REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MIEII vor fi CUMPĂRAȚI, de PAȘTE, doar din PIEȚE

MIEII vor fi CUMPĂRAȚI, de PAȘTE, doar din PIEȚE

Replica API 26 martie 2021 | 00:33 2259

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune și foarte mulți români se întreabă de unde o să își poată procura tradiționalul miel fără de care Paștele nu ar mai fi la fel. Ei bine, la fel ca și anul trecut, mieii vor putea fi cumpărați doar din piețe sau din marile magazine, neexistând târguri sau alte locuri pentru vânzarea acestora.

” La nivelul fiecărei primării, dacă se strâng mai multe persoane care doresc sacrificarea mieilor din propria gospodărie, UAT-urile pot pune la dispoziția acestora locuri utilate cu tot ce trebuie ca sacrificarea să se poate petrece în mod igienic. În privința comercializării, nu se vor putea vinde decât în piețele agroalimentare sau în hipermarketuri.” au declarat reprezentanții DSV Constanța, pentru Replica de Constanța.

Reguli pentru sacrificarea mieilor/iezilor

Sacrificarea mieilor şi iezilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea ovinelor, publicate pe site-ul A.N.S.V.S.A. În abatoarele sanitare veterinare autorizate personalul sanitar veterinar de specialitate va admite la tăiere doar animalele sănătoase provenite din exploataţii comerciale şi gospodăriile populaţiei, însoţite de documente care să ateste starea de sănătate a acestora. Marca se sănătate, de formă ovală, va fi aplicată pe carcasele de miel/ied numai după examinarea post-mortem de către medicul veterinar care asigură supravegherea sanitară veterinară a abatorului. Carcasele rezultate din abatorizare pot fi comercializate în pieţele agroalimentare numai dacă sunt însoţite de certificate de sănătate publică veterinară şi transportate cu mijloace auto autorizate sanitar veterinar, pieţe care trebuie să deţină spaţii special amenajate pentru depozitarea şi comercializarea carcaselor de miei/iezi sub un regim termic care să nu le modifice caracteristicile organoleptice, fizico-chimice şi microbiologice, oferite spre vânzare direct către consumatorul final.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te poti ruga si fara sa halesti miel. Oricumnu e cazul de atata harneala,ca romanii doar se dau crestini,ca sa aiba zile libere si prilej de spritane. In fapt,comportamentul romanilor e fix de atei sau chiar anticrestini,impotriva religiei in general. Cel mai important pentru romanii de azi este cum sa faci rau altuia,cum sa ai bani,sa te dai mare,sa bagi in tine bautura si haleala,sa faci orice in afara de citit carti sau alte acte de cultura. A fi uman inseamna a fi fraier,babalau. Asa ca,pe bune,chiar nu e nevoie de mimarea crestinismului,mai ales de catre cei din varful statului.
5
0
Pai asta vor nemernicii sa distruga taranul ca sa cumparam tot ce e stricat din import niste jeguri penale a ti ales pnl ,pnl sa mancati
4
2
O sa mancam pwla daca ne tin idiotii astia in case
2
2
Ati votat dreapta,acum folosti-o.
7
3
Oi am dar miei pula?
5
0
Cu ce dracu cumparam miei? Le este frica ca vor cumpara romanii miei si vor face Pastele? Sa-l faca ei cu ma-sa care i-a cacat sa fie ei fericiti,sa moara in chinuri toti asa cum isi bat joc de poporul roman.Ne uitam la ei cum se vor imbuiba.Am luat salariile pe 23 am platit impozit,750 intretinere,lumina,cablu ,telefoane si acum ne spunem unul altuia mancam facturi.Iei salariul 45% din ce castigi net ca apoi sa ii dai pe toti la stat.De mancat mai mancam un cacat.In ce tara palatesti taxe si impozite mai mari decat venitul tau pe care il obtii prin munca? Salariul minim.Jos guvernul criminal.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468