REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

O CONSTRUCŢIE din BETON a APĂRUT într-o STAȚIE de AUTOBUZ

O CONSTRUCŢIE din BETON a APĂRUT într-o STAȚIE de AUTOBUZ

Replica API 21 decembrie 2020 | 00:00 7802

REVOLTĂ în zona Casei de Cultură după ce locuitorii din zonă au sesizat că se lucrează de zor la o construcţie de beton… chiar pe trotuar, fix în staţia de autobuz, la intersectia strazilor I.G. Duca, Avram Iancu, Ţepeş Vodă şi Călugareni. Urmează să pună bazele unui spaţiu comercial, care îl va înlocui pe cel existent: o coşmelie de 20 mp, proprietarii terenului fiind Marian şi Iuliana Cecilia Oprea. Oamenii nu înţeleg cum fosta administraţie a aprobat o astfel de construcţie, chiar dacă terenul este proprietate privată.

Locuitorii din zona Pieţei Balada, dar şi constănţenii care tranzitează acea zonă, s-au trezit, peste noapte, că în staţia de autobuz se lucrează pentru o viitoare construcţie realizată... atenţie, pe trotuar! În acel loc, există o coşmelie, un container care a funcţionat în aest loc 20 de ani, iar aceasta urmează să fie transformată într-o construcţie din beton. Proprietarii terenului sunt Marian şi Iuliana Cecilia Oprea şi au obţinut autorizaţia în luna noiembrie a anului trecut.

Proiectantul lucrării: Acolo era un container ordinar

Proiectant este societatea Proiect Unique Invest SRL, deţinută de Dumitru Dună, fost membru PDL, în prezent, membru şi finanţator Pro România, după cum susţin gurile rele. Dună a declarat, pentru Replica, că nu este nimic ilegal. Acel chioşc care este, de fapt, un container de 20 mp va fi înclouit cu o altă construcţie. „Nu cred că este pe trotuar. Nu poate fi nimeni proprietarul unui trotuar. Acolo a fost un container ordinar de 20 mp careva fi transformat într-un spaţiu comercial cu un impsct vizual mai bun”, a spus Dună, pentru Replica.

Ce spune proprietara terenului!

Iuliana Ceciclia Oprea a răspuns “răutăcioşilor” şi spune că în locul vechiului magazin va fi altul la fel de mare şi că terenul este proprietate sa de foarte mulți ani. Oprea spune că, practice, coşmelia va fi înlocuită cu una mai mare şi mai trainică. Oprea a ţinut să precise că autorizaţia a fost “ obținută cu multă așteptare și super verificări, nu cu șpăgi, că magazinul nu vinde femei și droguri”.

Cât de legală este această construcţie şi dacă autorizaţia semnată de Făgădău şi Vânturache este legală, dar şi cum a ajuns acea suprafaţă de pe trotuar în proprietate privată, rămâne de văzut şi de constatat de către autorităţile abilitate să facă astfel de cercetări. Problema va ajunge pe masa primarului Vergil Chiţac luni, 21 decembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia de a inghitit parcari intregi, aia au voie, va dau hartie igieni a la preturi mici, nu?
3
1
Nu-i bai 8 metri de trotuar public,pe str.Eminescu a "plecat"un totuar intreg de 250m ....
10
0
Ia sa vad eu acuma unde o sa isi mai vanda ciorile legume si fructe ca acolo isi faceau taraba in fiecare an.
4
0
Deci nici nea'VIRGIL nu face mare branza!
13
3
sa-l futa-n gura si pe asta dar ce facem cu bisericile construite fara aprobari si cu japca pe trotuarele Constantei ?!! Acolo nu va bagati ca va bate Doamne-Doamne sau va este frica de insusi Dumnezeul spagii prea haladitul spagar Teodosie spaima curului lui Tanasescu !!!
19
7
Are unul un cotet la strada , il placheaza cu politiren de 10 cm pe spatiul ublic, vecinul aliniaza gardul , , urmatorul construieste pe hotar si peste un timp placheaza pe spatiul public, urmatorul aliniaza ....Si cind se ajumge la capatul strazii se castiga cativa metri..Urmeaza o aliniere inversa si mii de metri patrati trec din proprietatea publica in cea particulara pe bani putini.E o regula ca unii sa aiba suprfete mai mari decat cele cumparate initial .
14
1
O statie de autobuz a aparut pe o proprietate privata
17
1
Umbra lui Fagadau aparuta peste noapte in statia aia de autobuz este mostenire de la administratia rosie..Fantoma acestui nemernic pesedist ne va bantui multi ani de acum incolo.Fagadau,dezgustatoare fiinta.Fagadau ,cel mai mare dusman al orasului.
25
3
Aceeasi procedura este si la intersectia Tomis cu Soveja, in fata farmaciei Dona. Primaria aude ???
21
3
Cum sa fie proprietate privata o bucata de trotuar, ma, nenorocitilor de pesedisti care ati semnat actele ?! Si cate or mai fi asa !
35
4
solutie de mai jos are dreptetea sa faca sens giratoriu cum ajungi in spate la silvian in cartier ca i numai linii continue aglomerezi aiurea traficul pe mamaia,,,,trotuar a luat si aita sa faca evaziune cu turcii la chebab ...sictir anaf si primarie
15
2
daca nu-i biserica macar un lumanarar
14
0
tupeul celor care au aprobat mizeria. Si nu puteau sa aprobe marlania decat cu sprijinul justitiei corupte !!! Care are si ea o bucata buna din spaga !!!
35
0
Parcurile au fost injumatatite de marii rechini imoliari, Mamaia Nord a fost vanduta smcherilor Borcea si voi va suparati de 20m? Cu ce incurca acel spatiu locuitorii acestui oras? Ne mai facem si noi bine?
16
26
fagadau a vandut orasul pe bucati, e full de lovele in paradisuri fiscale tine banii, a luat mita enorm de mare pe blocurile construite ilegal in zone de case,care nu au nici macar acordul vecinilor care au case la 2-3 metri distanta de bloc.
47
4
1 AR TREBUI MUTATA STATIA DE AUTOBUZ SPRE SAMAFOR, ASA CUM A FOST MUTATA SI PE PARTEA CU MAGA 2 TREBUIE EXPROPRIETAT PROPIETARUL PT. TERENUL CARE IL ARE SI PUNCT 3 SA NU II MAI DEA PRIMARIA AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE ACOLO 4 IN TOATA INTERSECTA AIA SA SE FACA SENS GIRATORIU SI SE REZOLVA SI TOATE PROBLEMELE CARE SUNT DE UN TIMP IN COACE 5 LEGAL UN CA SA AJUNGI IN STATIA DE AUTOBUZ UNDE E ACUM NU EXISTA TRECERE DE PIETON, CUM SA TRANVERSEZI LEGAL STRADA ?
25
9
Cum durerea mea proprietar pe trotuar nu inteleg numai la noi se poate...tara de ,si condusa de cacati...
44
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407