REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mașină electrică blocată de caracatiță în timp ce era la încărcat

Mașină electrică blocată de caracatiță în timp ce era la încărcat

Andreea VREJOIU 26 februarie 2023 | 00:00 11624

Un șofer din Galați, care și-a încărcat mașina la o stație electrică, s-a trezit cu roata blocată de angajații societății Gospodărire Urbană, pe motiv că nu a plătit și parcarea. Revoltat de situație, bărbatul a povestit pe rețelele de socializare ce a pățit, iar postarea a fost distribuită de zeci de șoferi. De asemenea, el a sunat la serviciul de deblocare roți, iar angajații societății locale au venit și i-au scos caracatița.

Masina electrica blocata de caracatita in timp ce era la incarcat

„Uitați, ce se întâmplă la Galați. Stai cu mașina la încărcat unde e marcat și semnalizat și îți pun caracatița. Menționez că încărcarea se plătește... cascadorii râsului”, a scris pe Grupul Șoferilor din Galați, Valentin Burghiu.

Culmea este că tariful de încărcare include și taxa de parcare. „În factura de încărcare e inclusă și parcarea”, spune un gălățean care a publicat o imagine a facturii.

Gălățenii au făcut haz de necaz, comentând pe internet absurdul situației: „Cine a spus că America este țara tuturor posibilităților a mințit. România este cu adevărat țara tuturor posibilităților”; „Sunt curios, dacă veneau cu rampa, o luau cu tot cu stația de încărcare?”.

„E normal, nu contează dacă plătești curentul trebuie să plătești și parcarea. Nu trebuie sa intre bani și la Gospodăria Urbană în cont? Luați-vă mașini electrice!”, a scris ironic un alt gălățean.

Reacția autorităților: primăria schimbă regulamentul

Pățania a ajuns și la urechile autorităților locale. Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat public că va fi schimbat regulamentul.

„Mi-a atras atenția un domn în holul Primăriei. Recunosc, este un aspect la care nu ne-am gândit până acum. În principiu, nu trebuie plătită parcarea, pentru că omul respectiv plătește pentru serviciu. A venit să își încarce mașina și îl costă. A fost o omisiune a noastră în realizarea regulamentului și cel mai probabil va trebui să revenim asupra lui”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, la Reperul TV.

12 stații electrice montate în Galați

Un număr de 12 staţii noi de încărcare a maşinilor electrice, din lotul de 15 pentru care municipalitatea a câştigat finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu, au fost puse în funcţiune în oraşul de la Dunăre, a declarat, luni, 20 februarie, primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Cele 12 staţii au fost montate pe mai multe străzi din cartierele Galaţiului, dar şi în parcările de la Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor și Gradina Botanică.

„Continuăm acţiunile pentru un oraş cu un aer cât mai curat şi încurajăm folosirea mijloacelor de transport nepoluante. Vorbim acum despre punerea în funcţiune a 12 staţii pentru maşinile electrice din lotul celor 15 pentru care avem finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu. Am instalat până acum 38 de astfel de staţii în oraş, iar numărul lor va creşte tot mai mult datorită proiectelor pe care le avem cu fonduri prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului șef, Galațiul va fi orașul din România cu cele mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice raportat la numărul de locuitori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii dau la m**e tiristului de la pod Cernavodă. Și lu maica sa.
1
0
Nu contrazic ca nu sunt la Cernavoda, dar sa-i vedeti pe cei sau mai bine zis pe cele de la Eforie
3
0
Cei mai p****i locali ii gasiti la Cernavoda,semianalfabeti,galbeni de grasi,etc!
7
2
Masinile electrice-s aci de peste 100 de ani, dar ghici ce, nici acum nu avem baterii pentru ele. Asa ca viitorul e orice altceva mai putine pe baterii.
3
2
Bolidul Spring :))))
2
5
Pensionarii de Lux se lafaie in masini de lux pe banii statului din taxe si impozite
4
4
Au și gălățeni la locala Caramihai Mihai al lor , e plina politia locala de ei.
10
1
pt cel care ii raspunde lui Doru: da, toata cunosterea vine din directie gresita, de la dusman: de aia elctricitatea, energia nucleara intii e folosita impotriva omului.... cunoasterea e pacatul initial! Noi aveam nevoie de untelegere dar am fost deviati pe linia cunoasterii: obtjnem cunoastere, putere dar untelegerea vine ca pedeapsa:duoa razboaie, catadtrofe, etc
0
6
Locala idioata
8
0
De ce sunt o mare teapa? Preistoricii, cand au vazut focul, ziceau ca e unealta diavolului. Cand s-a inventat electricitarea, cam la fel, erau destui idioti care ziceau ca e mai bine cu lampa cu gaz. Ia lumineaza-ne, tu, savatule, cam de ce e o mare teapa? Daca ai niste argumente atat de solide, poate ar trebui sa le prezinti la forumurile stiintifice, mai stii, poate primesti un premiu pt idee....
9
3
Masinile eletrice sunt o mare teapa. Boicotati boicotati boicotati
23
9
Si tabla aia pe 4 roti se numește masina?
14
16
Urlă foamea de bani la tot pasul Statul chițăie n-are bani Ăia care fac blocuri și vile fără autorizații nu-i întreabă nimeni de unde au bani Plătesc fraierii țării mai o taxa o amendă âsta e statul de drept hoț
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108