REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O femeie și copiii ei, TERORIZAȚI de soţ

O femeie și copiii ei, TERORIZAȚI de soţ

Replica API 19 noiembrie 2020 | 16:29 1591

Maria S. din Constanța s-a săturat de violenţele verbale şi fizice pe care soţul le exercita împotriva ei şi a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui. Cu toate că violenţele aveau loc de mai mult timp, acestea s-au amplificat de când cei doi soţi s-au întors din Franța, soțul amenințând toată familia cu moartea. Viorel S. a aruncat cu o vază în soția sa, pe lângă bătăile aplicate aproape zilnic.

Cei doi soţi locuiesc, împreună cu cei doi copii minori şi cu mama Mariei S., într-un imobil din Constanța. Maria S. susţine că soţul său este violent fizic şi verbal cu toţi membrii familiei de circa 2 ani de zile. De asemenea, aceasta menţionează că are doi copii minori și nu are cu ce să-i întrețină întrucât nu are acces la veniturile sale realizate din muncă, acestea fiind luate de soţ. Ultima altercaţie a avut loc în urmă cu cîteva zile atunci când soţul a aruncat cu o vază în ea.

Îi este teamă pentru viata ei și pentru a mamei. Soţul a venit să-i ia copilul cu forţa, mama ei a încercat să intervină, a căzut si au chemat salvarea și, între timp a venit și poliţia. Politia a trimis-o să facă acţiune în instanţă. Solicită emiterea ordinului de protectie pe perioadă maximă, iar soţul să nu se apropie de ea si copii. Acum nu are loc de muncă, a avut în Franța.

Ce a spus instanţa

Instanța a reținut și existența caracterului actual al acestora, actele de violență antemenționate producându-se inclusiv acum câteva zile, pericolul reprezentat de acestea la adresa integrității psihice a reclamantei, fiind necesară intervenția autorităților, a unui negociator și finalizându-se cu încătușarea pârâtului si conducerea acestuia la sediul poliției. Astfel, instanța a constatat că pârâtul reprezintă un real pericol pentru familie.

Instanţa a hotărât emiterea unui ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni şi a dispus: evacuarea pârâtului din locuinţa comună a părţilor şi obligarea acestuia la păstrarea unei distanţe minime de 200 de metri.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cipi bobe lasa mana jos , sau te mushca?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108