REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Nota de plată exorbitantă plătită de turiști, pentru un prânz în Năvodari

Nota de plată exorbitantă plătită de turiști, pentru un prânz în Năvodari

Andreea VREJOIU 25 iunie 2023 | 00:00 16651

Prețurile din Mamaia Nord nu încetează să ne surprindă. Un turist din Bârlad a plătit pe o masă cât pentru un sejur întreg, după ce a ales să meargă cu familia la un restaurant de fițe din Năvodari. Când i-a venit nota de plata, omul a rămas șocat.

Nota de plata exorbitanta platita de turisti, pentru un pranz in Navodari

Deja suntem obișnuiți cu inflția, dar unele restaurante din Mamaia Nord încă ne surprind cu prețuri atât de exagerate încât parcă nu-ți mai vine să pleci în vacanță. La restaurantele de lux și prețurile sunt pe măsură. A simțit-o, pe pielea lui, Vasile, un turist din Bârlad (Vaslui), care a venit la mare în Năvodari, cu soția și copii, dar și cu prietenii. La final însă, nota de plata a fost de 3600 de lei plus 400 de lei bacșiș.

„De banii ăștia cumpăram trei porci și îmi hrăneam copiii“, a spus Vasile cu năduf, enumerând bucatele cele mai scumpe din prânzul care vă rămâne de poveste.

„Captura zilei, trei pești, 1.700 de lei. Un ciolan, 80 de lei, porția de creveți, patru creveți adică, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei și am mai dat și 300 de lei pe sparanghel”, a declarat turistul care recunoaște că nu a fost atent să verifice prețurile înainte de a da comanda.

Pe notă mai apar șapte porții de cartofi prăjiți, în valoare de 147 de lei, spaghetele costa 40 de lei, iar un șnițel - 42 de lei.

În ceea ce privește „captura zilei”, cel mai scump produs de pe nota de plată, acesta a constat în doradă și lup de mare, doradă care însă nu trăiește în Marea Neagră, așa că titulatura nu este chiar conformă cu adevărul.

