REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Noi condiții de călătorie pentru români din 31 martie

Noi condiții de călătorie pentru români din 31 martie

Andreea VLAICU 24 martie 2024 | 12:50 2589

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, a prezentat sâmbătă, într-o conferință de presă, condiţiile în care cetăţenii români vor călători pe cale aeriană și maritimă spre ţări din Spaţiul Schengen începând din 31 martie.

Noi conditii de calatorie pentru romani din 31 martie

Călătorii români nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliţiei de Frontieră, ci vor merge direct spre porţile de îmbarcare. Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră a precizat însă că poliţiştii de frontieră se vor afla în aeroporturi pentru a face verificări inopinate.

 ”Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» Bucureşti este unul din cele 17 aeroporturi pe care, începând cu data de 31 martie, vor fi ridicate controalele de frontieră pentru cetăţenii statelor Schengen. De la această dată controalele la frontierele aeriene şi maritime se elimină, iar persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre Schengen fără a fi supuse controalelor de frontieră. Începând cu 31 martie anul curent, cetăţenii care călătoresc în statele din Spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră. Concret, nu se vor mai opri la tonetele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, aceştia urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare. Subliniez faptul că în sarcina pasagerilor nu va fi nicio obligaţie suplimentară”, a declarat inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, duminică.

În continuare, poliţiştii de frontieră se vor afla în aeroporturi şi vor face verificări, dacă au unele suspiciuni.

”Însă, poliţiştii de frontieră vor fi în continuare prezenţi în incinta aeroporturilor şi vor efectua acţiuni poliţieneşti aleatorii şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale. Acţiunile poliţieneşti se vor efectua în baza unei analize de risc sau a unei suspiciuni rezonabile. Într-un astfel de caz, poliţistul va putea face demersuri pentru a stabili identitatea persoanei şi verificări în bazele de date operative. Poliţiştii vor avea în dotare dispozitive mobile de control cu care vor efectua aceste verificări. În situaţia în care suspiciunile nu se confirmă, persoana îşi poate continua călătoria. Dacă acestea se confirmă, persoanei i se va întrerupe călătoria şi se vor aplica măsuri legale. Persoanele urmărite general sau internaţional vor fi reţinute şi predate autorităţilor competente, iar celor care se constată că au comis infracţiuni - deţin substanţe interzise, documente false sau falsificate, sunt migranţi ilegali - li se vor întocmi actele premergătoare cercetării penale”, a precizat Cornel-Laurian Stoica, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu poti , bolovane . Se scaneaza pasaportul si daca este in neregula nu te lasa sa iesi.
8
1
Deci pot sa plec daca sunt in consemn bine ca am aflat
3
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108