REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Noile vedete ale Microrezervației din Constanța: Iepurii de Patagonia

Noile vedete ale Microrezervației din Constanța: Iepurii de Patagonia

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 1417

Microrezervația din Constanța a adus în prim plan, în aceste zile, o specie destul de rară de iepure. Este vorba despre iepurele de Patagonia.

Perechile rămân împreună pe viață

Iepurele de Patagonia sau Mara Patagoniei este un animal care pe unii îi duce cu gândul la iepure, iar altora le amintește de porcușorul de Guineea la o scară mult mai mare. Este un rozător dolofan care cântărește la maturitate 11 kilograme și poate să alerge cu 29 km/h. Indivizii din specia Mara de Patagonia formează perechi pe viață, și pot aduce pe lume între unu și trei pui. Perechile rămân împreună pe viață.

Puiul este definitivat încă de la naștere, este un mamifer cu totul aparte

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a vorbit despre aceste exemplare de iepuri și a făcut diferența între un iepure ce trăiește pe teritoriul țării noastre și unul de Patagonia. „Acești iepuri i-am adus cu doi, trei ani în urmă. I-am adus de la Zoo București. Am avut șase, dar între timp s-au mai înmulțit. Ei nu sunt foarte prolifici precum iepurii noștri. Ei fată un singur pui, dar acest pui este deja definitivat la naștere, nu este precum alte mamifere. Zici că este născut acum o lună”, a spus el.

În locul unde se află iepurii, trebuiau să ajungă maimuțe

Deoarece acest pavilion, destinat maimuțelor a rămas neocupat din cauza pandemiei de coronavirus și a faptului că aceste primate sunt predispuse în a contracta virusul, Adrian Bâlbă, a spus că iepurii de Patagonia se află în prim plan în acest moment, în lipsa maimuțelor. „I-am mutat recent de la locația lor, care este în reparații, la o altă locație, care era sortită unor maimuțe pe care nu le mai aducem în acest an, din cauza pandemiei. Transportul de animale este oprit. Aceste animale sunt potențiale receptive în a contracta virusul”, a mai spus directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Microrezervația se concentrează acum pe reparații

Pandemia de coronavirus a venit și cu un amănunt pozitiv. Microrezervația poate continua reparațiile în interiorul incintei, pentru a putea primi cu drag vizitatorii după ce situația de urgență va dispărea, iar restricțiile se vor relaxa treptat. „Anul ăsta vom prezenta alte animale, cum ar fi ratonii sau altele ce fac parte din categoria cățărătoarelor. Profităm de faptul că suntem închiși și ne concentrăm asupra reparațiilor. Din păcate nu putem aduce animale în perioada următoare. Este interzis transportul lor”, a mai declarat Adrian Bâlbă.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lilieci!!!!
0
0
Nu stiu care coarde sunt mai mari, jegurile de la Replica sau curvele de Balba si cu curvet psiholog de amanta
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108