„Nu mai călcăm aici”, spune turistul, care a realizat apoi că nici măcar nu au primit bon fiscal, ci doar nota de informare, cea care este adusă inițial clienților ca să bifeze bacșișul pe care vor să îl dea, și care e apoi fiscalizat pe bon, conform adevărul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate nu ma pricep eu, da TVA-ul de ce lipseste de pe bon? sau patronul are contabilitate dubla?
1
0
Preturile nu sunt mari in Mamaia, Dar cand mananci o gramada, e logic ca nota va veni ft mare. Mergeti in Bulgaria si veti vedea adevarate bombe, O masa la Nisipurile de Aur, 2 adulti + 2 copii, a costat 1.400 lei. O masa normala, la un restaurant normal. 4 portii de frigarui cu cartofi prajiti, o cafea si 3 sucuri. Deci, nu va mai plangeti de Romania
3
2
Isi ba PARYZER TARANESC CU ROSII DE GYURGYU asta meniu da SUPERLUCKX$$$ E FITzA MOKKA da LUCKX$$$
1
1
pai ghirtoiule ,ai venit de la saracie ,de la VASLUI ,sa te spargi cu ciurda de copchii in restaurant de fite .Ai comandat numai pe barosaneala ,si te plangi ca ai platit mult?pai esti retard ?nu citesti meniul inaninte sa comanzi ?cat de p***t sa fii ?AUZI LA BURTA GOALA ...shrimps ,captura zile ,vinuri alese .Oriunde in lumea asta sunt restaurante care au un anumit standard ..esti paduche ,nu te duci..Nu e ok sa te duci cu ciurda ,comanzi scumpeturi ,faci burta mare ,apoi te plangi ca e fost scump.MARS la tine la Moldova ..
4
5
S-ar putea să simtă asta și Chtac! Altfel nu îmi explic de ce modernizează orașul. Bine că până la urmă a apărut unul care face ceva vizibil. Numai oamenii fără caracter își găsesc mereu de cârcotă. Ceilalți primari împreună nu au reparat nimic. Cum ați fi făcut voi să aduceți la zi toată ruina care era în oraș? Nu am nimic de câștigat din polemica asta, doar speranța că în scurt timp mă voi bucura de Orașul Meu Iubit. Cei care înjurați, probabil că nu va face bine briza marii! Hooo la cort înapoi!
6
5
bai baiete, tu esti copilul celor care au votat mazare, ai crescut mancand din puiul si faina cu care va umilea raducu. Citind ce debitezi bag de seama ca ti-a placut mai mult faina. Ce respect vrei ma, pentru hoti si jefuitori, tu chiar iti inchipui ca societatea o sa o inghita asa ceva. Esti prea prafuit.
10
1
Care e legătura dintre clientul mâncător de calcan și vrejul "fainoman"?! Tot ce se întâmplă acum în oraș este NECESAR! O sa vedeți ofticatilior ce frumos oraș avem! Am halit toți praf și pe gură și pe nas, dar chiar o sa merite! Și DADDY CAMPII uitați pe la noi prin oraș, înghesuiți în apartamentele voastre triste, luati-o spre Bârlad, Vaslui, sau unde credeți voi că e mai bine, înapoi la origini, că acolo e frumos! Nu știu de ce ați pierdut timpul atât pe aici!? Când vom începe sa avem bun simt și respect, iubire față de semeni, probabil că vom vedea cu toții evoluția! Pace!
5
8
Pt Jack 'sau alți vreji de fasole comentatori - plin de faina în nas - când comentează de Moldoveni : atât e nivelul ?! Leaga te de el ca persoana/ ca I ați dat captura ' - nu de moldoveni Dacă ar comenta toți din tara / ca el - plecați cu toții, cu plajele voastre inutile pline de mizerii Mai lăsați 000 - folosiți 650 fără gluten/ în Bârlad se mănâncă mai sănătos..
4
2
...vin la Mamaia că sunt un ghiftuit de angajat la stat, nu știu ce să mă fac cu atâtea tichete de vacanta, au rămas și de anul trecut, mai are și nevasta-mea .In Turcia nu primește cu tickete! Mult îmi place să îmi umplu farfuriile cu de toate, ieftin, asta da viața! Și cel mai tare îmi place sa îmi înjur țară și frații. Ce mă durea sa vad prețul mai întâi.Alegeam daca mancam acolo sau nu, eu și hoarda de halpai! Bucurați-vă de țara voastră! In Mamaia poți să mănânci și cu 5 lei daca nu ai pretenții! Nu ne mai saturam de snobism. Unde mâncați voi la all inclusve toate preparatele alea exquisit, la preturi mici, mici de tot?
10
1
