REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Nicușor Dan anunță un mare proiect: Trenul metropolitan

Nicușor Dan anunță un mare proiect: Trenul metropolitan

Replica API 21 martie 2021 | 10:38 1794

Trenul metropolitan va fi "cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei", care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, susține primarul general Nicușor Dan. Valoarea totală a proiectelor pentru trenul metropolitan este de circa 530 de milioane de euro, scrie stiripesurse.ro

Nicușor Dan spune că pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR a propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri.

Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport se are în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice, afirmă primarul Capitalei.

Potrivit lui Nicușor Dan, în final vor fi 8 tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei:

Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson),

Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson),

Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson),

Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson),

Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson),

Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson),

Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson)

Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson).

Valoarea totală a acestor 9 proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei.

"E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului", adaugă Nicușor Dan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
licitatii aici e furtisagul cel mare!se descopera peste zece ani si se judeca sapte!
2
0
Mai mincinosi spurcati,voi nati fost in stare sa terminati centura bucuresti,nu va e rusine sa mintiti cu atata nerusinare,guvernantii care sau perindat pana acum,au furat de tri ori banii centurii,ba ca fac studii de feazibilitate,ba ca fac licitatii,ba ca lucrarea va fi luata de primaria capitalei si uite asa numai minciuni.Cine tea adus la primarie,sa aiba parte de tine,ca tu nu esti in stare de nimic,de cand ai venit,plangi intruna si dai vina pe cei dinaintea ta,dar nu stiai la ce te expui,meteahna permanenta a celor noi sa dea vina pe cei plecat si o tin asa pina trece mandatul.
4
2
Face hira metrou la ct cu niste firme ale fraticilor. Asa a zis chitac. Facea ovanesian. Dar ea cu horia pregatesc autostrada suspendata.
4
1
Sunt Nicusor Dan primarul capitalei pus primar de gasca johannis si orban.De limbisti ca tine avem nevoie sa ne tina curati non stop la organele intime si mai ales la rozeta.succes in limbile tale aspre ca polizorul cacatii mei
6
2
sa sugi powla si linge pizda , la toata Romania
3
6
pe scurt,a opta teapa a idiotului nicusor,a bagat de seama ca din proiecte ies bani multi
9
6
Ei critica visele primarilor de dinainte dar da bani pe science fiction. Mai intai sa termine ce este inceput. Plus ca e posibil ca si guvernul lui o sa dea bani deci din banii nostri care nu avem treaba cu capitala ci cu orasele noastre. Tot asa facea si firea, oprescu, si videanu. Si Nicusor striga pe la mitinguri si la tribunal ca muie bine. Acum cand a dat de miere are vise SF.
7
2
cand vad ce face nicusor la bucuresti incep sa-l apreciez pe chitac!!!!
9
8
Sa imi sugi pula impotentule fascisto penelist
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272