REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.2° Constanța Vin., 12 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6697
17.2° Constanța Vineri, 12 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6697
 

Noi arestări în dosarul „Bismobil Kitchen“. Firma a dat țepe de milioane și în Constanța

Noi arestări în dosarul „Bismobil Kitchen“. Firma a dat țepe de milioane și în Constanța

A.F. 28 ianuarie 2023 | 15:31 3291

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală, de comun cu procurorii PCCOCS au reținut alte cinci persoane în dosarul escrocheriilor, denumit generic „Bismobil Kitchen”, la Chișinău. Compania basarabenilor de la Bismobil Kitchen a păgubit sute de români printre care și numeroși constănțeni. Victime le-au căzut nu doar clienții ce nu au primit niciodată mobila de bucătărie de lux promisă, și nici nu le-a fost restituită suma achitată, dar și atelierele subcontractate ce efectuau comenzile. În țară, s-a creat o isterie generală, după ce reprezentanții firmei au tras obloanele showroom-urilor și s-au făcut nevăzuți, clienții nemulțumiți încercând în zadar să ia legătura cu aceștia pentru a-și recupera avansul.   

Noi arestari in dosarul „Bismobil Kitchen“. Firma a dat tepe de milioane si in Constanta

Astfel, au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10.000.000 lei. Ulterior reținerii fondatorului companiei și plasării lui în arest, vineri au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău, în cadrul cărora au fost ridicate inclusiv documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.

Cele cinci persoane reținute sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, cu rol de contabili și agenți de vânzare. În ceea ce privește fondatorul companiei, urmează ca să se pronunțe Curtea de Apel Chișinău asupra contestării procurorilor PCCOCS vizavi de termenul arestării acestuia de 20 de zile, în raport cu cel de 30 de zile solicitat inițial.

Noi arestari in dosarul „Bismobil Kitchen“. Firma a dat tepe de milioane si in Constantaclădirea unde a funcționat Bismobil Constanța

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Rețeaua de magazine Bismobil Kitchen a închis toate magazinele, iar administratorii sunt de negăsit. Mii de oameni, inclusiv din Constanța, care își plătiseră avansurile pentru bucătării au rămas cu banii dați, iar comenzile sunt neonorate. Acum, oamenii s-au grupat și încearcă să dea în judecată administratorii firmelor, asta pentru că aceștia au spart compania în zeci de firme mai mici și totul este un adevărat hățiș legislativ.

Sute de români, care au plătit mii de euro pe bucătării la comandă, au fost lăsați de Bismobil Kitchen și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate showroom-urile din România, printre care și pe cele din București și Cluj. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. Sumele plătite de cei identificați până acum sunt între 2000 de euro și peste 15 mii de euro.

Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova și avea 14 magazine în toată România, cu showroomuri deschise în București (2 magazine), Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mures, Pitești și Galați, precum și în străinătate, în Spania, Bulgaria, Republica Moldova, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cât de idiot să fi, să faci plată în avans, o cârcă de bani. Proștii își merită soarta. Nici măcar un chilot cu plata în avans. Clar plata la primirea coletului la curier
3
0
Se fura statul prin pensii hapsane de 30000 de ron pe luna. Lumea sta la coada sa plateasca taxe si impozite si politicul fura banii dim imprumuturi cu dobanzi imense ca sa manance pensii. Copii lor sa i-a droguri din pensii
3
0
asa se intimpla cind pprosrul are prea multi bani nemunciti: ii arunca izmene pe calator.desteptii profita si le dau tzepe!de prun.
4
0
furtul, minciuna si escrocheriile sunt sporturi nationale si in romania nu numai in republica moldova; cei din republica moldova au cel putin scuza ca sunt de departe cea mai saraca tara din europa in timp ce noi suntem la ceva distanta de ei chiar daca si noi avem cei mai multi saraci din ue conform statisticilor; morala evitati plata in avans cu orice pret atunci cand se poate si firma nu este foarte serioasa si foarte cunoscuta
5
0
Dar pe cei de la cesiune.ro cand ii saltati ca la fel a dat acest Paul tepe in toata Romania.
4
0
Cât de creduli suntem noi r*mânii,cum să dai banii în avans pentru o mobilă care ți se arată pe o hârtie, exact ca și în cazul apartamentelor de la Vectra,și multe altele,frate dacă ai banii dute pe piața liberă und găsești mobila gata făcută pentru toate buzunarele, cum să dai în ziua de azi 10000 de euro ,știind în ce societate trăim ,unde țeapă e la nivel de artă.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
311315232542
5/49
1352812212
joker
15313213715