REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ministerul Energiei schimbă iar administratorii de la Oil Terminal

Ministerul Energiei schimbă iar administratorii de la Oil Terminal

Replica API 22 august 2017 | 16:54 501

Doar două luni a durat liniştea la Oil Terminal SA. Acţionarul majoritar al companiei de stat constănţene vrea să schimbe iar administratorii şi a cerut astfel convocarea unei Adunări Generale a Acţionarilor (AGA). În aceeaşi şedinţă urmează a se stabili şi remuneraţia administratorilor.

Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din capitalul social al companiei, a solicitat convocarea AGA, având pe ordinea de zi: "revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie de la societatea Oil Terminal" şi "numirea membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie de la societatea Oil Terminal pe locurile rămase vacante" în urma revocării de la punctul 1. În aceeaşi şedinţă se va stabili durata mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, precum şi remuneraţia membrilor provizorii ai consiliului.

Din Deltă, la Oil Terminal

In iunie, AGA de la Oil Terminal a votat reînnoirea mandatelor pentru Toma Bogdan Costreie, Cristian Florin Gheorghe, Ionuţ Barbu, Hermina Bectir şi Ovidiu Aurelian Andrei. În schimb, nu le-au fost reînnoite mandatele Marianei Nicoleta Moise şi al Staar Rating SRL, reprezentat de Dan Cristian Bărbulescu, devenit celebru prin războiul de uzură dus de ani de zile împotriva oricui se afla la conducerea Oil Terminal. În locul lor, au fost instalaţi pentru un mandat provizoriu de administrator Nicolae Cîmpeanu şi Paul Cononov. Nicolae Cîmpeanu este din 2007 şeful Compartimentului Documente Clasificate al Petrom SA, companie la care lucrează din 1990. În vârstă de 49 de ani, Cîmpeanu a terminat la 40 de ani Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Spiru Haret, iar în prezent este consilier local PSD în comuna Berca, din judeţul Buzău. Interesant este şi faptul că Nicolae Cîmpeanu va administra Oil Terminal în condiţiile în care este angajatul Petrom, unul dintre cei mai importanţi clienţi ai companiei de stat constănţene.

Pe de altă parte, Ministerul Energiei, care deţine Oil Terminal, este acţionar şi la OMV Petrom. Şi al doilea nou administrator al Oil Terminal este un personaj cu totul inedit. Paul Cononov este directorul Secţiei de Gospodărire a Apelor Tulcea şi preşedinte FLAG Delta Dunării. În perioada 2008-2009, Cononov a fost consilierul personal al premierului de atunci, Emil Boc, iar între anii 2005 şi 2008, în guvernările PNL şi PDL, a fost guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Oil Terminal a înregistrat un profit net de 11,41 milioane lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu aproape 22% faţă de prima parte a anului trecut, de 14,55 milioane lei. Veniturile din exploatare au atins 76,8 milioane lei, în scădere cu circa 3% faţă de primele şase luni ale anului anterior. Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa. Compania Oil Terminal Constanţa are aproape 1.000 de angajaţi. Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 85,03 milioane lei (18,9 milioane euro).

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar tu de unde sti ca nu se fura? Acolo se fura cu o traditie mai veche de 100 de ani. Nimeni nu pleaca nemultumit. Dovada e data de faptul ca toti sunt o mare familie, frati, surori, cuscrii, cumetrii, etc. Un intreg regn animal, hahahaha
1
1
La Oil sunt angajate o gramada, o gramada-retineti, de curveturi care nu fac absolut nimic si iau o gramada de bani salarii, prime, tichete de vacanta,etc,etc. Se poate reduce organigrama cu cel putin 150-200 de persoane. Dar la stat merge si asa!
2
2
Aici se fura mult domnilor
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108