REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mincă: şantajează, minte, cere şpagă şi face avansuri sexuale!?

Mincă: şantajează, minte, cere şpagă şi face avansuri sexuale!?

Replica API 23 iunie 2011 | 00:00 355

Cum a ajuns un papagal director la AJOFM - ascultă fragment audio!

Cum a ajuns un papagal director la AJOFM - ascultă fragment audio!

Dosare aranjate la formarea profesională, discuţii despre susţineri "de sus, de la centru", concursuri cu probleme, telefoane de intervenţie, firmă controlată, acte "aranjate" contra... favoruri. Dacă acestea vă sună cunoscut, ei bine, aţi nimerit: de astfel de lucruri se ocupă directorii de instituţii. Unii dintre ei. Dacă ai asculta tot ce discută între ei politicienii, şefii de instituţii, te-ai îngrozi sau te-ai tăvăli pe jos de râs. Norocul nostru că, din când în când, surse judiciare ne fac astfel de "bucurii", adică fac publice stenograme ale unor înregistrări din dosare. O astfel de înregistrare (dintr-un set cu mai multe persoane publice), dar nu dintr-un dosar (încă!), ci o înregistrare a unei persoane interesată să demonstreze ce fel de oameni ajung pe funcţii, a ajuns şi în posesia cotidianului "Replica" de Constanţa.

Coincidenţă sau cel mai probabil nu, înregistrarea, de dată relativ recentă, ne parvine pe fondul unor tensiuni în PDL Constanţa, cu evaluări ale activităţii directorilor de instituţii care au ajuns pe funcţii cu sprijinul partidului. "Culmea", înregistrarea absolut spumoasă, îl aduce în prim-plan pe unul dintre directorii care, urmare evaluării, a pierdut sprijinul politic. Este vorba despre Romulus Mincă, de la Agenţia pentru Ocuparea Forţelor de Muncă din Constanţa, cel care ne explica, zilele trecute, cât de competent este el pe post şi cum, de fapt, el nu mai este director, dar urmează să susţină concurs. Mai mult, acelaşi Mincă părea să se bucure de sprijinul unor colegi de partid precum deputaţii Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu, care, cel mai probabil, după acest articol se vor "replia" şi-şi vor reconsidera poziţiile. Acum, cu siguranţă că înregistrarea îi va "şifona" imaginea lui Mincă , dar în acelaşi timp o va pune într-o lumină proastă şi pe Emilia Murineanu, adjuncta de la AJOFM, cea despre care se ştie că îşi doreşte la fel de mult postul. Detalii însă, despre adjunctă, în numerele viitoare. Momentan, ne concentrăm asupra fragmentului de început al discuţiei, cu precizarea că ea dovedeşte nu neapărat cum se pun la cale "mangle" sau cum se închid ochii la nereguli, ci felul în care simt nevoia personajele în cauză să facă avansuri sexuale (le vom reda cu o proximă ocazie!!!) sau să se "umfle" cu aşa-zise relaţii sus-puse, aducându-i în discuţie pe oameni care poate nu au nici o legătură cu ce vorbesc ei, ca de exemplu senatorul Mircea Banias, şeful Poliţiei

Rutiere Constantin Dancu, sindicalistul Lică Neagu. Probabil că dacă o instituţie (să zicem Parchet) ar fi instrumentat un dosar cu persoanele care au o astfel de discuţie, ar fi creat neplăceri şi celor menţionaţi, care, vinovaţi sau nu, tot ar fi fost chemaţi să dea cu subsemnatul. În continuare, vă supunem atenţiei următoarea discuţie dintre Romulus Mincă şi o doamnă (îi vom dezvălui identitatea la momentul potrivit), care are un salon de coafură/înfrumuseţare, iar concluziile vă invităm să le trageţi dumneavoastră, cu precizarea că vom reveni şi cu alte pasaje din conversaţia-bombă. Discuţia are loc într-un cadru relaxat, într-o cafenea unde se fumează narghilea, iar în numerele viitoare vă vom explica şi contextul exact al conversaţiei. Iată:

"Doamnă: Nu dau niciodată de tine...

Mincă: Ce serveşti?

D.: Ce este...

M.: Ceai negru.

D.: Am băut cafea şi...

