REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Melcea, patronul de la Megalos, bătut de un interlop din Medgidia

Melcea, patronul de la Megalos, bătut de un interlop din Medgidia

Replica API 22 august 2012 | 00:00 2914

Afaceristul care ştergea urmele măcelului din Teachers a ajuns în arestul IPJ

Afaceristul care ştergea urmele măcelului din Teachers a ajuns în arestul IPJ

Dan Tudor, patronul discotecii Teachers din Medgidia, locul care avea să îi distrugă, acum câţiva ani, cariera politică fostului primar Dumitru Moinescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza unui mandat al procurorilor de la Parchetul Tribunalului Constanţa. În cursul zilei de azi, Dan Tudor va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare, fiind acuzat că a ameninţat şi a înşelat doi afacerişti care deţin spaţii comerciale în Eforie şi un club în Constanţa. Facem precizarea că măsura reţinerii a fost dispusă de anchetatori întrucât Dan Tudor recidivează: el are la activ trei ultraje la adresa poliţiştilor şi un scandal.

Ion Melcea, fost primar al comunei Grădina, afacerist care a reuşit să pună mâna pe un spaţiu generos în Eforie, în zona Belona, a încercat să facă afaceri, vara aceasta, cu patronul discotecii Teachers din Medgidia, Dan Tudor. Mai exact, Melcea a fost de accord să-i închirieze lui Dan Tudor terasa din Eforie. A fost semnat contractul, chiriaşul s-a instalat în zonă, iar apoi a început calvarul, din câte povesteşte Melcea. "Nu a vrut să ia inventarul. Când am avut discuţia să încheiem contractul de colaborare, am vorbit să punem totul în legalitate. După ce s-a văzut cu contractul în mână, nu a mai vrut să respecte cele discutate. Apoi, m-a ameninţat pe mine şi pe fiul meu (patron al clubului Megalos din Constanţa - n.r.). Aşa că nu am mai putut, nu am vrut să iasă aşa, dar m-am adresat organelor competente", a relatat Ion Melcea. Conform unor surse judiciare, Melcea a sesizat, iniţial, Poliţia Eforie, însă, după un timp în care nu s-a întâmplat nimic, dosarul a fost preluat de Parchet. Procurorii au aflat, astfel, că la terasa Carioca din Eforie, Ion Melcea şi fiul acestuia au fost de două ori ţinta unor agresiuni: pe 28 iulie şi pe 18 august. "Am plecat înainte să iau bătaie. Dar m-a ameninţat", admite Melcea, el declarând că nu prea vrea să detalieze cum au decurs discuţiile cu "muşchii" lui Dan Tudor. "Am realizat că mai bine merg la oamenii legii, înainte să păţesc ceva de la astfel de indivizi", a conchis Melcea.

Legătura patronului de la Teachers cu dosarul care l-a distrus pe Moinescu

Îngrijorarea lui Melcea pare a fi justificată, în condiţiile în care Dan Tudor are faimă de "interlop" de Medgidia: are trei conflicte la activ cu poliţiştii, în cadrul cărora a vrut să-şi impună, violent, punctul de vedere, respectiv a apărut în dosarul penal care avea să îi aducă lui Dumitru Moinescu, fost primar al municipiului Medgidia, o condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Vorbim aici despre Decizia 927/P/07.10.2011, în dosarul penal nr. 1190/256/2009. În fapt, completul Curţii de Apel Constanţa, care a analizat cauza, şi-a însuşit cele scrise în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia şi a constatat că, în anul 2006, Dumitru Moinescu, din funcţia de primar al Medgidiei, a favorizat infracţiunea comisă de clanul Nicolae. Mai precis, în anul 2006, fraţii Titi şi Marian Nicolae, împreună cu Ilie Arghir, Florin Răducu, Iulian Ştefan Matei, Marius Ionuţ Ciocoiu, Răzvan Valentin Şerban şi Constantin Pădurean au iscat un scandal la discoteca Teachers din localitate, într-o altercaţie cu un grup rival. După ce au tăiat cauciucurile unui autoturism şi au spart geamurile discotecii forţând intrarea, unul dintre membrii grupului, Titi Nicolae, a scos un pistol cu care a tras câteva focuri de armă, în plină zi şi sub supravegherea unei camere video aflată pe un autoturism al Poliţiei. După acest scandal, grupul violent s-a deplasat la Primăria municipiului Medgidia, unde a fost primit de edilul Dumitru Moinescu, care le-a ascultat respectivilor păsurile şi a decis să aplaneze el conflictul iscat. Mai mult, Moinescu s-a oferit să achite contravaloarea pagubelor scandalului şi i-ar fi cerut patronului discotecii Teachers, Dan Tudor, să şteargă urmele distrugerilor, în cadrul unor discuţii ce au avut loc la sediul primăriei, cu scopul de a-i favoriza pe infractori, precizau, în rechizitoriul lor, procurorii. Aşadar, pe lângă Moinescu şi interlopii care au participat la scandal, se face referire şi la Dan Tudor, patronul discotecii, cel care a asigurat ştergerea urmelor rezultate din bătaia generalizată de la acea vreme. Apoi, a urmat procesul, fapt care i-a distrus lui Moinescu, treptat, credibilitatea ca om politic, iar în 2011 a venit şi condamnarea pentru fostul primar.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108