REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Motivarea instanţei: Arpad Paszkany recunoaște că Radu Mazăre a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

Motivarea instanţei: Arpad Paszkany recunoaște că Radu Mazăre a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

Replica API 26 martie 2015 | 00:01 96

Omul de afaceri Arpad Paszkany a recunoscut la DNA că primarul Radu Mazăre a cerut un milion de euro, prin intermediul lui Sorin Strutinsky, în schimbul eliberării documentațiilor de urbanism necesare construirii unui mall în Constanța.

Detalii despre acest caz apar în motivarea deciziei prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins pe 18 martie cererea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Astfel, în sala de judecată, procurorul de ședință a declarat că Radu Mazăre a primit, în perioada 2006-2009, de la reprezentanții societății Tripont Invest SRL, circa un milion de euro, în scopul facilitării emiterii documentațiilor necesare construirii unui mall în Constanța.

Mita ar fi fost luată sub forma unor contracte fictive de publicitate încheiate între Soti Cable Neptun SRL (firmă controlată de Sorin Strutinsky) și societatea Tripont Invest SRL, iar de la Soti banii ar fi ajuns la Radu Mazăre.

Un martor cu identitate protejată, numit Fodor Zoltan, a declarat că Radu Mazăre a cerut un milion de euro de la reprezentanții Tripont Invest SRL, informația fiind confirmată și de alte persoane, printre care se află și Arpad Paszkany.

"Toate aceste informații sunt confirmate și de Arpad Paszkany, unul dintre investitorii mall-ului, de Ciorcă Vasile, administratorul de la Tripont Invest SRL, mâna dreaptă a acestuia, de Pocola Adrian George, șeful de proiect, de Felix Arsene, arhitect la SC Kalina SRL, toate aceste persoane arătând că inculpatul Mazăre Radu Ștefan a solicitat această sumă prin intermediul lui Strutinsky Sorin Gabriel, iar banii urmau a fi dați prin încheierea contractelor fictive de publicitate. Aceste contracte au fost întocmite în momente cheie emiterii documentațiilor de urbanism, iar prelungirea autorizației de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens, fapte care rezultă din cronologia datelor", se arată în motivarea instanței, citată de http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108