Va agitati degeaba...moldoveanul a lasat bacsis 400 de lei asa ca nu statea el in aia 3800! Restul e doar spectacol si vorbe aiurea, la fel ca si povestea de anul trecut ca peste tot sezlongurile se inchiriaza cu 100 de lei pe zi! Si daca ar fi cumparat 3 porci sau 5 camile chiar ne intereseaza? Bine ca nu s-a kkt pe el, ca nu a ajuns la infectioase, asta ar fi fost de interes pentru noi, sa stim sa evitam mizeriile! Ai comandat, ai bagat in tine, ai platit...mare branza ...
17
0
Cine va pune fratilor sa veniti la mare in romani unde e cea mai mare teapa ai bine mergeti in bulgaria grecia turcia
4
8
Ma kk in ea de Mamaia si toate cherhanalele de pe litoral. Sunt in vacanta in Grecia, all-inclusiv, toate la botul calului, la aceleasi preturi. Daca as sta in alt judet nu as calca in vezi in tigania din Cta. O mizerie de oras si de statiuni. La aceeasi bani stai ca boierul in Turcia, Grecia si Bulgaria. Mi-e rusine ca traiesc intr-o mizerie de oras care nu ofera nimic afara de gropile lui Chitac si ale Radet-ului
10
5
Domnul de la Vaslui să calculeze un pic prețul produselor, la raft la market(deși s-ar putea sa nu le găsească la dânsul in sat) Apoi, i-a plăcut să vina ospătarul, să îl mângâie pe ceafa, să îi pună în pahar, să îl întrebe de sănăt**e. Din pomelnicul ăla de nota se vede treaba că erau o ciurda de săraci de saturat la ce zice el generic"o masa". Matze fine tot ce a comandat, jamon, srimpi, unde a văzut prețul mai mare, acolo a pus degetul pe meniu. Rugăminte mare, dacă puteți, nu va mai cheltuiți, plecați la all inclusve cu bas sine le voastre de săraci nemulțumiți. Dar plecați acolo la turci și spuneți că sunteți din oastea lui Stefan să vă de-a, că v-au mai dat!!!!
13
9
ba ghertoi are dreptate, daca e asa bine sa fii patroni de ce nu va facti si voi? Ca reteta e simpla banii vin repede deci care problema, de ce nu vreti? Mancatori de rame cu mustar ce sunteti voi, bine va fac ca va jupaoe de bani, nici nu meritati altceva.
8
1
inainte de a comanda citeste lista cu preturi
17
0
vrau si eu sa ma fac patron sa iau banii la fraeri sa iau bemebeu si amaanta cum procedez ca vad ca e f simplu toata lumea stie dar nimeni nu o face doar latra pe margine pe mine nu ma afecteaza asta imi vreau bembeul si amanta si excursiile in dubai
6
2
Am fost si eu azi la Konak in constanta am platit 200lei pe nimicuri nici nu m am saturat, mancare putina bani multi , sa ma cac in konak ul lor cine o mai calca pe acolo
14
1
Ducetiva la turci la bulgari, pisativa pe jegurile astea din romania e foarte scump si de kkt mancarea
9
1
Nu tin cu ursul dar...nu e p***t ala care cere. A avut meniul in fata, a comandat ce a vrut aia e tot, NU I S-A BAGAT MANA IN BUZUNAR, cascati ochii cand faceti arogante. Si mai lasati vrajeala cu bulgarii ca e mai scuNp decat la noi, s-a stricat treaba acolo urat de tot gretzili la fel. Singurii care-s cat ok sunt turcii dar acolo e alte chestiune, Ue se duce pe pla la vale pe tobogan.
16
2
se duce in sat la el si zice ca a facut nunta in dubai ..le arata si chitanta ....ha ha ha
11
2
Asta nu e carciumarie, asta e haiducie la drumul mare cu acoperire de restaurant. Astia cu restaurantele de fitze, sunt chiar asa in regula cu tot ce tine de legalitate, de isi permit sa puna preturi de Monaco? Acum sa vedem daca anaf, opc, dsv si alte organe ii controleaza pe astia si alti haiduci ca astia, sau se fac ca ei au nu stiu ce tematici de control pe teme europene. De ce nu mai vin oamenii pe litoral in Romania? Uite si din cauza asta nu mai vin!
15
3
in Navodari. Cat de p***t sa fii sa pui botul la asa ceva. La Navodari nivelul e de impinge tava, cine da mai mult, e din Barlad, si-si merita soarta.
13
5
la bucovala. La ala toate felurile de mancare-s ca ca te, nimic nu poti sa mananci, nu stie sa gateasca albanezu, ar trebui scui pat intre ochi.
11
1
Mai este si alta vorba tot veche,care spune cam asa:"clientul nostru stapanul nostru"sau alta"cine plateste comanda muzica",dar se pare ca asazisi oameni de afaceri de pe litoral sunt lafel ca acei tipi care te fac la alba--neagra.
17
0
Este vorba aia veche : moldoveanu iese din porumb si se caca in drum .
