REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Nicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Replica API 22 ianuarie 2020 | 20:51 434

Nicușor Dan

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a explicat marți informația că și-ar fi făcut un partid politic precizând că partidul Uniunea Forțelor Locale este constituit de trei persoane apropiate care i-au spus că poate folosi partidul, dacă are nevoie. Dan susține că a discutat cu președintele PLUS, Dacian Cioloș, o eventuală fuziune a Alianței USR-PLUS cu UFL.

„Informația apărută astăzi nu are de-a face cu situația politică pe care o știm cu toții. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale și care a obtinut deja sprijinul USR-ului.

Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, se arată într-un comunicat transmis de Nicușor Dan.

Candidatul independent la primăria Capitalei susține că a avut o discuție, săptămâna trecută, cu Dacian Cioloș despre soluțiile tehnice prin care numele lui ar putea apărea pe buletinul de vot în dreptul Alianței USR-PLUS.

„Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu o eventuală susținerea a mea pentru că, fiind candidat independent, pe buletinul de vot nu apar în dreptul Alianței USR-PLUS și astfel nu „trag” lista de consilieri ai celor două partide. I-am explicat că există acest partid, UFL, în care mă pot înscrie și care poate fuziona cu Alianța USR-PLUS, astfel încât, fără a fi membru USR sau PLUS, numele meu să apară pe buletinul de vot în dreptul Alianței”, a explicat Nicușor Dan.

„În concluzie, vorbim de o soluție tehnică la o problemă tehnică”, a mai precizat Nicușor Dan, scrie digi24.ro.

Uniunea Forțelor Locale a fost înființat în urmă cu un an de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108