REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O firmă de consultanţă din Constanţa încearcă să blocheze licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie

O firmă de consultanţă din Constanţa încearcă să blocheze licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie

Replica API 1 mai 2020 | 23:33 2769

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a stârnit interesul firmelor de consultanţă. Consiliul Judeţean Constanţa a iniţiat procedura de achiziţie a contractului privind servicii de consultanţă pentru reabilitarea muzeului, fiind depuse patru oferte: Smart Mind Solutions, Business Analysis & Strategy Consulting, asocierea Leader’s Jus-lider de asociere- Ideea Zone SRL şi asocierea SC YXS Avalana SRL-lider de asociere-Cabinet de Avocat Ioana Grojdea – Pro Toby SRL.

Business Analysis & Strategy Consulting, iar asocierea Leader’s Jus-lider de asociere- Ideea Zone SRL contestă rezultatul, pe motiv că oferta celei dintâi nu a fost conformă cu cerinţele caietului de sarcini.

Cui a fost atribuit contractul

Contractul privind servicii de consultanţă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, în valoare de 258.000 de lei, a fost atribuit firmei Business Analysis & Strategy Consulting, spre nemulţumirea asocierii Leader’s Jus-lider de asociere- Ideea Zone SRL. Cea din urmă a contestat decizia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pe 30 martie. A solicitat anularea comunicării privind rezultatul procedurii de atribuire nr.8845/24.03.2020, a oricăror și tuturor actelor care au stat la baza acesteia, dar şi obligarea CJC la reevaluarea ofertei declarate câștigătoare, respectiv a societăţii SC Business Analysis & Strategy Consulting SRL.

Contestaţie RESPINSĂ

Firma pierzătoare a mai solicitat anularea deciziei autorității contractante de stabilire a ofertei depuse de Business Analysis & Strategy Consulting ca fiind câștigătoare și constarea faptului că oferta acesteia este neconformă. Totodată, cere obligarea CJC la reevaluarea ofertei rămase admisibile cu respectarea legislației achizițiilor, continuarea procedurii deatribuire prin aplicarea în mod corespunzător a cerințelor minime decalificare, a criteriului de atribuire ofertelor admisibile și atribuirea contractului de achiziție publică, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii.

Potrivit asocierii Leader’s Jus-lider de asociere-Ideea Zone SRL, Consiliul Judeţean Constanşa nu a respectat, la evaluarea ofertelor, cerințele prevăzute în documentația de atribuire, declarând conformă o ofertă care trebuia declarată neconformă, având învedere regulile impuse de autoritatea contractantă

Potrivit contractului, firma câştigătoare are obligaţia de a acorda consultanţă beneficiarului

Potrivit contractului, firma câştigătoare are obligaţia de a acorda consultanţă beneficiarului, pe toată perioada implementării proiectului, a realizării lucrărilor de construcţii precum şi pe perioada de 1 an de la finalizarea implementării proiectului. De asemenea, firma va asigura, pe perioada derulării contractului, o strânsă colaborare între experţii proprii cooptaţi şi reprezentanţii beneficiarului, ai antreprenorului, proiectantului etc.

Contestaţia asocierii Leader’s Jus-lider de asociere- Ideea Zone SRL a fost respinsă. Cel mai probabil, va merge în instanţă.

Firma Business Analysis & Strategy Consulting s-a înfiinţat în 2011, în Bucureşti. Societatea îl are ca acţionar unic şi administrator pe Bogdan Constantin Ciubotaru. Societatea Leader’s Jus s-a înfiinţat în 2009, în Constanţa, iar asociaţi sunt Viorela Guzgă (25%) şi Ovidiu George Guzgă (75%). Ideea Zone SRL a fost înfiinţată în 1996, în Constanţa, reprezentant fiind Adrian Valeriu Coandă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In cazuri ca asta,Cazinou,canalul,metroul,autostrazi sau alte investitii dastea mari erau buni comunisti pentru ca aia furau si ei dar chir asa de adanc le era frica si lor sa bage mana,pai daca auzea nea Nicu ca dupa ce s-a cheltuit un miliard de dolari se suspenda constructia unei autostrazi pentru ca a spus un"savant" ca pe acolo traieste o brosca unicat sau vreun bondar il impusca pe ala pe loc si continua constrctia autostrazi fara sa il condamne nici o tara din lume pentru asa ceva,caci si Italia este toata plina de vestigii arheologice dar si de autostrazi.
5
0
Ce cauta o firma de consultanta la o reabilitare ? Se sifoneaza bani ! Meseria pe care muistii trebuie s-o faca trebuie data UNUI arhitect care controleaza ce face constructorul. Dar banii de la buget trebuie furati intr-un fel da-v-as cacatul la lins de hoti !!!
7
0
cei care contesta in prop de 90% vor 10 % din afacere , si ii lasa in pace , uniii numai cu asta se ocupa , un fel de santaj
6
0
Daca am contestat aiurea sunt de acord sa platesc despagubiri. Daca insa am dreptate si domnul Palas si-a bagat coada ca de obicei, plateste el??
7
0
iar incepe circul, ca si in cazul Cazinoului. Ar trebui ca firmele care contesta fara temei sa plateasca pagubele pt intarzierile produse.
7
1
Daca oamenii aia nu vor sa faca afaceri cu tine, de ce mama dracului mai insisti. Ma rog, cand te cheama viorela guzga, probabil traiesti intr-un univers paralel, tu, formatia savoy si lorin fortuna.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212