REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Navigaţia pe Dunăre ridică probleme afaceriştilor! Iată în ce va investi Ministerul Transporturilor milioane de lei, pentru a-i sprijini

Navigaţia pe Dunăre ridică probleme afaceriştilor! Iată în ce va investi Ministerul Transporturilor milioane de lei, pentru a-i sprijini

Replica API 9 mai 2018 | 00:00 293

Ministerul Transporturilor a anunţat că în 2018 urmează să se acorde atenţie îmbunătăţirii condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării. Menţionăm că operatorii economici au subliniat că întâmpină greutăţi în desfăşurarea afacerilor şi în transportul de mărfuri din cauza faptul că partea bulgară nu a dragat Dunărea, pe sectorul pe care îl administrează.

„Sectorul comun româno – bulgar este un sector dificil pentru navigație, cu multe puncte critice și necesită identificarea unor soluții tehnice durabile prin care să se îmbunătățească condițiile de navigație și să se asigure continuitatea transporturilor pe toată durata anului. Aceste soluții trebuie să îndeplinească în același timp cerințele legislației privind protecția mediului.

Proiectul este complex având în vedere că va analiza un sector de Dunăre pe o lungime de aproximativ 470 km, are un caracter transfrontalier și necesită implicarea autorităților competente din România și din Republica Bulgaria. În anul 2017 s-au realizat două sesiuni (aprilie 2017 și august 2017) de măsurători fotometrice, măsurători hidrografice și batimetrice, măsurători topohidrografice pe malul românesc al Dunării dar și pe malul bulgăresc.

Pe baza rezultatelor acestor măsurători se va realiza în anul 2018 o modelare matematică a hidromorfologiei cursului de apă, a mișcării și a compoziției sedimentelor, dar și o modelare a navigației pe acest sector. Urmare modelării matematice se vor identifica scenarii privind lucrările hidrotehnice necesare a fi executate pentru a asigura adâncimile de navigație recomandate de Comisia Dunării pentru acest sector, respectiv adâncimi de 2,5 m.

În cadrul proiectului sunt prevăzute o serie de întâlniri cu organizațiile de mediu și cu asociațiile profesionale din domeniul transporturilui pe Dunăre pentru discutarea soluțiilor tehnice.

Finanțarea este asigurată prin Programul CEF (Connecting Europe Facility)”, au precizat reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Valoarea totală a proiectului este de peste 6,5 milioane de euro, în 2018 fiind alocată sumă de 13,4 milioane de lei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212