M: O cola light... Vrei desert?

D.: Nu, nu... am mâncat ieri cam mult.

(..............................)

D.: Am căutat continuu... (neinteligibil)

M.: Nu-ţi face probleme (neinteligibil) am vorbit şi cu Lică Neagu. Nu vreau să-mi fac nici eu duşmani, că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata. Nimeni nu e (neinteligibil)... eu nu vreau să rămân aici, la AJOFM. Am alte obiective politice (neinteligibil)

D.: Ştiţi ce se întâmplă, domnul Mincă? (neinteligibil) Vreau să vă spun franc (...) Nu am nici o relaţie de prietenie cu Murineanu...

M.: Puteţi să aveţi, nu mă deranjează...

D.: Dar, domnul Mincă...

M.: Dar, şi dacă aţi avea, fiecare îşi alege prietenii şi ar fi nedrept din partea mea să fiu supărat că sunteţi prietenă cu Murineanu. Ea e o femeie care ... la partid... şi am vorbit la partid despre toate problemele pe care ea mi le creează, şi am vorbit şi inclusiv despre problemele care mi le face cu cursul de cosmetică şi mai sunt şi alte persoane care nu înţeleg anumite lucruri... (neinteligibil) iar eu nu am nimic cu nimeni, nu sunt supărat pe nimeni. Nu sunt eu în măsură să decid prietenii ei sau prietenele ei, sau dumneavoastră să vă indic anumiţi prieteni. Aş fi nesimţit chiar.

D.: Lăsăm prietenia, că văd că nu vă convin... Nu am nici o relaţie de prietenie, pur şi simplu sunt alte considerente la mijloc.

M.: (neinteligibil)

D.: Chiar nu suntem compatibile, nu a fost la mine acasă niciodată, n-am fost la ea... Nu am ieşit niciodată în oraş. (neinteligibil). Dacă a venit doamna la mine în salon, şi eu trebuie să fiu o gazdă primitoare sau că am avut o nevoie... a, şi că porniseră discuţia, zice (Emilia Murineanu -n.r.) că: mare problemă mare cursurile de cosmetice şi iarăşi pic eu ca musca în mijloc, unde nu trebuie.

M.: (neinteligibil) A trebuit să-şi facă şi ea jocurile...

D.: (neinteligibil) Am avut discuţia cu dumneavoastră clar, că dacă dumneavoastră câştigaţi, prin societatea respectivă... eu...

M.: Nu am câştigat eu...

D.: Dumneavoastră sunteţi formator... a fost discuţia aici, da? ..Mă trezesc eu că câştig eu cursurile acelea de cosmetician, care măcar dacă ar fi fost un ban ca lumea pe ele, dar, sincer, e... Dacă dumneavoastră consideraţi că ăia 20-25 care să vă stea pe cap 6 luni de zile şi să luaţi 10 milioane... Dacă dumneavoastră consideraţi, eu nu am nimic împotrivă, dar, din punctul meu de vedere, ca om de afaceri, e un contract păgubos, da? (neinteligibil)

M.: Problema e alta (neinteligibil) Nu am nimic cu dvs. Singura discuţie a fost că ea vrea (neinteligibil) Că mă enervez acum şi îmi aduc aminte cum îmi ţinea mie fetele de la 9 la 11 la uşă şi când venea la mine ziceai că vine în control, nu în evaluare ... Ei , mă rog...

(.........)

M.: Iar eu nu v-am privit într-un fel anume, n-am avut nici o treabă, iar ieri-alaltăieri am avut o surpriză (neinteligibil) Lică Neagu, ne-am întâlnit chiar aici şi am zis, hai, să o ajutăm (pe interlocutoare-n.r.) şi am şi un stil... eu sunt un tip corect şi începuse să mă ameninţe şi mă enervez şi i-am zis că dacă am fi mers pe varianta aia (neinteligibil) imediat eraţi întoarsă cu alte argumente. Înţelegeţi? Şi atunci trebuia varianta asta.

D.: (neinteligibil)

M.: Şi eu v-am zis de la început că vreau să vă ajut... Dar nu clădim un ajutor pe o minciună, şi vă spun sincer. (neinteligibil) Lică Neagu e un băiat foarte OK, dar trebuie să respectăm şi cerinţele comisiei, iar eu vă arăt hârtia aceea că scrie... (neintelgibil) şi vi s-a trimis şi de la CNSPA... şi mi se pare că o aveţi.

