis să se atingă de conturile din bănci

Pe 6 iulie, Tribunalul Constanța a dispus intrarea în procedura falimentului prin procedura simplificată a debitoarei Maria-Recuperări Creanțe SRL.

Astfel, lichidatorul a dat dispoziţie tuturor băncilor, la care Ciuciuleaca are deschise conturi, să nu dispună de sume fără un ordin al acestuia

De ce a fost condamnată Ciuciuleacă

Marian Ciuciuleacă și fostul colonel Aldea, au fost acuzați că, în calitate de reprezentanți ai societăţii de recuperări creanţe SC Maria Recuperări Creanţe SRL, au lăsat oamenii fără bunuri de valoare, precum terenuri sau case.

Mariana Ciciuleacă și Nicolae Aldea

Procurorii susțin că, cei doi îi amenințau sau chiar îi sechestrau pe clienți, în vederea recuperării sumelor de bani, cu dobânzile exorbitante aferente. „În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, au forţat pe debitori să întocmească acte notariale asupra bunurilor mobile şi imobile la o valoare mult mai mare decât creditul contractat. În sarcina suspecţilor se reţine că, în perioada 2006 până în prezent (n.r. 2012), au prejudiciat 50 de persoane, creându-se un prejudiciu în valoare de două milioane euro, sumă de bani ce a fost spălată prin diverse metode financiare de către suspecta Ciuciuleacă Mariana, administrator de firmă“, transmitea IPJ Constanţa, în 2012.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nenorocito!
11
0
...a facut de rusine familile Ciuciuleaca din Oltina.
8
0
Sa faca cel putin 20 da justitia a fost core ta si au facut 2.
22
1
si a facut 2 ani de inchisoare justitie corecta........
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468