19
5
Sunt mulți pe aici care când s-a împărțit prostia, au stat la coadă de două, trei ori.
14
2
Moldoveni imputiti .
12
14
Clientul are tot dreptul sa aiba momente de neatentie mai ales daca e in concediu si/sau sa se bazeze pe buna credinta si bunul simt al patronului; nu ar trebui sa traim ca in vestul salbatic unde cine clipeste primul este executat; ar trebui sa avem legi si sanctiuni care sa impiedice asta si pe patronii escroci care profita si inseala la cea mai mica neatentie
12
9
Patronul de facto al restaurantului este Chelaru Florin actualul Primar din Navodari fost muncitor - maistru - si inginer la fara frecventa , netitularizat la Rompetrol Navodari ,monta sigiliile pe vagoanele de motorina si benzina ! S-au intalnit si ciocnit pe litoral doi tarani moldoveni dar din nefericire unul s-a inbogatit dupa ce a ajuns Primar .
21
1
in fiecare zi se naste cate un fraier ....totul e sa-l gasesti
14
5
1 bonul este nefiscal … trebuia sa faci reclamatie 2 plm mananci ciolan la mare vara?!?!?
21
1
Va dati seama ce diferenta este intre carciumari din Mamaia si turci,greci,sau bulgari,pai acolo aia nu ishi insheala clienti cu toate ca romani veniti in vacanta la ei nu cunosc limba tari lor,deci ar putea sa ii tzepuiasca,pecand romani sau mackidoni de pe litoral te fura legal,in fatza pe tine roman,ashteptati pana la anul cand pe vremea asta Romania va fi in Schengen,deci se va circula liber fara cozi la vami si atunci 90% din cei veniti pe litoralul romanesc vor fi cei cu vauchere si inca ceva,numai mancati la restaurant mai turistilor ci cumparati de la supermachet si piete asha iesiti si mai ieftin si mai sigur ca nu ajungeti la urgente cu vreo toxinfectie alimentara,caci astia cu restaurante nu va respecta pentru ca le faceti buzunarul mare ci va iau drept papagali.
17
2
A vrut captura zilei,calcan, calcanul costa! Niște țărani veniți la mare sa facă fițe!
25
5
Moare horecaaa
12
1
Prostia si Domnia , se plateste !
14
6
Nu erau trecute preturile pe meniu? Si pe urma daca vrei sa te dai mare,platesti. Chiar crezi ca daca mananci de la LIDL si nu contribui la colesterolul patronilor de la HORECA si la plinurile din conturile lor o sa arati a fraier? Si chiar conteaza ce ragaie lumea? Cine-ti da un ban daca ai nevoie,lumea?
22
2
Japcă mai mare ca în r*mânia nu există în niciun stat UE Statul te fură la bani îți ia jumate din salariu impozit La restaurant o altă japcă la bancă când ei credit japcă La market de cinci ori preturi mai mari față de producător Trăiască Republica r*mânia HOTIA CORUPTIA ȘI MAFIA
15
1
Nu mai intrați in cârciumile lor și așa se rezolvă cu jecmăneala și scad și prețurile ….
20
2
Prețurile nu sunt mari, numai ca țăranul a băgat în el ca spartul.
16
17
Ai bani, mananci! Nu ai bani inseamna ca nu iti e foame!
17
7
DUCETIVA FRATILOR LA BULGARI.NU ANTELEG DE C E MAI VENITI AICI.CU BANII ASTIA.,MANCATI SI STATI O SAPTAMANA LA MARE, ACOLO.ASTIA VOR SA SE AMBOGATEASCA PESTE NOAPTE,SERVICIILE SUNT SUB ORICE CRITICA.
17
1
Pai tu vrei porc și comanzi creveți? Ce m*******n p***t
15
5
Pai mancam talente..creveți, lavrac..vin mai scump și apoi măraiti ca plătiți mult 7 inși...pai vb lu ala..nu te-ai uitat în meniu săracule? Intreadevar cam scumput dar dacă nu ai bani ce mm cauți la fițe? Du-te la împinge tava cu neamul..nu ca it luai 2 porci țăranule
20
3
La asa masa , asa plata…. Sa va fie de bine! Mai reveniti pe litoral, săracilor!
17
5
La ce au servit domnii nu este mult la captura zilei e interesant 500 lei / kg ce fel de peste???? Sa va fie de bine
18
3
Vasile,nu ti a bagat nimeni mana in buzunar,ai comandat,deci ai avut meniul cu preturile,mai casca ochii agariciule,fa calculul si stai sa comanzi sau pleci…te ai indopat si apoi faci santaj ordinar ca e scump…in toata lumea este cerere si oferta…nu ai bani fugi la fast food…marsș acasa ghertoiule…!
21
10
"CAPTURA ZILEI" a fost el....
56
0
Daca n-aveti minte si intrati in speluncile cipanzeilor....evitati-i ca pe rahatii in drum.
32
6
