REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ministrul Muncii desființează Inspecția Muncii: „Este ruptă de realitate şi de problemele oamenilor“

Ministrul Muncii desființează Inspecția Muncii: „Este ruptă de realitate şi de problemele oamenilor“

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 1632

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că în unele Inspectorate Teritoriale de Muncă sesizările primite de la oameni ajung toate la inspectorul şef care "le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”. Ea acuză instituţia de faptul că este "ruptă de realitate” şi de problemele oamenilor.

Violeta Alexandru

"Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte”, declară ministrul, la un an de la preluarea portofoliului Muncii.

"În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Aceasta a menţionat că la nivelul unora dintre Inspectoratele Teritoriale de Muncă din ţară a găsit disponibilitatea din partea celor care lucrează acolo să asculte în primul rând sesizările oamenilor.

"În altele, sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa. Cert este că există mult formalism şi puţină eficienţă”, a adăugat Alexandru.

Aceasta a precizat că nu încurajează ca inspectorii să facă "exces de zel” la Inspecţia Muncii, subliniind că apreciază felul în care antreprenorii muncesc pentru a ţine pe picioare o afacere şi a-i plăti pe salariaţi. Alexandru a menţionat însă că Inspecţia Muncii este "ruptă de realitate”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dispari ciumato galbena!!! Sibianu Fara branza zice ca dau rezultate masurile guvernului rozaliu !!!!
0
2
Ba replica ulii,de ce p motii imi stergeti comenturile? Ba Violeta,desfiinteaza itmul mangalia,plin de spagarite de 2 lei,ptr o pizza Nu vad,Nu aud.Din cauza lor chelnerii sint tratati ca niste sclavi,la marinas,lavrion,Belvedere,copacul de aur,etc.Nu au zile libere,simbete,duminici,concedii,sint pusi pe drapta cum sa toamna.Ptr salariul minim pe economie!!!
1
1
Tipa asta e ministru al muncii. Asta este,Romanii nu au avut niciodata ocazia sa fie mandri ca si-au ales lideri dintre cei mai valorosi,care sa duca tara spre progres si demnitate. Romanii nu au termene de comparatie.Au avut pe vremuri voievozi,rege,apoi gata. Se pare ca romanii nici nu vor sa fie condusi de altcineva decat niste submediocri. Ciudat este ca unii vor o tara ca afara,insa cu metehnele de melteni pastrate,cu scara valorilor rasturnata. Nu vom fi civilizati nici peste o suta de ani,asta sigur.
1
1
Felicitari d-na ministru! Sunteti o femeie foarte desteapta. O ADEVARATA PROFESIONISTA ! Multumim! Va sustin.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108