REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Naomie Harris din ''James Bond'' susţine noul film Extinction Rebellion despre schimbările climatice

Naomie Harris din ''James Bond'' susţine noul film Extinction Rebellion despre schimbările climatice

Replica API 14 august 2020 | 00:00 1005

Actriţa britanică Naomie Harris şi muzicianul Brian Eno şi-au unit forţele pentru a produce un scurtmetraj care susţine îndemnurile la acţiuni urgente pentru încetinirea schimbărilor climatice, în sprijinul campaniei de nesupunere civică a organizaţiei Extinction Rebellion, relatează joi Reuters, citată de Agerpres.

Naomie Harris

Harris, interpreta personajului Eve Moneypenny în filmele ''Skyfall'', ''Spectre'' şi ''No Time To Die'' - care va fi lansat în acest an - din seria ''James Bond'', va contribui cu vocea sa la filmul de animaţie, ce tratează de asemenea subiectul ameninţării reprezentate de dispariţia accelerată a speciilor.

''Sunt mândră că pot să-mi împrumut vocea pentru acest proiect, care sper să-i inspire pe privitori să sprijine ţelurile de mare urgenţă ale Extinction Rebellion'', a declarat Harris, citată într-un comunicat emis înainte de lansarea filmului, care are loc joi.

Intitulat ''We Must Act Now'', filmul este primul dintr-o serie de două animaţii ce se bucură de sprijinul unor vedete de la Hollywood care susţin cauzele Extinction Rebellion, mişcare apărută în Marea Britanie, ce a mobilizat mii de voluntari care s-au expus în mod paşnic arestării în cadrul protestelor pentru climă de anul trecut.

Al doilea film, intitulat ''Climate Crisis and Why We Should Panic'' beneficiază de vocea actriţei Keira Knightley şi dezbate urgenţa acţiunilor în privinţa încălzirii globale.

Sute de oameni de ştiinţă şi academicieni au susţinut Extinction Rebellion argumentând că nesupunerea civică este singura opţiune disponibilă pentru a forţa guvernele să înţeleagă amploarea acţiunilor necesare pentru a preveni milioane de decese din cauza schimbărilor climatice.

Criticii susţin că protestele perturbatoare din cadrul acestei mişcări, care au condus anul trecut la blocarea unor zone din Londra, au suprasolicitat resursele poliţiei şi au provocat neplăceri inutile navetiştilor.

Cu toate acestea, mişcarea a atras o serie de susţinători din rândul celebrităţilor, inclusiv pe muzicianul Brian Eno, care a compus coloana sonoră a scurtmetrajelor de animaţie.

În luna ianuarie, Joaquin Phoenix, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor datorită rolului din ''Joker'', a apărut în postura unui medic care luptă

pentru a salva planeta Pământ într-un film de două minute realizat în sprijinul Extinction Rebellion şi al organizaţiei Amazon Watch, cu sediul în San Francisco, notează Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108