Dacă a venit la masa cu tot satul (12 -15 persoane) cat se astepta sa plateasca ?
21
8
brava lor! da si moldovenii au venit sa se ingrase la cta? uite asa ni se duce din nou buhul.
18
6
Acest turist se credea Țiriac numai el își permite sa nu verifice in meniu prețul pe litoralul r*mânesc
29
5
sa mearga la o bodega ,cu mancare espirata,bautura contrafacuta si mese murdare !
11
15
asta nu a vazut preturile de pe meniu ?
25
7
Si la sfarsit de sezon se plange patronul că nu a mers afacerea, iar la sfarsit de an firma e pe pierdere. Nu o sa aibă cu ce plati personalul, 4 nepalezi
32
4
A venit taranul de mucan la mare si a luat o teapa corecta de la m***e.
14
16
wow eu cu banii astia imi achitam impozitul la casa masina intretinerea rata la banca si daca mai ramane ceva ptr mancare sunt cea mai fericita dar.....asta-i viata unii au ptr o masa copioasa CE VIATA AU UNII
25
1
A mancat, dar a si platit! Oare a lasat si bacsis? Eu nu inteleg de ce trebuie lasat bacsis? La doctor cada mergi si lasi bacsis se considera altceva. La fel si la un judecator. Ospatarul are salariu, de ce trebuie sa-i rotunjesc eu venitul? Sa-i faca patronul salariu mare ca doar pentru el munceste, nu?
45
3
Asta dupa ce ca e pruost mai si claxonaza. Faza cu porcii e ceva de vis
22
7
Nu ii inteleg pe unii, daca stii cati bani ai la tine si vezi si preturile din meniu deja stii ce ai de facut, ramai sau pleci, fara basini.
26
4
Mai demult se intindea o banda pentru muste . Bazaiau dupa care se lipeau de acea banda , dadeau din picioruse o vreme si le lua scaraoschi . Asa si cu restaurantele astea . Se lipesc prostalai de ele dupa care se plang ca au luat teapa . Te asezi la masa , te uiti pe meniu si daca vezi ca preturile sunt exagerate , te ridici si pleci . Asta daca ai putina minte . Daca te dau bani afara din casa si nu ai ce sa faci cu ei , nu te mai plange ca pici de p***t .
31
5
Ne-am dat dreaku. La Vaslui se mananca numai creveti chilly sayo si pui crispy bufallo, ahahaha...acu se duce pe ulita si povesteste la tot satul ce-a facut cu banii de pe recolta!
38
10
A bagat moldoveanul numai fonfleurilecredea ca este la împinge tava.stati acasa si haliți parizer cu ceapa,va-n gura de betivi.
35
24
A bagat moldoveanul numai fonfleurilecredea ca este la împinge tava.stati acasa si haliți parizer cu ceapa,va-n gura de betivi.
24
21
Nea Vasile nu ai aflat nici măcar din tv că Mamaia Nord și Năvodari au preturi ca la Monaco Sa recuperezi din bani mergi și ia masa in Kaufland sau Carrefour Dacă mai ei masa in Mamaia sau Năvodari te pârlești ca porcii matale de Crăciun
26
5
Captura zilei de la Metro. Biban de mare,. Ca sa sune mai scump i se zice lup de mare
39
3
Pai daca si au luat mujdei de usturoi, ce sa le fac.
32
4
Au bani...parca erau doar violatori pe acolo.
15
15
Dar a mancat la un restaurant de fite.
22
4
Jaf legalizat; ar trebui data o lege prin care toti sa fie obligati sa-ti spuna pretul consumatiei, produselor, serviciilor etc, orice inainte de consumatie si nu la sfarsit iar daca crezi ca e prea mult ptr buzunarul tau sa ai posibilitatea sa refuzi; dorada chiar daca era foarte proaspata tot nu-si justifica pretul; de lup nu stiu nimic dar e greu de crezut ca asta e pretul real chiar daca e de import; escroci
32
13
Ar trebui sa mentionati faptul ca odata asezati la masa primul lucru care se intampla este ca meniurile le sunt aduse. Rasfoind meniul vezi si preturile. Asadar alt taran cu telefon si acces la net a insistat sa ne arate ca pro stu nu e pro st destul pana nu e si fudul. Cumva a fost adus cu japca la masa? Cumva a foat inselat cu nota de plata?cumva ditamai neamu a mancat o portie de hamsie si a primit o nota de plata cu caii de la letea editie limitata si captura zilei? Sa fim seriosi. Melteanu e meltean si in zi de sarbatoare. Dar nah, a vrut si el sa apara n presa. Luai 3 porci si hraneai familia flamndule dar ti ai dat check in n navodari la fite.plateste fmm de pripas
72
14

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212