REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

NESIMȚIRE! Dispozitivele pentru deșeuri canine sunt noile TOMBEROANE!

NESIMȚIRE! Dispozitivele pentru deșeuri canine sunt noile TOMBEROANE!

Replica API 3 februarie 2020 | 10:05 231

La o singură plimbare prin centrul orașului Constanța, se poate constata cu ușurință că noile dispozitivele pentru deșeuri canine sunt umplute, până la refuz, cu deșeuri de altă natură, pungi, sticle, cutii, coji de fructe și semințe.

Vrem o țară că afară, dar nu suntem încă pregătiți pentru ea! După ce stăpânii necuvântătoarelor și-au strigat nemulțumirea în ceea ce priveste lipsa unor dispozitive de colectare ale deșeurilor canine, Primăria Constanța a amplasat 200 de astfel de dispozitive pe raza orașului. Acestea sunt prevăzute cu pungi de unică folosință și deservesc doar persoanelor cu animale de companie. Cel puțin așa prevede teoria. În practică, deși coșurile de gunoi sunt amplasate în tot orașul, nu putem să nu rămânem oripilați și indignați atunci când observăm că nu sunt respectate regulile elementare de igienă și civilizatie, într-un oraș ce se vrea a fi european. Ni se va ivi în minte veșnicul “ de ce? ”, care va rămâne o întrebare retorică. De ce alegem să fim așa? În ce fel trebuie implementate astfel de sisteme ca să poată fi respectate? Cine poartă vina pentru asta?

Există riscul să ne fi transformat, fără să simțim, într-un popor căruia îi place să arate cu degetul către oricine și către orice, mai ales către cei din conducere. A țării sau a municipalității. Însă, puși în față alegerilor, pentru unii dintre constănțeni primează instinctul. Obișnuința. Nepăsarea. Pași mici către schimbare, dar cât de mici?

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste tot in toata tara sunt mazgalite cladirile cu carioca, spray , si in Bulgaria la fel, semn ca s-au nascut numai dobitoci. In Germania n-am vazut nici o cladire mazgalita, acolo se poate sa fie civilizatie dar nu si in lumea a 3-a.
0
0
Lipsa de educatie si civilizatie duce la un comportament de mahala ..ghetou .
3
0
Constanteanul este un rahat necivilizat!
3
1
Ca altfel nu putem si camere montate Deoarece in toate cosurile de gunoi in loc sa aruncam ambalajele folosit pe Strada, ai nostrii arunca sa ii de gunoi menajer si umple pana la refuz cosurile montate pe trotuare, le este lene sa mearga pana in spatele blocurilor, rusine!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212