REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nu contează, Jean votează... Să meargă la club!

Nu contează, Jean votează... Să meargă la club!

Replica API 25 februarie 2013 | 00:00 87

Pentru prima dată, Constanţa are doi reprezentanţi în conducerea partidului

Pentru prima dată, Constanţa are doi reprezentanţi în conducerea partidului

Crin Antonescu şi echipa sa au fost confirmaţi la conducerea PNL, prin votul imensei majorităţi a celor 1.500 de delegaţi prezenţi pe 22 şi 23 februarie la congresul care a avut loc la Bucureşti, în cea mai mare sală din Palatul Parlamentului. Lucrările au decurs fără incidente şi tensiuni, doar discursurile "dizidenţilor" Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban mai condimentând oarecum atmosfera, într-o notă care părea însă mai degrabă ca parte din scenariu, pentru salvarea aparenţelor, decât îndreptată "pe bune" împotriva lui Antonescu. Aşa se face că doar inepţiile câte unui liberal fantomă, precum Traian Dobrinescu- "Omul, după cum spunea cronicarul, este suprem, dar spiritul este identic cu timpul" sau "Dacă acum 5 ani mi s-ar fi dat în cap cu USL-ul, aş fi murit pe loc. Şi acum doi ani m-a durut capul, dar apoi am stat ca ardeleanul şi am analizat"- au mai dezmorţit un congres de-a dreptul "plictisitor", după cum a remarcat chiar vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu.

De remarcat şi prestaţia bărbătească a seniorului Mircea Ionescu Quintus, care, la aproape 94 de ani, a fost un moderator perfect. A făcut ordine cu fermitate în rândul celor care nu se mai săturau de vorbit, trecând chiar şi la ameninţări, spre amuzamentul total al sălii. "Vă tai microfonu'!", l-a somat, la un moment dat, pe sus numitul Dobrinescu, pentru ca, în cazul unui alt delegat, care se furişase la microfon în locul altui vorbitor, Quintus a fost de-a dreptul imperial: "Du-te, dom'le, în sală! Vrei să intervin cu forţa?". La momentul votului, liberalii au dovedit că au şi simţul umorului. "Băi, ai grijă cu cine votezi!", suna îndemnul unui delegat către colegul său, spre amuzamentul amândurora. "Felicitări, domnule, să ştiţi că v-am votat!", a venit şi replica altuia, urmată de mulţumirile, sincere sau ironice, ale respectivului domn. Despre Constanţa, congresul realegerii lui Antonescu a fost unul de bun augur: pentru prima dată, organizaţia de la malul mării va avea doi reprezentanţi în conducerea centrală a PNL. Este vorba despre senatorul Puiu Haşotti, ales vicepreşedinte al PNL, care va avea în subordine toţi cei peste 150 de parlamentari liberali, dar şi de deputatul Gheorghe Dragomir. Cât despre restul delegaţiei constănţene, cel mai agitat s-a dovedit a fi Jean Paul Tucan. Spre deosebire de colegii săi, care au stat cuminţi pe scaunele lor, Tucan n-avea stare: ba îi arată nu ştiu ce de pe telefon unuia, ba se spânzura singur cu fularul, plictisit nevoie mare de palavragii de la microfon, ba cu Vosganian de gât, ba cu Haşotti, ba cu Dragomir, ba cu toţi la un loc. Una din grijile majore ale năvodăreanului a fost locul de servire a cinei, dar şi "destrăbălarea" din club, de după congres. Mai erau câteva ore bune până la finalul lucrărilor, iar Tucan dădea disperat telefoane pentru a rezerva mese: "Auzi, mai rezervă o masă, la VIP! Cum, nu mai sunt locuri? Păi, ce facem? Nu cred că e frumos să mâncăm din picioare!". Acesta trebuie să fi fost şi motivul pentru care Tucan s-a grăbit peste poate când a venit momentul "decisiv" al votului: a luat lista de votat, a semnat pentru ea, după care s-a apucat să voteze chiar pe masa comisiei, fără a se mai deplasa în cabine. Odată finalizat procesul votării, Tucan a avut şi o revelaţie de conştiinţă: "Ia, să văd acuma cu cine am votat!", apucându-se să răsfoiască şi să citească preocupat numele candidaţilor, înainte de a introduce foile în urne.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108