REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O familie din Limanu acuză medicul Olariu că le-a ucis copilul

O familie din Limanu acuză medicul Olariu că le-a ucis copilul

Replica API 2 noiembrie 2012 | 00:00 2184

A fost demarată o anchetă

A fost demarată o anchetă

Durere mare în rândul unei familii din Limanu. Mama unui copil de numai două luni este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate, întrucât, susţine ea, sugarul a murit din cauza medicului din localitate. Fiind bolnav de ceva timp, copilul a ajuns, în cele din urmă la Spitalul din Mangalia, unde a decedat la scurt timp. Disperată, femeia a făcut o reclamaţie, spunând că medicul din localitate, Mihai Olaru, este de vină de cele întâmplate, care nu i-ar fi acordat tratamentul corect încă de la bun început. "În urma unor aspecte pe care le-am aflat recent, Poliţia Mangalia s-a autosesizat în cursul zilei de joi, în legătura cu existenţa sau inexistenţa infracţiunii de ucidere din culpă, conform articolului 378, alineatul doi, vorbind de o posibilă culpă medicală. Este un aspect sub care facem cercetări, însă, la acest moment ne-am autosesizat şi vom demara o anchetă, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia", a declarat comisar şef Valentin Burlacu, şeful IPJ.

Ce au aflat anchetatorii despre acest caz:

În data de 29 octombrie, ora 14.00, femeia s-a prezentat la Cabinetul Medical Individual dr. Mihai Olariu, din localitatea Limanu, cu copilul G.A., cu simptome precum tuse, încărcare pulmonară, fiind diagnosticat cu suspiciune de pneumopatie, conform Registrului de Consultaţii. Medicul susţine că a recomandat femeii internarea copilului la Spitalul Municipal Mangalia, însă aceasta ar fi refuzat internarea şi chemarea ambulanţei de către medic. Refuzul mamei de a solicita ambulanţa este consemnat în Registrul de Consultaţii, motivând "probleme de familie". Peste noapte starea copilului s-a agravat şi părinţii au chemat de urgenţă ambulanţa prin 112. Un echipaj al Substaţiei de Ambulanţă din Mangalia a preluat copilul de 2 luni în stop cardio-respirator, l-a transportat efectuand manevre de resuscitare la Spitalul Municipal Mangalia. La 40 de minute de la începerea manevrelor de resuscitare, copilul prezenta bătăi cardiace, iar nivelul de oxigenare era 52%, cu intubaţie în comă profundă, fără reacţii la stimuli. Medicii din Mangalia au decis să transfere cazul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acolol-a fost resuscitat din nou, stabilizat şi apoi transferat pe Secţia de Pediatrie. Din nefericire, la aproximativ două ore, starea lui s-a agravat şi a fost transferat pe Secţia ATI Pediatrie în stop cardio-respirator, unde s-a înregistrat decesul, în jurul orei 17.00. Interesant este faptul că mama micuţului susţine că nu ar fi semnat pe propria răspundere cum că ar fi refuzat internarea copilului, demonstrând presei că semnătura sa nu coincide cu cea din Registrul de Consultaţii. Existând suspiciunea că medicul ar fi semnat în mod ilegal, poliţiştii din Mangalia au declanşat o anchetă în acest caz.

Vom reveni

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vorbitii prostii eu am doi copii si nevasta pe care dr olariu ii consulta mereu cand sunt bolnavii si cand sunt puti mai gravii vrea sa ii interneze nu mai dati vina pe doctorii pentru prostia parintiilor
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108