REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Membri ai grupării conduse de Stici, trimişi în judecată

Membri ai grupării conduse de Stici, trimişi în judecată

Replica API 16 mai 2014 | 09:48 265

O grupare infracţională specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată de către procurorii DIICOT Constanţa în anul 2010, la acea vreme fiind audiate peste 25 de persoane, însă arestaţi au fost doar Daniel George Bădilă, Miron Ştefan, Mihai Ionuţ, Mocanu Adrian,Vişan Adrian Alexandru, Vişan Ionuţ Mihai, Enache Viorel, Stici Constantin Cosmin şi Arif Etem. La aproape 4 ani de atunci, un alt membru a ajuns în faţa magistraţilor, dosarul acestuia fiind disjuns. În aceeaşi situaţie se află şi alţi patru indivizi, parte din aceeaşi reţea, care vor fi judecaţi într-un dosar separat, pentru fals informatic.

Adrian Szabolcs Pop a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, pentru constituirea unui grup infracţional organizat Constanţa, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa pe data de 13 mai, oamenii legii menţionând că este vorba despre aplicarea prevederilor legale privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, în sensul că individul şi-a recunoscut vinovăţia, primul termen fiind stabilit pentru data de 10 iunie. El nu s-a sustras cercetărilor, numai că nu îi era probată activitatea infracţională, acesta fiind motivul pentru care nu a ajuns în atenţia magistraţilor până acum. Într-un dosar separat, dar parte din aceeaşi reţea, vor fi judecaţi şi Francisc Duciag, Constantin Asciu, Constantin Daniel Silvestru şi Ervin Murtaza şi aici fiind vorba de aplicarea prevederilor legale privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, termenul fiind stabilit pentru 13 iunie. Reamintim că pe 10 mai 2010, procurorii DIICOT Constanţa au pus sub învinuire 25 de persoane care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică. Mai exact, începând cu anul 2009, indivizii au realizat pagini web falsificate, clone ale paginilor web Bank of America şi ale altor instituţii bancare, pe care le trimiteau prin email mai multor clienţi. Aceştia trebuiau să acceseze un link, unde completau un formular cu toate datele personale, care ajungeau direct la infractori, ei utilizându-le pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase online, prin sistemul Western Union, din conturi de card aparţinând unor cetăţeni străini.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272