REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nucile: Iată ce beneficii au asupra corpului uman!

Nucile: Iată ce beneficii au asupra corpului uman!

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:00 535

Pentru că sunt extrem de sățioase și sănătoase, nucile reprezintă cea mai bună gustare dintre mese, fără repercusiuni în privința kilogramelor în plus, pentru că numai o mână de nuci asigură un timp îndelungat de sațietate.

Un studiu realizat de americani a demonstrat că nucile luptă eficient împotriva obezității, prin faptul că persoanele care consumă regulat acest aliment au parte de o dietă mai echilibrată. Fiind bogate în proteine și grăsimi „bune” și consumate cu moderație, acestea nu influențează greutatea corporală și nu îngreunează metabolismul, ca alte produse. Nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului. Sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi, aproximativ 72%, precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice.

Beneficiile asupra corpului uman sunt următoarele: reducerea colesterolului, scade riscul apariției bolilor cardiovasculare, riscul de stop cardiac scade cu o treime, ajută în cura de slăbire, remediu împotriva insomniei, alungă stresul, ameliorează durerile, previn cancerul, previne constipația, ameliorează diabetul, ajută la regenerarea organismului și mențin oasele sănătoase.

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, fibre și extreme de multe vitamine, care scad colesterolul iar astfel se reduce apariția cheagurilor de sânge și se reglează tensiunea arterială. Sunt o foarte bună sursă de magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 ore înainte de a te culca, poți dormi liniștit. Prin toate beneficiile pe care le aduc, per total, organismului, cercetătorii susțin că nucile pot fi considerate alimente valoroase din punct de vedere anti-aging: îmbunătățind calitatea pielii și contribuind la crearea de celule sănătoase, regenerând constant organismul.

Este important ca nucile să se consume crude, în stare naturală, fără adaosuri de sare, ulei și alte condimente; prăjite acestea deja se transformă în alimente nocive.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si un pahar de vin negru, nu dormi toata noaptea!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108