REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Medicament ESENȚIAL pentru bolnavi, de negăsit în ROMÂNIA. Bulgaria, cea mai apropiată soluție

Medicament ESENȚIAL pentru bolnavi, de negăsit în ROMÂNIA. Bulgaria, cea mai apropiată soluție

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 3488

Criza medicamentelor vitale pentru persoanele care suferă de boli ale glandei tiroide continuă. În nicio farmacie din județul Constanța sau din restul țării nu poate fi găsit medicamentul Eutirox, care se eliberează pe bază de rețetă.

"La nicio farmacie din județul Constanța nu se găsește acest produs. Toți bolnavii sunt foarte supărați. Au fost farmacii care au dat câte o folie per pacient, pentru a le ajunge câte două trei zile, dar acum stocul este zero. În noiembrie au făcut o schimbare de ambalaj și acum iar este criză. Ministul Sănătății doarme, habar nu are ce se întâmplă. Dincolo de Coronavirus, sunt și alte probleme!", a precizat, pentru Replica, Marian Stancu, un constănțean interesat de cumpărarea medicamentului.

Lipsă de producție. Acesta a fost răspunsul sec pe care l-au primit reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România ori de câte ori au încercat să realimenteze stocurile din farmacii.

"Nu s-a schimbat nimic. Îmi pare rău să vă spun, dar depozitele nu ne-au înștiințat cu nimic în afară de faptul că este lipsă de producție. Mai mult de atât nu știu. Mai există un alt medicament, soluție, care conține aceeași substanță, dar de asemenea nu se găsește", ne-a precizat Vasile Rizea, șeful Colegiului Farmaciștilor din România.

Potrivit anumitor surse, medicamentul se poate găsi în Bulgaria și în Turcia. Cu o rețetă simplă, medicamentul se poate lua din aceste țări. Din păcate, Minsiterul Sănătății întârzie să aibă un răspuns pe această temă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La magazinul Grand ieri sticla de spirt costa 2.4 lei si azi dimineata pretul s- a triplat la 7.5 lei. Controleaza cineva?
2
1
Ce ne facem cei care suntam operati ?Daca nu avem relatii la farmacii vai de noi!
4
0
Anca nu s-au curatat institutiile din Romania de specialisti de pe timpul lui Ceausescu tot aia care i-au sugerat cizmazmarului sa nu mai plateasca pentru trnsmiterea C.M.de fotbal din 1986 atunci cand au ajuns toate ligheanele de aluminiu antene pentru televiziunea Bulgara.
1
1
Nu este lipsa de productie, pleaca la export pentru ca acolo iau parale nu firfirei, alte tari nu il au si le exportam noi in paralel.
12
0
Pentru cei interesati se gaseste in Bulgaria!
8
0
Prostul baltii a zis ca e multumit de cum guvernul functioneaza referitor la criza cu virusul si tot tacamul.bai robot tampit mor mai multi oameni in spitale de boli comune decat de noul virus. Ce gestionati ba pitecantropilor?Gestionati pe dracul sa va ia.
11
3
Gresit. Ministerul sanatatii are un interes major din a scoate de pe piata un medicament la care o cutie de 100 cota 12 lei si de a introduce,cu beneficii pentru anumite persoane, un nou medicament care va costa aproximativ 120lei. Nu ii intereseaza ca este o boala pentru care trebuie sa iei obligatoriu pastila zilnica. Pentru ei poti sa mori numai sa aibe ei o spaga de milioane de euro de luat.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108