REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Teodorovici şi-a pus popii în cap!

Ministrul Teodorovici şi-a pus popii în cap!

Replica API 12 februarie 2018 | 01:32 416

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a pus problema impozitării Bisericii, astfel încât banii strânși pot rămâne în cadrul acesteia, însă vor fi direcționați de stat către diverse proiecte sociale. Imediat după discutarea acestui fapt, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că propunerea lui Teodorovici este una tautololgică și susține că Biserica deja se implică în astfel de proiecte.

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, informează Mediafax, citat de evz.ro

„Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anual , peste un miliard de euro , din bani publici , de la primarii , consilii judetene , guvern , trec in punga bisericilor si manastirilor , administrate de mafioti berbeci barbosi , inutili , inestetici , toxici , paraziti ... Este adevarat ca 40 % reprezinta parandaratul , pe care il iau primarii si parlamentarii PSD-ALDE-PNL-PMP , dar restul il iau jigodiile in sutane incepand cu securistul Daniel si alti securisti precum Spagoveanul , dar si homosexualii berbeci in sutane Pomohaci , buzoieni , barladeni , pontici , ardeleni si martieni ...
2
0
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a fost iritat si a reactionat cam obraznic. Ce ii supara ca banii vor fi sub control ?
2
0
Popi sunt doar pe luat nu de dat . Respect domnule ministru . Sper sa va ajute Dumnezeu sa duceti la indeplinire ce ati spus .
2
0
Bravo ! Felicitari d-le ministru, nu renuntati, popii astia chiar trebuie impozitati : STAU NUMAI CU MANA INTINSA ! Daa... !!
4
1
este cunoscut proverbul ''popa are mana de luat , nu de dat''- sunt in stare sa-ti bage mana in buzunar - nu se multumesc cu putin, cand te ajungi si traiesti pe picior mare este greu sa accepti ca exista si persoane ce traiesc la limita saraciei. ei sunt PSD-isti din tata in fiu
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108