(.................)

D.: A, hârtia aia... (neinteligibil) În şedinţă s-a discutat că se retrage controlul de fond şi se păstrează controlul (neinteligibil) nu v-a zis şi domnul Lică?

M.: Arătaţi-mi şi mie hârtia aia. Eu m-am întâlnit cu Laura Constandin la partid şi mi-a zis să verific toate cursurile (...) şi i-am zis: bine, doamnă, le verific pe toate.. Şi atunci eu vroiam să văd toate hârtiile (neinteligibil) Să reglăm ce mai găsim... e ca un audit şi în speţa asta să găsim o soluţie plauzibilă (neinteligibil), ca suspendarea activităţii (neinteligibil)...

D.: Pe mine oricum nu mă mai interesează firma asta...

(.......................)

M.: Să vedem cum facem (neinteligibil)

D.: (neinteligibil) Eu m-am bucurat că vine domnul Mincă...(...) cu ce aromă e asta?

(Urmează discuţie despre narghilea şi vacanţe în Maroc, în Spania, hlizeli şi apropouri deocheate...)

D.: Aşa am stat stresată... şi v-am spus, o să ne mai întâlnim noi, pentru că, aşa cum mă vedeţi pe mine la început, am şi eu nişte prieteni destul puternici pe la Bucureşti.

M.: Cum adică la început? Cine a sunat la Banias... Să ştiţi că nu e o soluţie asta.

D.: Nu, nu, dar am prieteni foarte puternici...

M.: Aţi sunat la Banias, dar e relativă asta...

D.: Nu, n-am apelat... eu sunt convinsă că atunci când n-aţi semnat pe loc şi aţi zis că vă gândiţi, aţi lăsat-o ca să vă gândiţi.

M.: (neinteligibil) Să vorbim sincer.

D.: Chiar, a sunat Banias? Că eu nici nu mai ştiu.

M.: Mircea nici nu ştia, întreba ce e, ceva de cosmetică dacă ştiu... Deci nu, n-a fost, nici măcar (neinteligibil)

D.: Bine, încă nu au sunat încă... Aşteptau să le spun.

M.: Putea să sune oricine. Pe mine mă ştiu şi cei de la partid, am plecat să candidez independent, m-am întors în partid... La mine singurul care ar putea să sune ar putea, poate,să fie doar Obama.

(................)

M.: (neinteligibil) Că e Băsescu, că e Cezar Preda, Videanu... Eu am o susţinere foarte puternică. A venit la mine un tip foarte puternic, de la conducerea patronatului - sunt prieten bun cu el, eu ştiu să mă împrietenesc cu oamenii - şi a venit că vroiam să îi reziliez contractul. De fapt nu vroiam să îi reziliez, vroiam să îl cunosc, să avem relaţii de colaborare. Şi el a înţeles că vreau să îi reziliez contractul. Şi îl suna ba ministrul, ba secretarul de stat care era verişoară-sa (neinteligibil), ba nu ştiu cine, şi i-am spus: domnu', închideţi-vă vă rog telefonul, că Banias a zis ca rugăminte: Remi, ai grijă de cineva, că vine la tine... Normal, contează, dar mi-a zis prieteneşte, pentru că Banias are nevoie de mine, că sunt alegerile acum în partid, iar el ştie ce forţă am eu în partid...

D.: Da, corect.

M.: Numai acuma, când am fost la Casa de Cultură, am adus 200 de oameni numai eu. Şi-atunci, i-am zis respectivului: dacă îţi mai sună o dată telefonul - Băsescu, Putin sau nu ştiu cine (...) îţi reziliez contractul. Aşa i-am zis. Dar nici n-aveam de gând. Ca şi acuma... n-am...

(...................)

M.: Am restructurat acuma pe unul, m-a sunat Dancu de la Rutieră. I-am zis că e treabă internă, dar dacă găsescu o soluţie (...)".

Vom reveni.

A.ANTON, R.CRISTEA

Fragmentul audio îl regăsiţi la secţiunea video.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108